Jump to content

Immortal

Nariai
  • Pranešimai

    12
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Rūgpienių kaimas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

Immortal pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Immortal

    Ar įmanoma?

    priminei, kad pamirsau pamineti jog turime surinke jau nemaza dideliu ir vidutinio dydzio akmenu
  2. Immortal

    Ar įmanoma?

    tai visai pigu ir tie patys 1500lt uz 1/m2 butu.
  3. Sveiki. Su tėvais planuojam statyti kaime namuką. Ar būtų įmanoma išsitilpti į 100-110 tūkstančių litų? Manau namas būtų nedidukas, maksimum kokių 70 kv. metrų. Daug dirbtume patys, nebūtų daug ir didelių langų, durų, norėtume tiesiog švaros ir paprastumo. Savo miško turime, tai kas būtų geriau, statyti rąstinį, karkasinį, ar namą iš blokelių? Rąstiniam namui reikia kruopštumo ir žinių (manau tikrai daugiau negu karkasiniam ar blokeliniui), menkiausia klaida gali viską sugriauti.. Taigi, ką manote? P.S pradžiai apsieitume be gręžinio, o šildymui naudotume pečių.
  4. Tai jau jis tą suprato, jis tik klausia kiek reikia žemės kad užtektų visam mėšlo kiekiui paskleist. Taip, būtent tas man ir rūpi. Tam kad žinočiau, kiek žemės reikia pirkt norint laikyt 30 karvių.
  5. Ne... Vienas asmuo minėjo, kad galima laikant karves ir neturėt pievų, tačiau reikia turėt kaimynus, ant kurio pievos 2 kartus per metus būtų galima pilt srutas arba mėšlą. Tai man ir rūpi, jeigu aš tarkim turiu 30 hektarų žemės, ir 50 karvių, tai kiek tų hektarų reiktų panaudot vien dėl srutų arba mėšlo pilimo? Ačiū.
  6. O gal žinai, kiek žemės reikia tręšt karvių mėšlu, kad atlikt normas? Jei gerai supratau klausimą,tai turi neviršyti 1ha 1,7 Sąlyginio gyvulių vieneto. Sorre, bet biške nesupratau O jei rimtai, tai gali siek tiek aiškiau? nedaeina man
  7. O gal žinai, kiek žemės reikia tręšt karvių mėšlu, kad atlikt normas?
  8. Jeigu žmogus visiškai su pieno ūkiu jokių reikalų neturėjęs, tai dar geras klausimas ar kada nors atsipirks įdėtos lėšos. Na mano skaičiavimais įkurt tokį ūkį turėtų užtekt 300 tūkst. Lt. Maždaug primečiau pagal tai kaip tėvai 2007 m. panašiai tiek galvijų ūkį susikurė. Galvoju kainos to meto ir šiandienai daug neturėtų skirtis, ypač statybinės medžiagos. Projektas fermai 30 vnt., mėšlidei 200 kubų, rezervuarui 150 kubų apie 3000Lt, aišku gerai pasiderėjus Visi betonavimo darbai atlikti patentininkų pagalba, betonas aišku naudojamas pagal užsakymą, patys nieko nemaišė. Na maždaug galvoju sunaudota koks 150 kubų to betono visiems trims statiniams, kaina apie 226 Lt/kub., sienų mūrijimo darbai 25 Lt už kvadratinį metrą, stogo konstrukcijos sumontavimas 35 Lt už kvadratą, mediena apie 5000 Lt, blokeliai apie 10000 Lt. Fermoj karvių stovėjimo vietos įranga apie 250 Lt/vnt., girdyklos berods 180 Lt/vnt. Mėšlas išstumiamas kas vakarą japonišku traktoriumi, mėšlo tako plotis 125 cm. Šėrimo takas be jokių ėdžių, tiesiog elementarus betonuotas 2,5 m pločio takas. Rezervuaras dengtas, dabar lyg ir dengtų mešlidžių reikalaujama. Pieno blokas atskira patalpa, su 800 l talpos aušintuvu, grindys ir sienos iš vidaus išklota plytelėmis. Šienainio gamybą samdo, galvoju tikrai geriau samdyt, nei ant tokio ūkelio turėt savo. Traktorius būtinas su frontaliniu krautuvu ir keliais priedais prie jo, šienapjovė, grėblys - vartytuvas, priekaba elementari, kad ir ''gazikinės'' užtenka, rulonams parsivežt tiks. 250 vnt. šienainio rulonų, ir 150 vnt. šieno rulonų turėtų pakakt žiemai. Aišku žolės silosas tranšėjoje pigiau, bet ir daugiau vargo dalijant, daugiau spec. technikos ir pan. Jei man kas duotų tuos 400 tūkst. Lt, galvoju atpirkčiau max. per 4 metus Svarbu turėt noro. Žemė ir galvijai. Žemės galima pradžiai ir išsinuomot jei įmanoma, na arba gal kokie giminaičiai gali pagelbėt, jei patys jos nedirba, bet tik nuomoja kažkam. 30 - 35 ha pievos užtektų, pageidautina atnaujintos įsėliu , na o grūdus ir priedus reikėtų pirktis. Galvijai - čia jau sudėtingesnis reikalas. Visgi galvoju pradžiai teisingiausias sprendimas pasiieškot aplinkiniuose kaimuose, rajonuose karvučių. Kaina apie 2200 - 2500 Lt/vnt. Aišku nusipirkt kelias, na tarkim 5 veršingas, veislines telyčias. Orientyras maždaug 5000 l iš karvės metams, neverta ''plėšytis''. Paskaičiavau, tai gaunasi 64800 litų, BE: sienų mūrijimo darbų, stogo konstrukcijų montavimo darbų, be traktoriaus,be pačios mėšlidės, be aušintuvo. Aišku čia tik lašas jūroj, kur dar šienainis ir šienas. Manau pradžiai užtektų ir 30 karvių ūkio , o esant galimybei plėstis gerai įsikūrus - kodėl gi ne.
  9. abejoju ar su 400 tūkst. išsiverstum. Manau pusė milijono mažiausiai tektų paklot, ir tai labai spaudžiantis. Įdomu per kiek laiko atsipirktų.
  10. Na variantas tai neblogas, bet pats asmeniškai norėčiau kurtis taip kaip noriu ir kaip man patinka.
  11. Nemanau, kad galima išskirti vieną svarbiausią pirkinį, nes visi komponentai yra labai svarbūs. Na vienas iš svarbesnių dalykų mano manymu yra technika kuri galėtų mechanizuoti darbą, bei pačios karvės.
  12. Sveiki. Noriu suzinot kiek pradziai reiktu lesu norint ikurt nedideli apie 50 melziamu karviu ukeli? Ar imanoma issiverst be ganyklu? Kokie reikalavimai norint pradet nuo nulio? Ir dar kamuoja vienas klausimas, jei jau ikuri pieno uki, tai ar yra garantija, kad visas pienas bus nupirktas? Aciu uz protingus atsakymus.
×
×
  • Create New...