Jump to content

Gervė

Nariai
  • Pranešimai

    31
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Gervė

  1. Lauztuvas, ko toks piktas. Įdomu, kokias kultūras ir svarbiausia kaip tu jas augini, jei manai, kad braškėse tik nitratai ir vanduo. Kadangi pati auginu braškes, tai galiu paliudyt, vaikai kasdien po puskilogramį jų sušveičia (sezono pradžioj, manau, ir po kilą suvalgydavo), bet dar neivieno neišbėrė. Kiek pati suvalgau skindama pardavimui, tai net neskaičiuoju. Nors valgau neplautas tiesiai iš lysvės, bet kol kas nei išbėrė, nei apsitriedžiau (čia tavo leksikonu kalbant).

  2. Ačiū, Sodžius, už tokį išsamų atsakymą. Kadangi tvora jau kitą mėnesį bus, tai su dideliais gyvūnais išsispresim. Na o su mažaisiais reiks dalintis :) Bandysiu šiemet keletą pasodinti. Jei išgyvens iki kitų metų, sodinimą pratesiu.

  3. Norėjau pasiklausti, ar lazdynam būtina šviesi vieta. Pas mane prie miško yra laisvas plotelis žemės (miškas iš vakarų pusės). Galvoju riešutų pasodinti. Kaip manot, nieko, kad šviesos mažoka. Ir dar prie to pačio, žemė ten rūgštoka, 4-5 ph. Blogai?

  4. aš manau kad jei deklaruoji mažiau negu yra natūroje tai kaip sakoma čia jau pačio reikalas ...gausi mažiau pinigų...bet vat jei daugiau užbrėžtum negu yra tada galėtu bausti... šiemet jausmas kad visa ta NMA pastatyta ant ausų...laksto tikrina..vėl tikrina ..klaidas mėto kuriu neturėtu buti..vnž politika.. :icon-twisted:

    Aš irgi šito nesupratau. Pievos, kur nenoriu įsipareigoti su šienavimais, visai nedeklaravau. Tai ką, mane dėl to gali bausti?
  5. Tai taisyti galima nors n kartų, bet kaip atvirtina projektą, turi įvykdyti prisiimtus įsipareigojimus, jei ne, sankcijos iki 100%, bet jei imi paramą tik namo statybai, o ne ūkio plėtrai, tai sunku bus rankomis ravėti 8 ha pvz:. braškių :) Aišku visada galima masodinti 8 ha vaismedžių, bet vien už juos sumokėsi  10 20 kilo € ant 8 ha, o kaip rodysi pajamas verso plane nežinoma :) Kiekvienas puikiai moka skaityti ir žiūri paga savo situaciją, ar sugebės įvykdyti keliamus įsipareigojimus.

    Tai kad gyvenamo namo statybai niekas paramos neduoda, tik ūkiniui. O ir jam iki paraiškų rinkimo jau turi turėti statybų leidimą.

  6. Iškilo toks klausimas. Ne visai apie turgų, bet iš panašios temos.

    Esu mačius, žmonės prie kelio, šalia savo sodų, uogynų pardavinėja savo produkciją. Jai savo teritorijoj prekiauji, tai kaip suprantu, jokių leidimų nereikia. Mano sklypas nesiriboja su keliu. Įdomu, jei susitariu su kaimynu, kurio sklypas ribojasi, man reiktų kažkokių dar leidimų iš savivaldybės, ar užtektų tik kaimyno sustikimo?

  7. Su parama šita viskas aišku, :D , na o kaip loterija ar laimėjote loto šiandienos? :D

    Va tas ir liūdniausia, kad parama padaryta kaip loterija. Nieko negali planuoti. Taisyklės tvirtinamos paskutinę minutę. Iki jų paskelbimo viską gali planuotis tik pletkų lygyje, kas ką kur išgirdo. Jau taip užkniso to aiškumo nebuvimas. Dabar galvojau jau viskas aišku, taisyklės paskelbtos, na nepraėjau, nepraėjau, ką padarysi. Bet pasirodo vėl prasideda loterija ir VBS informacijos gaudymas. Vėl kalbos, gal šiemet bus dar vienas šaukimas. Ir tos kalbos kaip suprantu ne be pagrindo (kažkas citavo NMA vadovo žodžius). Vėl nežinai, deklaruoti pasėlius ar ne. Kada tas šaukimas galimas, kokios lėšos bus skirtos, t.y. ar bus šansų praeiti. Nedeklaravus pasėlių ne tik išmokų negausi, kitais metais negalėsi dalyvauti modernizvime. Žodžiu, užkniso...

  8. Sveiki,

    perskaičiau temą taisykles ir vis dėl to norėčiau pasitikslinti. Jeigu mano ūkininko ūkis buvo įregistruotas 2013 metų kovo mėn., bet žemės ūkio valda neįregistruota ir jokių deklaravimų nebuvo, tai paraiškos teikti vis tiek negaliu, teisingai? Praktiškai jokia veikla nebuvo vykdoma, na laikiau karvę ir telyčią savo reikmėms. Taip pat ir apskaitos jokios nevedu, bet turbūt turėčiau? Dabar yra noras auginti daugiau...

    Ačiū jei kas atsakysit

    O kaip jūs ūkininko ūkį užregistravot be valdos? Gal anksčiau buvo kiti įstatymai. Nes kai aš registravau ūkininko ūkį, reikėjo pirmiausia valdą užregistruoti.

  9. Radau kažkieno pamirštą klausimą, kuris ir man aktualus. Sukonkretinsiu, kaip manot, ar galima sodinti obelis, slyvas į gana molingą dirvožemį. Yra nuolydis, tai vanduo nestovėtų. Aš galvoju, padaryti didesnes duobes, pripilti "pagerintos" žemės ir turėtų būti gerai. Ar aš klystu? Būtų įdomi labiau patyrusių sodininkų nuomonė.

  10. Koki plotą planuojate sodinti? Braškių tikimybė nušalti plėvelėje didėja, nes nuo lysvių dažnai nupusto sniegą ir jos tampa nebeapsniktos. Siulyciau daryti kuo žemesnes lysves.

    Pradžiai sodinčiau nedaug, apie 0,5ha. Dar toks klausimas, anksčiau šioje temoje minėjo, kad per anksti uždengus šiaudais, gali sušusti kereliai. Klausimas, kai pas mus būna žiemos, kai po kelias savaites ar net mėnesį pakyla temperatūra aukščiau 0. Ką tada, reiktų nuimti šiaudus, ar vidurį žiemos jau nebaisi aukšta temperatūra uždengtiems kereliams. Gal galėtų pakomentuoti, kurie iš tikrųjų žiemą dengia šiaudais.

  11. Sveiki,

    Pernai pasisodinau šiek tiek braškių tiesiai į žemę, be plėvelės. Šiemet galvoju, jei pavyks įsirengti laistymo sistemą, bandyti sodinti į juodai-baltą plėvelę. Tik labai neramina dėl žiemojimo. Skaitinėjau, kad sodintos į plėvelę greičiau nušala. Gal kas galėtų patarti, kokias veisles geriau sodinti į plėvelę, nes dengti šiaudais, bijau, nebus galimybės. Ar, jei nesiruošiu žiemai dengti, gal geriau išvis į plėvelę nesodinti?

×
×
  • Create New...