Jump to content

ADM

Nariai
  • Pranešimai

    13
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius ADM

  1. Turint 20 ha ir MTZ dar visai neaišku ar bus daugiau tos žemės, o kad ir bus tai neaišku ar bus iš jos naudos turint ne kažką patirties, tikrai nesąmonė pirkti dar vieną traktorių. Truputi perdėtas optimizmas ir per daug svaigimo liaudiškai tariant. Norint rimtesnių investicijų jau reikia turėti stabiliai dirbantį ūkį, nesvarbu ar 70 ha ar 500ha, svarbu kad būtų stabilumas ir garantija, kad bus išsivyniota iš situacijos. Kitaip ir bankai neduos jokių paskolų. Eilę metų su T-40 teko dirbti iki 60 ha prie to dar turint daugybę gyvulių ir užsiimti statybomis. Su 60 AG 20 metų vakariečiu (vienintėliu traktorium), keletą metų dirbau 80 ha ir gyvuliai. Po to dviem vakarietiškais grabais iki 140 ha. Tik tada atsirado ūkyje naujas rimtas traktorius. Todėl jaunimui patarimas daugiau dirbti - mažiau svaigti. Ir jei jau daryti tuos žingsnius į priekį, tai kad jie būtų juntami, o ne nuo MTZ prie lygiai tokio pat tik su vakarietišku pavadinimu. Nes mažos galios klasės vakariečiai niekuo per daug nelenkia to MTZoko, išskyrus gal tik Fendt, bet ten jau kainos kitos.  

    Kad ne 20ha o 70ha turim, tik likusius nuomuojam bendrovei, nes MTZ pavarges, padargai pavarge, žemė molis tai tiek ha su juo apdirbt nelabai ir isivaizduoju kaip, nebent diena nakti ten jame sėdėt kaip jūs kažkada ir dirbot. Beto ūkis nėra vienintelis užsiemimas ar pragyvenimo šaltinis. O tai ka tada pirkt gavus ta pamarama pagal jus jai ne traktoriu? Kažkaip man gaila pirkt naujus plugus ar sėjamasias po 40 000 kai ta funkcija normalei atlieka ir seni. 

  2. Mano patarimas butu jokiu budu neziureti i mazuosius ,nesvarbu ar garsiu firmu ,ar ne,nes ju galimybes nebus daug didesnes nei tavo dabartinio mtz ir tikrai ne "milziniskas zingsnis i prieki ",o tik vienas laiptelis aykstyn konforto prasme.Mano pirmas vakarietis buvo Case JX95 (95 ag),taip kabinoj tyliau negu mtz,valdyt patogiau ,kondicionierius,bet darbo nasumas beveik nepadidejo,nes musu zemese 4-iu korpusu kvernelando paprasto normaliai  nepavilko,tad arem kaip ir anksciau su 3-im,vartomam is vis hidraulika per silpna (keliamoji galia tik 3500 kg),rulonini presa suko gerai ,bet uzsikimsus hidro reversas net nepajudedavo,taigi po metu pradejau galvot apie didesni.Veliau pirkom Case Maxxum 125 MC,tai ilipus is JX jausmas panasus kaip is mtz i JX,kabinoj garsas tylesnis tik 2-iem decibelais,bet jausmas kad dvigbai tyliau (negu JX) na aisku ir amortizacija kabinos bei tilto,sedyne ir valdymas,gali kabint ir 20 t priekaba ir t.t.Tai cia manau jau butu "milziniskas zingsnis i prieki".Uz tokius pinigus (150-200 t.) manau tikrai iseitu koks New holand T6 serijos ,nes jie ,man atrodo, vieni pigiausiu is zinomu brendu, nu dar Landini (kazkas minejo neaisku kaip su servizu),Zetor

    Dėkui už patarimą. Aš irgi panašiai galvoju, kad prie panašaus svorio ir galingumo neverta žiūrėt naujesnį nes bus tas pats MTZ tik kad komfortas... NH patinkantis variantas butu bet kažin ar tiek pinigo užteks jam. Gal kas kainas tikslesnes jų žinot? 

  3. naujo traktoriaus turbut taip patys neremontuosit, ivertinant  tai kad nusipirkus per parama 5 metus reikes drausti kasko ir garantiniams aptarnavimam reikes kviesti autorizuota servisa, uz tuos pinigus galima neblogai pakyliuoti ta sena vakarieti.

    Kokia sejamoji, diskine? Pajamos planuojamos is augalinkystes ar gyvulininkystes?

    O butina drausti? kiek ta jo eksplotacija gali atsieiti per tuos 5m mazdaug? Jai neiskaiciuojant jokiu gedimų. Sėjamoji Tume CK4000 diskinė. viena sezona tik naudojam, bet jau suluzo puse teleskopiniu sėklavamzdziu ir keleta disku nebesisuka... Iš augalininkystės, gyvulininkystei nėra infrastruktoros... nei pastatu normaliu nei nieko.. nebent mėsinius ateitį galvoju aptvėrus tiesiog ganyt.

     

    naujo traktoriaus turbut taip patys neremontuosit, ivertinant  tai kad nusipirkus per parama 5 metus reikes drausti kasko ir garantiniams aptarnavimam reikes kviesti autorizuota servisa, uz tuos pinigus galima neblogai pakyliuoti ta sena vakarieti.

    Kokia sejamoji, diskine? Pajamos planuojamos is augalinkystes ar gyvulininkystes?

  4. nesuprantu kam tas naujas traktorius 120 ag, ka su juo tikites pasiekti, gal naudingiausia butu islaikyti 5 metus ir parduoti, tai reiketu pasirinkti kur maziausiai nuveterteja.

    As asmeniskai tokio dydzio ukiui uz tuos 50tk nupirksciau deveta traktoriu 120 ag, ir uz parama vartoma pluga, purkstuva(prikabinama ne maziau 2t) ir butu gerai gal dar koki skutika jei uztektu dar finansu, kad padidinti ukio produktyvuma.

    Kad uz 50 dėvėtas vakarietis tokio galingumo tik 10-15m senumo išeina ir tai dauguma jau labai pavarge o iš manes mechanikas ne koks idomu kas ji taisys. Sutinku padargu tai reikia bet viskam savas laikas... Kad produkcijos nelabai ir gaminam dar ,tai labai rimtu padargu dar ir negalvojam. Gal ir negerai čia galvoju ,tai paprotinkit labiau iš savo patirties :D 

  5. Kukliai sukomplektuota Valtra T serijos.

    Jd sunkiai I tokia kaina tilptu manau. NH. Case. Pervaziuok firmas, pasiziurek ka uz kiek siulo, pabandyk jei bus galimybe pravaziuot.

     

    Kokios galimybes plestis ateityje? Kokius padargus(sejama, plugas, lekstes) turi dabar, ir koki traktoriu?

    Ar tikrai traktorius reikalingiausias? O gal purkstuvas??? Arsi viena karta metuose, purksi 3-6.

    Dėl plėtimosi dar nėra aišku, bet galimybės padidėti iki 100ha neatmetu. Turim MTZ82 seną su maža kabina, ir padargus prie jo (plugas kvenerland 3korp bet galima dasijungti, kultivatorius 4m sejamoji tume 4m , purkštuvo nėra bet negalvoju apie brangu. Dirbam šiai dienai apie 20-25ha likusiuis išnuomave, bet pirmus keleta metu manau apsidirbčiau su esamais padargais..

×
×
  • Create New...