Jump to content

plunlita

Nariai
  • Pranešimai

    129
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius plunlita

  1. Iš asmeninės patirties: 

     

    1. Užtektų ir Ø 8cm tarpiniams kuoliukams kas 2,5metrų, tik galinius ir kampinius (ten kur kampas >25 laipsniai) dėčiau Ø 10cm (gal net ir Ø 12cm).

    2. Stulpų apsauga nuo puvimo tik kampiniams stulpeliams. Tiesiog ekonomiškai neapsimoka, geriau jau išpuvusius po truputi pakeisti po kokiu 5-10 metų.

    3. Skobos gerai, bet patariu nesukalti iki visisko "sulindimo" paliekant horizontalioms tvoros tinklo vieloms laisvai judėti. Čia dėl temperatūrinių kompensavimų. Standžius pritvirtiniimus daryti kas kokius 25 metrus ir galiniuose, kampiniuose kuoluose. Taip pat nuo tvoros įtempimo labai priklauso tvoros tvirtumas!!!

     

    Tikiuosi, padėjau.

    Sveiki,

    gal galėtumėte plačiau apie tvoros įtempimą?

    Mes tempėmė rankomis , išbangavo . 

    Stulpus greičiausia eglinius kalate?

  2. tikrai taip 21j

    Na jei toks turetu iskirsti vietoje.  :icon-wink:  As atitveriu tinklais ,islaikau apie 30-40m tarpa , bet matomumo zonoj. Kaip minejo Vanagas svarbu pirmos valandos ,gal dar 1 para. Siemet dar tvarte atskiriau vaikinus , tai lygtais greiciau nuo mamu atprato.

  3. taip  esu matęs kaip avys ėriuojasi prie -15 lauke , nuneša į tvartą  išdžiūsta  sustiprėja ir jau jam šalčiai nebaisūs svarbu būtų pastogė nuo kritulių, užuovėja nuo vėjo ir geras sausa kraikas  , o dėl šilumos galima lempą pakabint   kuri ėriukas apšils kaip jam bus šalta , pusantrų metų bėgi po truputį pasiruošiu medžiagas statysiu iš skardo ir medienos ,  angaro tipo tvartą , iki tol užsiveisiu normalią mamyčių banda  :icon-geek:  o tie angarai man ne patiklūs atrodo  kur įkėlėt nuotrauką  , o gal žinot gal kokios paramos yra jauniesiems ūkininkams  :icon-question:

    Sveikas, skarda manau netinka nebent kondensacine plevele deti, nes ant skardos kondensuojasi dregme, serksnas , saldytuvas gaunasi.

  4. Asmeniskai pritariu -reikia tureti kelis variantus arba pas viena arba pas kita -neduoda reikiamos kainos tegu laksto toliau ganykloje -dar vienas variantas kooperuotis su kolega (didesnis kiekis) dalintis info supirkimo kaina ,kaip daro mesiniu galviju augintojai .... 

    Del veisles -ne visi saziningi -man nepatika as papjaunu mesai ,nelaikau ..  vat kai buna kokybe ,saziningumas tai yra klientu kitiem metam ;)

    Sveiki,

    nemanau ,kad tikslinga banda skirta skerdienai (mėsai) laikyti ilgiau kaip 12-15 mėn. Kodėl?

    + Masė kažkiek didėja

    - skerdienos kokybė prastėja ,daugėja riebalų ,lajaus ypač po žiemos laikotarpio

    - klientai nebenori mokėti už avieną ėrienos kainos :icon-neutral:

    - išlaikymo kaštai didėja

  5. Sveiki, ar reikalinga išankstinė registracija? Jei taip ,gal telefoną žinote?

    „Inovatyvių reprodukcinių ir veislinio prieauglio auginimo technologijų diegimas Lietuvos avininkystės ūkiuose“

    Nr. 1PM-PV-13-2-008541-PR001

    Lauko diena PAPILDOMAI VYKS IR 2014 metų rugpjūčio 12 d. UAB ,,Šeduvos avininkystė“ teorinė dalis Arimaičių g. 24, Pavartyčių k., Radviliškio r. (10.00 – 11.45 val.),

    Praktinis avinų prieauglio ir reprodukcinių technologijų demonstravimas, Avininkystės ūkyje, Arimaičių g. 1 (pradžia 12.15-13.45 val.)

    Lauko diena vyks 4 akademines valandas.

    Gal kažkam bus patogiau, programa numatoma tokia pati kaip ir rašiau ankščiau.

  6. Šiandien atidirbom sąžiningai. :) Kirpau ne aš. Aš buvau tas "padavėjas". :) 85 ėriavedės ir 2 avinai žieminius kailinius sumetė į "spintą". :D

    Dar kirpėją pareklamuosiu. :) Virgis iš Kupiškio. Važinėja po visą lietuvą. Kaina - 7 lt/vnt (jei avių daugiau negu 30 vnt, jei mažiau - kaina auga). Darbo turi daug, tad kirpimui reikia registruotis.

    Telefono numeris - 863993280.

    -jhpuUzOYcM

    Sekmadienį (05.04) nuo 07 ryto, dirba pas mane 70 galvų laukia kirpėjo . Bus šiltą. :icon-confused:

  7. Sveiki,gal rekomenduotumėte aviu kirpėją. reikia nukirpti apie 30 avyčių prie Vilniaus. Pernai kirpo tikras savo darbo mylėtojas ir profesionalas.Deja,dabar jis išvykęs. Pasidalinkite kokiu kontaktu ar rekomendacija. Avys laukia pavasarinių šukuosenų ir pedikiūro :)

    Sveiki,

    panaši problema tik pas mane 72 galvos laukia kirpėjo.

    Veiksmas Žemaitija ,Plungė,

    867329924

×
×
  • Create New...