Jump to content

Inkaras

Nariai
  • Pranešimai

    946
  • Prisijungė

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Inkaras

  1. 120ha augalininkystės ūkis, žemės daugiau lengvos, reik pasikeisti traktorių apie 130 arklių, šiuo metu pirmoj vietoj MF 6713s dyna6, saugiai iki 150 čipuojasi. Už tuos pinigus išeitų prastesnės komplektacijos su mažai pavarų cnh 6cil, bet galvoju ar man reikia tiek cilindrų, plius to 4cil kubatūra gan nemaža. Dabar su pagrindiniu traktorium ariant išeidavo max 400 valandų per metus. Perėjus ant skutimo ir sėjamosios su įdirbimu jaučiu nedaug virš 300 per metus tik įsuksiu, tai dėl variklio resurso, man keturcilindrio ir taip mažiausiai 20 metų užteks :-D žemės kad ir padaugėtų padargų didesnių vistiek nepirkčiau, su dabartinio dydžio galima plėstis, tik valandų daugiau gautųsi. Trumpai sakant argumentuokit nepirkti MF :-D

  2. Na kad 10 metų 450ha ūkyje plastikiniai laikytų kažkaip nerealu, tada nebūtų tikslo keraminius gaminti. Manau prieš parduodant prieš kokius metus buvo nauji purkštukai sudėti. Aš tai galvoju ar IDK keraminius ar IDKT plastikinius ir visgi linkstu prie IDK. Laikikliai trigubi, tai turėsiu dar ir LU kai reiks smulkesnės dulksnos, o esant vėjui IDK mažiau neša nei IDKT.

    PS Kiek skambinėjau pas gudiną brangiausi Lechleriai. Iš kainos spėju, kad IDKT imsi, tai bent man sakė, kad 04 dydžio plastikiniai jie pas gudiną 7e +pvm, o Specagroj ir Lytagroj atitinkamai 7.53 ir 7.1 jau su visais pvm'ais.

  3. Prieš 9 valandų, MBLORINSER pranešimas:

    Matomai su fizika nedraugauji. Pamąstyk ir pasitaisyk.

     

    Aš kaip suprantu tai spaudimas nurodomas ne koks nuolat minimalus palaikomas, o nuo kokio pradeda atsilenkti koja. Kitaip sakant jei papuola koks kietas grumstas vienam diskui, tai esant mažam spaudimui ta koja iškils ir sėklą išbers paviršiuje, o nustačius maksimalų spaudimą pjaus kiaurai ir padės sėklą ten kur reikia. O sėjamoji tegu ir 10 tonų sveria, jei jai iš gumų/spyruoklių maksimalų spaudimą tik kokius 30kg gali nustatyti, tai nuo tokios jėgos kojos jau lenksis į viršų ir nesės kietesnėj žemėj.

  4. O kviečiai nesimaitina dėl to kad šalta ar dėl to, kad galbūt nitratinio azoto mažai buvo ir jį jau visą suvalgė, o iš kitų azoto formų nespėja keistis į nitratinį dėl to kad šalta? Kažin būtų skirtumas jei visas 120kg azoto būtų vien iš salietros ir jei tie patys 120kg būtų dalis iš KASo, o dalis iš amonio sulfato? Kitaip sakant 60 nitratinio prieš kokius 20 nitratinio

  5. Pagūglinau tą danišką, tai rašo po sėjos iki sudygstant 2-2.5 l/ha, o ant sudygusių arba vieną kartą 0.75-1 l/ha kai 5-8cm aukščio, arba per du kartus po 0.5 l/ha darant 7 dienų tarpą, bet ne vėliau 32 augimo stadijos. Tik kaip supratau tuose visuose variantuose po sudygimo reikia purkšti ne vieną Fenix'ą, o maišyti su bentazonu (Basagranu)

×
×
  • Create New...