Jump to content

Mazgė

Nariai
  • Pranešimai

    50
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Mazgė

  1. On 2017-11-01 at 22:09, ZMODAS pranešimas:

    Matyt, iš aukštaitijos toli iki Lenkijos važiuoti, todėl ir ėriena pas mus paklausesnė:romance-heartsfade:

    tai kur dabar tie juodukai? man kaip tik atrodo, kad jų tik daugėja.

    Na bent pas mus Marijampolėje tai tikrai nelabai jų yra,nes nėra mašinų turgaus

     

  2. Prieš 20 valandų, ZMODAS pranešimas:

    Kodėl jūs sakote „seni geri laikai”?  Kodėl sakote mūsiškiams sunkiai valgoma ėriena? Pažystu, kas provincijoje po 3,5 eu/kg visą prieauglį išsiparduoda per mėnesį ir žinau kas mieste po 5—6 eu/kg viską parduoda. Nieks ir dėl kainos nesidera, tad nežinau kur tie „seni geri laikai”.

    Gal jūsų kraštuose ir mėgiama ėriena,bet tik ne pas mus suvalkijoj,kažkaip visi atsimena tas senoviškas ,ir net nenori paragauti,taigi ieškaisi savo pirkėjų iš kitų rajonų,kurie supranta kas yra gera mėsa,o kai buvo daug juodukų net pritrūkdavo ėriukų,tai ir buvo seni geri laikai.

  3. Prieš 18 valandų, Dar vienas miestietis... pranešimas:

    "avininkas" uz avis , pasiule 1 eura uz kg skerdienos,tai as geriau sunis seriu,samus, ersketus ir pats valgau...

    jei supirkejai kazka padoraus moketu,auginciau daug,bet tokiom kainom..ir dar yra debilu kurie pardavineja po 3,5 euru skerdiena..

    Lietuvoje yra per mazai avienos valgytoju bet jau per daug aviu  augintoju

    kaina leisti neverta,nes tas kuris valgo aviena tas ir pirks,o tas kuris nevalgo,jis jos nepirks net pigiau,geriau lenkijoje slauneles po eura pirks ir isivaizduos kad gerai gyvena :)

     

    Pritariu Jums,dėl valgytojų ,nes jie net neragavę sako ,kad aviena smirda ir brangu,o nesenai ,motulėj maximoj mačiau,avienos šonkauliai 1kg. 35.99euro,tai čia pigu.

  4. nesupykit, bet kaip šunį laikant, neturit ką veikt -pirkit 10-15 baroniukų jaunų paauginsit ir pasiskersit, suvalgysit. Bet iš to naudos kaip minėjau apie šunį laikant nebus, bus tik užsiėmimas. 

    Normaliai laikyt , reiks tinklų, generatoriaus ir t.t. nebent po laukus gaudysit, jie tikrai neapsistos( kainuos iki 300 eurų viskas)  1 ha. norint turėt skanios ir sultingos mėsytės reiks stipriai penėt grūdais optimaliausia 2 kart per dieną, reiks vandenį pilstyt pastoviai.. vandeniui ir grūdam reiks talpyklų kur pilt. galiausia guminių pirštinių darbinių rūbų. 

    Nusipirksit baroniukus už 30-50 eurų, paskerdęs teisingai penėjus gausit mėsos už 75, paprastai daugiau būtų, bet nemanau, kad baisiai storulius pavyks išaugint, plius geros veislės baroniukai kainuos atitinkamai gerokai brangiau. 

    O jei išvis kalbat apie avis su 1ha nė nemastykit , nebent išėjot pensijon ir neturit ką veikt, nes žiemą pražilsit, arba reiks tiek investicijų, kad gyvenime neatsipirks.

    Paprasčiausias būdas, išnuomokit tą 1ha, ir gausit kokį ten100 eurų ir rami galva.. o jei norit nuotykių savaitgaliais į kokią avių fermą užsukit padėt darbuos suktis :), už pagalbą duos kumpelį ant šašlyko. 

    Na negasdinkit taip žmogaus,visiems kažkada būna pirmas kartas  :icon-wink:

  5. Sveiki, kolegos gal pas ka jau žydi valgomasis sausmedis ? Pas mane jau vienas krumelis pražydo, o kiti dar nelabai ruošiasi, butu gerai nupirkti pas ka nors vienodu laiku žydintį krumeli, nes  iš vieno nieko gero nebus.

    Pas mane jau visi pražydę,ryt galėsiu įmesti foto

×
×
  • Create New...