Jump to content

sanbajnu

Nariai
  • Pranešimai

    0
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    sanbajnu reacted to Miguelis in Apsauga nuo vilku...   
    Dar dėl šunų. Na turiu aš kaukazo aviganių ir azijos aviganių šunų.. na ir kas? na, paleisiu aš juos į avių aptvarą. Tvarkoj. Jie saugos avis, bet ne tik nuo vilkų, o ir žmonių. Eis koks prašalaitis ir aplos jį šuo (geriausiu atveju). Paskambins į policiją, pasakys, kad jį baisiai išgąsdino ir va jau 500 lt bauda yra. O jei toks šuo išerzintas iššoks iš aptvaro (tik nesakykit, kad tai neįmanoma, nes maniškiai būdavo ir per 2 metrų voljero tvorą perlipdavo) ir įkąs. Tai ir šunį migdyti teks ir pačiam dar kelnes paskutines numaus. Lietuvoje įstatymai palaidų šunų laikyti neleidžia. Šunis gali laikyti piemenys stepėse, kur aplink nė gyvos dvasios nėra. Vat čia tai suprantu, o pas mus per tankiai apgyvendintos teritorijos.
    Beja šautuvą turiu, ir ne vieną, ir dar savo medžioklės plotuose gyvenu, tad nuo plėšrūnų apsiginsiu (lapių, mangutų...)
    Beja, vis laukiu kokio strapsnio, kur koks BV numylėtas ir išreklamuotas šuo apgins nuo vilkų avis, ar apkandžios žmogų. Bus įdomu tada paskaityti argumentus jų. Pasiteisinimą jau žinau - "Buvo netinkamai auklėjamas, turėjo saugoti tik nuo plėšrūnų, o ne nuo žmonių". Beja apsauginiams šunims nėra gerų ir blogų. Yra tik savi ir svetimi. Šeimininko tai tikrai nepuls ir neįkąs, bet jei svetimas žmogus įlys ne į savo teritoriją.... Bus triukšmo.
×
×
  • Create New...