Jump to content

MindaugassG

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius MindaugassG

  1. Na, man kadangi statė firma, tai jie visus leidimus gavo ir viską derino. Aš tik parašus dėliojau. Bet popierizmo buvo. Ir kiek žinau (o gal ir nežinau :) ) aplinkosauga reikalauja įgilinimo. Arba tada mėšlidės šalia tvarto. Nes kitaip jų manymu mėšlas kaupiamas negali būti. Jei gilus kraikas, tai ir turi būti įgilinta. Kadangi naudojau ES paramą statyboms, tai viskas pagal įstatymo raidę ir buvo daroma.

    O ar butu galimybe pamatyti projekto brezinius? Nes pats kazka panasaus planuoju statyti. Aciu isanksto

  2. Maziau filosofuot daugiau paklausykit ka zmones sako. Siandien pridaviau paraiska 10h ryto, ir aiskiai pasake dabar tavo paraiską tik užregistruojam prie taisomu ir pns, o suvesim per mėnesį laiko, ir tada jau matysi savo eilę ir bus svarstomi projektai.  taigi net nesvajokit , kad gali but atmestu paraisku :DD. Kolkas nera isvis atmestu paraisku , nes nebuvo net svarstymo. Ka dabar nma padare tik priime popierius ir patikrino ar yra viskas ko reikia paraiskai teikiant. o atmetines jau vėliau. be to jei kazkam kazkokiu popieriu truksta teikiant paraiska, pirma patikrina , tada registruoja , tad del to atmestu variantu net nera ivesta i sistema.Beto galima teikt paraiskas pustustes, o visko ko truksta net ir banko garantu, zemes nuosavys doku ir pns, svarstant paraiska tiesiog paprasys patikslint ir atsiust ko truksta.

    Beje nenuvertinam tu kurie patys rasesi, beveik garantuoju, kad bus didesnis porcentas gavusiu parama tu kas patys rase nei tu kuriems konsultantai rase, na nebent pats rasydamas atmestinai viska darai.

     

     

    Maziau filosofuot daugiau paklausykit ka zmones sako. Siandien pridaviau paraiska 10h ryto, ir aiskiai pasake dabar tavo paraiską tik užregistruojam prie taisomu ir pns, o suvesim per mėnesį laiko, ir tada jau matysi savo eilę ir bus svarstomi projektai.  taigi net nesvajokit , kad gali but atmestu paraisku :DD. Kolkas nera isvis atmestu paraisku , nes nebuvo net svarstymo. Ka dabar nma padare tik priime popierius ir patikrino ar yra viskas ko reikia paraiskai teikiant. o atmetines jau vėliau. be to jei kazkam kazkokiu popieriu truksta teikiant paraiska, pirma patikrina , tada registruoja , tad del to atmestu variantu net nera ivesta i sistema.Beto galima teikt paraiskas pustustes, o visko ko truksta net ir banko garantu, zemes nuosavys doku ir pns, svarstant paraiska tiesiog paprasys patikslint ir atsiust ko truksta.

    Beje nenuvertinam tu kurie patys rasesi, beveik garantuoju, kad bus didesnis porcentas gavusiu parama tu kas patys rase nei tu kuriems konsultantai rase, na nebent pats rasydamas atmestinai viska darai.

     

    Be to NMA priduodant pasake, kad pirmiausia bus sudaryta eile , nes paraisku daugiau nei reikia. Tuomet nuo pradzios bus pradeti vertinimai ar atitinka visus kriterijus ir pati verslo plana. Jei kazko neattinka ir po papildu\omu uzklausimu visvien neatitikimai islieka tuomet sis ukininkas iskrenta ir eile pasislenka per viena zmogu. Ir t.t. Minejo kad ar patekai i pirma etapa pranes.

  3. Erijau, velgi, nenusipirksi tu versingu telyciu tiek, nes pirkdamas uz paramos lesas, kainos bus normatyvines nustatytos ir panasus dalykai, o ir jas susipirkus, jau turesi turet pasaru jom pirmiem metam kol pelnas is ju prasides, esakau kad gyvuliu nereikia, ju reikia, bet moket po 1500€ uz telycia ar karve, man nekiltu ranka, nebutina pradet ukininkaut nuo veisliniu, o be savos technikos tai isvis sunku, kaip pvz, 150 baltu rulonu, po 15€ 2250€ kas yra nemazai, ir tai cia tik supresavimas, suvyniojimas i plevele ir parvezimas, o dar dasidetu pjovimo ir grebimo islaidos, plius dar sieno reikia pasigamint tai tikrai nemazos lesos 40vnt galviju kad paruos pasarus, samdant technika. Mano asmenine nuomone, einant i parama, startas butu +-10 karviu arba telyciu, plius traktorius, su zoliapjove, ir grebliu kaip minimum, nes presas kainuoja nemazai, ir galima netilpt i paramos pinigus. Zinoma geriausia butu galvijus pirkt is savu lesu, taip gautusi pigiau. Kalbant apie zeme, tai manau pievu reiktu apie 15-20ha turet, nes reik ir ganimui turet plotu ir sienaut reiks is kazkur. Ir kokius kaip minimum 5ha dirbamos kad turet grudu gyvuliam kad bent puse sezono uztektu ir nereiketu pirkti, zinomi sitie dalykai dar labai priklauso nuo zemiu derlingumo ir kitu veiksniu.

    As asmeniskai, pries popierinius ukininkus, nes jie stabdo normaliu zmoniu kurie nori pradeti ukininkauti pletra.

    Visiškai pritariu

×
×
  • Create New...