Jump to content

SUKASI

Nariai
  • Pranešimai

    567
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius SUKASI

  1. Pneumatinė sėdynė reikalauja oro, ratų blokavimas irgi orinis. Tai kaip ir reikalingas kompresorius įjungtas. Bet man hidraulinis variantas būtų artimesnis. Bevartydamas skelbimus esu užtikęs keletą MTZ iš Skandinavijos, kuriuose sankabos pedalas "žiūrėjo" ne iš grindų, o kažkur iš po panelės...

    ten nieko kito nera kai is po paneles islenda, pedalas pritvirtintas prie hidro bako virsaus ir trauke nueina y sankabos lapkiu veleneli kaip ir visu mtz, skiresi tik tvirtinimo vieta. sankaba nei lengvesne, nei sunkesne, tik dugne skyles nera.

  2. Sveiki tm 130 neatsijungia priekinis tiltas, kur problema gali buti?

    galimos priezastys:saugiklis nudege,jungiklis neveikia,neveikia valdymo rele(jei sitam modely sumontuota),nutrukes laidas,nusimovus fyske nuo magnetinio voztuvo,bloga magnetinio voztuvo rite,nera hidraulinio slegio dezeje,gedimas yjungimo mechanizme.

    Jei yjungus priekini tilta lempute neysijungia pradek nuo saugiklio,tada jungiklis ir rele

  3. nuemiau traktoriui radiatoriu pilnas dumblo rudo mirkalo, nors vasara buvo naujas antifizas piltas, radiatorius dabar kiauras, galvoju kad kompresija varo, bet servisas uzgarantavo kad neverta galvos kelti nes sako viskas ten gerai, bet as kaz kaip abejoju ju pasakymu, ar jum yra tokia liga buvusi?

    nekelk galvos,jei but galva,tarpine,ar gilze trukus,but ne rudas mirkalas,o juodas tepalas visur.koks traktorius?ka isleidai kai keitei i nauja antifryza?kokios keitimo priezastys buvo?

  4. nuo 1km/h iki 35km/h, nes tikrai nemanau, kad pavyktų ant sėdynės išsėdėt greičiau važiuojant. O jei pavyks greičiau važiuot-valio, greičiau darbą padarysi.

    dėl peiliukų: tarkim turi 3 metrų ,,fella" su 6 diskais ir 12 peliukų, ir šienapjovę ,,x" su 7 diskais ir 14 peiliukų, laukai tarkim neakmenuoti, komplektas peiliukų atlaikys manau 50ha, pakeisi 6 komplektus ir turesi vienam keitimui peiliukus sutaupęs.

    Idomu, ar turit FELLA ir is praktikos snekat?

    jau ketvirtą sezoną šienausiu

  5. kolega tokių lygių laukų nėra, kad galėtum visą greitį išnaudot, kokiu FELLA gali dirbt. Jei diskų mažiau, tai nereiškia, jog lėčiau pjauna, pamirštat perdavimus ir diskų apsukas paanalizuot. Beto mažesnis diskų skaičius - vadinas mažesnis peiliukų skaičiu, galutiniam rezultate keli lyčni litukai kišeniuje :)

    Tai ir parasyk, koks tas jos darbinis greitis :) kazin kaip su tais licnais litais, gi dils jie greiciau, nes ta pati plota pjausi su maziau peiliuku, ar ne taip? Apie perdavimus nieko nesidomejau, todel gali but, kad bus kaip tu sakai ;)

    nuo 1km/h iki 35km/h, nes tikrai nemanau, kad pavyktų ant sėdynės išsėdėt greičiau važiuojant. O jei pavyks greičiau važiuot-valio, greičiau darbą padarysi.

    dėl peiliukų: tarkim turi 3 metrų ,,fella" su 6 diskais ir 12 peliukų, ir šienapjovę ,,x" su 7 diskais ir 14 peiliukų, laukai tarkim neakmenuoti, komplektas peiliukų atlaikys manau 50ha, pakeisi 6 komplektus ir turesi vienam keitimui peiliukus sutaupęs.

