Jump to content

Grikis1

Nariai
  • Pranešimai

    24
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Grikis1

  1. Prieš 4 valandas, gerasukis pranešimas:

    Mano sėta gegužės 19d. vėlokai, kitiems metams taikysiu ant gegužės +-10d, nebent šalnas pranašaus tai tuomet dieną - dvi prieš šalnas. kulta kaip ir kiekvienais metais nuo rugsėjo 20d, šiemet gavosi nuo 26d. Liko ir nedidelis virš hektaro laukas prie namų persėtas lygiai po mėn. birželio 19d. Tai jį kaip ir galmėjo kultis po šalnos, bet vis žvaigždės nesusidėliojo, tai išvažiuot reikia dai dar kas. O dabar lietus. Liks man kaip eksperimentas kiek atsilaikys. O pas tave gal kokia vėlyva veislė? Bet šiaip tai grikis gavęs lietaus vėl naujus grūdus augina.

    Buvau anksčiau pirkęs ūkinę sėklą, tai veislė kaip ir nėra aiški labai. Kokia pas jus veislė? Nes noriu kitiems metams pakeisti.

  2. Prieš 3 valandas, gerasukis pranešimas:

    O tai kokios drėgmės tu tikiesi jei tikėtina sėjai birželį? Pasėk iki gegužės vidurio - kulsi rugsėjo viduryje. Man grikių normali drėgmė ~18-20%, jei gaunasi paimti sausesnius tuomet labai pasisekė.

    Gegužės 22d baigta sėja. Rugsėjo viduryje vien žiedai ir pienas iš grūdų bėga. Nebent smėliai pas tave,tai čia kita kalba tada.

  3. Prieš 3 valandas, kazkass pranešimas:

    Nu jau, nu jau. Nereikėtų lyginti dzukijos smėlynų su visa Lietuva. Penktadienį kulta - 2 t/ha išdžiovintų ir išvalytų  jau, ir tai dar sakyčiau kotai per žali. Derlinguose priemoliuose dar praeitą savaitę su lapais buvo :)

    O kokia drėgmė buvo penktadienį kultų? Aš prieš savaitę kūliau, tai 21,2 drėgmė. 

  4. Prieš 1 valandų, Brukshnys pranešimas:

    As kai rinkaus galvojau neplatesne nei 6m. Nes irgi kalvoti laukai. Beeet isigyjom 6.7m. nu ir nenusivyliau. Kai kopijavimas veikia tai ima viska. O jei jau priploti kaip prie asfalto kuliant tai tam pakelejus galima uzsidet reikalui.

    Bet šiaip tos laverdos 3790 vertos dėmesio? Gal yra dirbančių su jomis? Ačiū ;)

  5. Sveiki, gal yra buvę problemų su jumz ekskavatoriaus posūkių grandine? Kažkaip neįtempia jos visiškai. Traktorių turiu apie metus ir kažko panašaus nebuvo,grandinė nebuvo laisva. Dabar pastovėjo apie mėnesį nejudintas ir šiandien užvedus ,grandinė visiškai laisva,meta ją. Visą kitą hidraulikoje veikia. Gal kokių minčių?:icon-question: Ačiū :icon-smile:

  6. Sveiki, reiktėtų Jūsų patarimo dėl kombaino Laverda 3750. Kokie atsiliepimai apie šį modelį?

    Ar pakaktų 3650?

    ūkis 130ha,ekologinis,todel derliai maži (pvz.ž.kvietrugių max 2,5t),laukų yra ir po 1ha,reljefas kalnuotas. Ačiū už atsakymus. :)

×
×
  • Create New...