Jump to content

Ezeru krastas

Nariai
  • Pranešimai

    33
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Ezeru krastas

  1. 13 valandas ago , Dzūkija said:

    Šiaip tai labai keistai nuskambėjo "pasirašiau pats", nes kitoje temoje klausėt kaip apsiskaičiuoja pelningumo rodiklis. Tai kaip projektą rašėt nežinodamas tokio dalyko?

    Pildant Jaunųjų ūkininkų paraiškos verslo planą reikėjo suvesti tam tikrus skaičius ir pelningumo rodiklis automatiškai pasiskaičiuodavo.

  2. 2 valandas ago , morkabulve said:

    Sveiki! Planuoju kurti daržovių ūkį, tam reikalui bandysiu gauti paramą per šių metų jaunųjų ūkininkų kvietimą. Pirkčiau techniką, paramos noriu prašyti maksimaliai - 40 000 EUR. Teiravausi pas konsultantus, tai už dokumentų parengimą prašo 2500 EUR+PVM, bet juos sumokant etapais - pusę sumos iki dokumentų pridavimo, o likusią pusę kai patvirtina paramą. Į šią sumą įeina viskas išskyrus po projekto įgyvendinimo teikiamas ataskaitas, sakė nesudėtinga jau ten, internete užpildyti tiesiog informaciją, galėčiau jau pats susitvarkyti. Noriu pasiteirauti gal kas iš kolegų irgi ruošiatės šiemet dalyvauti ir jau lankėtės pas konsultantus? normali čia kaina?

    Kainai tikrai įspūdinga :) O kas jei negaunate paramos? Kas tada jeigu po naujų taisyklių patvirtinimo neatitiksite reikalavimų? Šiaip pernai neturėdamas patirties pats pasirašiau per savaitę laiko prisėsdamas po pora val. po darbo. Komercinius ir reikalingas pažymas iš anksto turėjau.

  3.  Aš surenku 69 su 80% intensyvumu, jei su 100% 59. Turiu 2 variantus, pagal ketvirtadienio statistika žiūrėsiu rizikuot ar ne.

    Arba esi suklaidintas, arba neteisingai išsireiškei. Balai duodami ne už intensyvumo mažinimą, o už prašomos paramos sumos mažinimą. Jeigu nesumažindamas surenki 59 tai susimažinus max 30 proc. gauni plius 15 balų ir gali surinkti max 74. Bet tada kyla klausimas ar verta įsipareigoti sukurti nemažą ūkį už 28K EUR? Manau, kad nemažą dalį pretendentų šis klausimas ir privertė gerai pamąstyti.

  4. Dar norėčiau pridurti, kad kiekvienas iš mūsų gali pasidomėti, kiek projektų rašo ta įmonė, kurią jūs pasirinkote. Juk klientui informacija atskleisti gali. O mes pasidaline forume šia informacija turėtume realesnius skaičius. Jei pavyktų surinkti nemažai info, mes laimėtume, nes galėtumėme pakeist intensyvumą ir turėti geresnes projekto sąlygas. P.s. vienybės reikia, pieninkai juk iškovojo bent ši tą ir tas laimėjimas, vien dėl solidarumo. O jei kažkiek daugiau domitės žemės ūkiu, verslo galimybėmis, patys juk žinot, kad solidaruma turi tiek supirkėjai, tiek perdirbėjai, tiek prekybininkai. Ir nesvarbu kokia sritį paimsi ar pieno kainas, ar paslaugų, ar technikos. 

    Mąstai teisingai, bet pvz. aš pats rašau ir klausimas kiek iš visų šiemet teiksiančių lankosi šiame forume, todėl sudėtinga bus surinkti tokią info. O ką sako tavo apskambinti konsultantai su kokiais balais šiemet pretenduoja dauguma? Kiek pats balų surenki?

  5. Dar mačiau, kažkas negali surasti pateiktų paraiškų statistikos (kasdien atnaujinama).

     

    Nuoroda ----> https://www.nma.lt/index.php/parama/lietuvos-kaimo-pletros-20142020-m-programa/statistika/9156#res

    Statistikoje įdomus skaičiai, priduotos 27 paraiškos ir prašoma paramos suma yra 1269425 EUR, vidutiniškai viena paraiška prašo virš 47tūkst. EUR paramos, o max paramos suma projektui yra 40tūkst. Kaip taip gali būti?

  6. sveiki,ka bandysiu ir as pradeti ukininkauti..viskas bus nuo nulio..pradejau isigyjineti zemes -jau issinuomavau 15 hektaru ,dar tvarkausi dokumentus issinuomavimui dar 5 hektaru...bandysiu dalyvauti sioje paramoje ...megstu issukius ,ir noriu dirbti sau..vistytes mesines ir dedekles -pradesiu nuo ju...ziuresim kaip seksis..susiradau konsultantus Innoera ....

    vienu zodziu sveiki :)

    O kam tiek žemės vištom? :)

×
×
  • Create New...