  6. kodel teigiate, kad FELLA sienapjoves kopijavimas geresnis? 3 metru darbinis plotas nepermazas fornalinei sienajovei, darant lanka, neapliks nenupjautas zoles ruozas? Idomu, koks Jusu siulomos sienapjoves darbinis greitis ir nasumas, nes ziuriu, kad disku skaicius tik 6?

    kolega tokių lygių laukų nėra, kad galėtum visą greitį išnaudot, kokiu FELLA gali dirbt. Jei diskų mažiau, tai nereiškia, jog lėčiau pjauna, pamirštat perdavimus ir diskų apsukas paanalizuot. Beto mažesnis diskų skaičius - vadinas mažesnis peiliukų skaičiu, galutiniam rezultate keli lyčni litukai kišeniuje :)

  7. Sveikinu, geras aparatas. Jei kils problemų su gedimais susisiek! :) Tiesa apie Oliver - eilinis produktas gamintas Kinijoje, net standartinė konstrukcija, jokių geresnės komplektacijos detalių nei kituose ,,no name" kiniečiuose.

    kiek aparatų išardęs, kad taip pozityviai varai ant oliverio? Gal kelionę į gamyklą susiorganizuok, netaip toli belarusija, brangiai nekainuos ir pamatysi kur gamina.

    P.S. ir pačiuose krūčiausiuose aparatuose rasi kinietiškų nauneiminių komponentų, nes beveik visa smulki elektronika ir jos komponentai gaminami kinijoje. net ir garsioją ,,hela" gamina kinai...

  8. Ačiu už info, o kažin kaip tie baltarusiški oliver

    Šitoje temoje žmogus rašė, kad turi ir daiktas geras, laiko. Tik abejoju, kad jie tikrai baltarusiški. Pagal gamyklos vaizdą, tai jie tikrai ten ne iverterius renka :D

    oliverio viduje yra tas pats jasic bent jau taip porino pardavejas,nes patys baltarusiai tik surinkineja olivery, o detales ima is jasic.

  9. Ivabaltė panašiam panašius darbus jau 2 metus vargsta. Matyt pakeliui daug rado. :) Tikiuosi tau geriau pasiseks.

    Ten senesnis ir plius už savus tvarko, todėl taip ilgai. :)

    Šiandienos progresas. Turbo sankaba kaip ir planuota - riebokšliai, mechaninės sankabos diskai, o vat kieto jungimo bėdos dar neradom - diskeliai tvarkingi. Belieka numaut galinius pusašius, patikrint stabdžių būklę ir ieškot dalis.

    pasiziurek, kad diskeliai ant velenu lengavai vaiksciotu ir nestriginetu(i uzedas nestriktu)ir tarpiniai diskai kad nestriginetu korpuse.strigimai ir sukelia kieta jungimasi, kartais net diskelius sulauzo arba sudegina.

  10. Sveiki, noriu isigyti suvirinimo aparata MMA, bet negaliu apsispresti koki pasirinkti radau OLIVER firmos http://www.suvirinimoiranga.lt/lt/produ ... lektrodais ar vertas jis tu lt? Gal turit pasiulyti kaska geriau? Renkuosi is trifaziu.

    susisiek su manim ir uzsuk kaune isbandysi sita modeliuka.mes antri metai jau naudojam sita svarkute, ir galiu pasakyt superinis daiktas, o pinigai uz ja nedideliausi.kontakta savo ymesiu y pm.

  11. Sveiki. Reikia greito patarimo už kurį iš anksto ir dėkoju.:)

    Taigi prisireikė suvirinimo pusautomačio ( na pagrindinis tikslas dar kol orai leidžia padirbėti prie nedielio metalinio sandėlio, su elektrodais jau pabodo baksnot ) vėliau aišku tai šian tai ten prie ūkio irgi pravers, nors virinu ne daug.

    Esmė ta kad trifazio nėra, reikia vienfazio.

    Surasti variantai kolkas 2 pusautomatis Oliver MIG 200 S Baltarusių gamybos ( pardavinėja specializuota firma Vilniui lyg ir atstovauja) 200A aprašymas http://www.suvirinimoiranga.lt/lt/produ ... r-mig-200s Manau jam dalių nebūtų problema bent gauti...

    Kitas variantas SP 200 kaina didesnė 1000 litų Vilniaus gamybos. Dalių irgi tikriausiai bus, bent jau kol gamina dar. Aprašymas: http://www.pusautomaciai.lt/lt/produktai/1/55/sp-200

    Na pažystamas turėjo Kauno gamybos Ad 55 sugedo pavasarį ( atrodo perkaito) dalių dar negavo iki šiol net pas gamintojus.

    Kažką kito iš pigesnių net nežinau, iš senukų ir t.t. baisu ką ir bepirkt...

    Laukiu pastebėjimų kažkokių.

    is siu dvieju tj tik oliveris. naudojam mazdaug metus laiko.sukurenta dvi rites savisauge vielos, ir 6 ar 7 ritespaprastos 1mm storio vielos. gedimu nebuvo, keisti tik angaliukai ir viena galva apsaugine.atstovuja kaune silainiuose isikurusi firmele, labai maloniai sutinka ir patarimu negaili.suteikia garantini ir po garantini aptarnavima jei tikprireiktu.

  12. dabar noriu paklausti tu kurie turi sienapjoves su plausintuvais. tai ar plausintuvas apsmulkina zole? jau pavargau pesti is rulonu (nes presas be smulknituvo)

    Plausintuvas skirtas zoles vytimo-dziuvimo pagreitinimui, bet ne zoles smulkinimui. Taciau zole siektiek paplesoma jei naudojamas pirstinis plausintuvas. Bet jei pirstini plausintuva naudosite ankstinems zolems, turesite prastos kokybes pasara, nes nukuls lapelius ir liks tik stiebai.

    Volinis plausintuvas tinkamas ankstinems zolems jis sulauzo stieba, bet nenuplesia lapeliu. taciau naudojant varpinems zolems plausinti nepasiteisina, nes per mazas lauzymas ir stiebas praktiskai nepasizeidzia.

    jei auginat varpines zoles, ar zoliu misinius kur dominuoja varpines zoles rinkites pirstini plausintuva, jis tikrai pagelbes.

  13. Patarkite žaliam kombainininkui ką geriau imti iš dėvėtų kombainų.Sustojau ties Laverda 3650;3500 arba DB 7000 ar kokį panašų.Šeip Laverda pasirodė paprastesnė iš techninės pusės,bet aplink tik su DB dirba tai nė su kuo pasitarti kaip tos Laverdos tarnauja,nemažo amželio sulaukusios.

    Kūlimo nelabai virš 50 ha pradžiai turėsiu,derlius aukštaitijoje irgi negausus,beto turiu kalvotų laukų,tai sakau gal Laverda su mechanine pavara geriau ropoja :eusa-think:

    imk laverda ir nesuk smegenu. detaliu Ewa parupins. beto DB gamyklos jau nebera, tj nebebus ir detaliu.pats turiu laverda ir ja keisiu tik y laverda.paprastas, nasus, bei patikimas kombainas.

  14. Nuluzo smeigė kuri įsisuka i variklio bloką kad priverzti galvutę.isgreziau kad išimčiau.dabar reikia naujus sriegius įsriegti.gręžiant nelabai tiesi skylė gavosi.patarkit kaip įsriegti sriegius kad įsukus smeigę ji tiesiai stovėtų.

    kuri ce spilka?sep jei isniekinai sena sriegy, tj tokio dydzio jau nepadarysi kaip kad buvo, o didesnio y galva nelys, tep kad nevienas ir ne du belarusai be spilku vazinejo ir vazineja, vaziuotu ir tavo manau.

  15. Sveiki visi,

    Pastaruoju metu labai domiuosi šieno arba šienainio rulonais. Tai kai pasigylini yra labai daug niuansų. Pabandysiu pasidalinti savo informacija.

    Šiai dienai rinkoje mes galime rasti dviejų tipų ruloninius presus: būgninius ir juostinius.

    Privalumai ir trukūmai:

    Juostinis presas labai tinkamas šienainiui, nes presavimas prasideda nuo pradžių ir labai stipriai suspaudžia(vizualiai atrodo taip - sunkiai viniojasi nuo pradžių iki pat galo, net kai lieka mažai vistiek reikia vyniot, neišskirsi paprastai. ir dar vienas išskirtinumas - jis kietas ir spiriant gali susižeisti koją, būgninio preso reulonan gali įsmigti koja) - to pasekoje gaunamas kokybiškas šienainis, nes sunkiau patenka oras ir neprasideda rūgimas, tačiau šioje vietoje turite pasisakyti:

    Ar kas naudoja stipriai suspaustą šieną ar šienainį - ar avelės išsitraukia?

    Būgninis pradeda presuoti tik surinkus tam tikrą kiekį šieno ar šienainio ir taip stripiai nesuspaudžia - lengviau šėrimo atžvilgiu, nes lengviau dalinti ir vidurys buna ne taip stirpiai suspaustas ir tiesiog lengviau dalijasi. Būgninis šienainio gali stipriai nesuspausti ir jis pradės rūgti. Aišku nenoriu nieko peikti ar nuvertinti - čia tiesiog reziumė iš mano surinktos informacijos.

    Dėl dydžio priklauso nuo pačio preso - nes yra funkcija - kintama kamera - kas leidžia daryti didesnius rulonus.

    Prie to pačio noriu Jūsų paklausti - kokiu principu šeriate aveles - rankomis - dedate į ėdžias ar turite kokias "tinginių" šeriklas kurias reikia pildyti kelis kartus į savaitę?

    Pasidalinkyte informacija - ne tik verbalinę tačiau ir vaizdinę.

    malonu matyti pasisakyma kuris atsiranda surinkus informacija, o ne ir skrajojanciu minciu. Bet leiskit Jus pataisyti:

    1. Šei dienai rinkoje galime rasti ne dvieju, bet triju tipu ruloninius presus: bugniniai, dirzinei(bet ne juostiniai) ir grandininiai.

    2. nera nustatyta kuris presas ka geriau gamina, daugelis gamintoju naudoja skirtingas technologijas savo presuose ir del to skiriasi atliekamo darbo rezultatai. gamybos paslaptys slypi siek tiek giliau. jos yra tokios:suspaudimo laipsnis(jy galima keisti visu tipu presuose), padavimas y presavimo kamera, smulkintuvas.

    3. dirziniai presai yra dvieju tipu: A)spaudziantys gaminama rulona nuo nulio.B)spaudziantys rulona nuo fiksuoto pradinio skersmens(tarkim pradeda spausti pasiekus 50cm skersmeny).Grandininiai presai gali buti nekintamos kameros, arba pusiau kintamos kameros, tokiu atveju spaudimas pradedamas nuo min. pradinio skersmens tarkim 40cm.Bugniniai presai yra pastovios kameros, ir jei uzduotas gamuklinis skermuo 1,25metro, jo pakeisti neymanoma.

    Beto jei kokybiskai atliktas darbas su bugniniu presu rulonas gali buti daug kietesnis nei susukus su dirziniu ar grandininiu.

    4. jei sienas sukamas sausas, atitinkantis reikalavimus keliamus sukimui y rolonus jis nepelys ir nerugs.apvytinus zole iki tam tikro dregmes kiekio ir susukus y ,,baltus" ruliu bet kokiu atveju vyksta rugimas, tol kol tam rugimui yra pakankamai oro likusio viduje, pasibaigus deguoniui(jy suvartoja mikro organizmai) lieka anglies dioksidas, kuris ir uzkonservuoja zole-taip gaunamas sienainis. sukant zale(nevytinta) zole y ,,baltus" rulius vyksta toki patys procesai kaip ir sienainio rolone, tik esant didesniam vandens kiekiui pasaras surugsta stipriau ir pasibaigus deguoniui virsta silosu, kury taip pat uzkonservuoja anglies dioksidas. cia mes turime slapesny pasara, kuris yra rukstus ir vadinamas silosu. serent tokiu pasaru butina kartu duoti ir sausa siena, nes nuo per didelio rugsties kiekio netlaiko gyvuliuku skrandziai.

    Ar istraukia- visi gyvuliai labai graziai isardo rulonus ir pasimaitina savarankiskai, tik reik nuimti plevele ir tinklely.

    toliau: supresavus su bugniniu presu bet kokiu atveju norint isardyti rolona reikes jy isvynioti(nebent presuojama labai smulki zolyte, tada rulonas pabyra, nera skirtumo kokiu presu jis buvo presuotas.)suspaudimas kaip minejau yra reguliuojamas ir priklauso nuo traktorininko, dazniausiai vaziuojantys uzdarbiauti spaudzia maziau ko pasekoje jie padaro daugiau rulonu, ir prastesny pasara.

    gal pasikartosiu, bet keisti rulono dydy galima ti su diržiniu presu arba su grandininiu.

    P.S. tikiuosi neysizeisit kad papildziau Jusu pateikta info:)

×
×
  • Create New...