Jump to content

vgedgaudas

Nariai
  • Pranešimai

    18
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Šilalė

vgedgaudas pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Tai gal tiesiog galingesni mtz žiūrėti, kad ag užtektu. ar jaučiasi skirtumas pavyzdžiui 820 nuo 892, arba kuri iš MTZ pagal mano ūki rekomenduotumėt. o kas dėl vakarietišku, turėjau naudota tai tiek sukišau, kad pigiau samdyti nei pačiam dirbti, baisu ir bekurti buvo.
  2. Sveiki nedideliam ūkiui reikalingas traktorius. Esmė ta, kad užsiimu pienininkyste. Turime Lenkišką presą, žalios masės rulonams gaminti. Norėjau paklausti ar naujas MTZ 820 traktorius pasuktu lengvai presą? arba koks iš mtz optimaliausias būtu.
  3. vgedgaudas

    Žuvų ligos

    Atrodo ir mano gyja. Gal galit patart kiek ir kokiu kalkiu reikia pilti. 5 aru nepratekantis tvenkinukas. kokiu metu laiku geriausia kalkinti? na vienu zodziu viska apie tvenkinio kalkinima placiau gal galit pakalbeti
  4. Sveiki žvejai. Šį pavasarį mano tvenkinio žuvis užklupo liga. Karpams ant nugaros bei šonu atsirado kažkoks pilkos dėmės. Kaimynas sakė kad čia lyg tai kažkos žuvų grybelis, kuris atsirado dėl susilpnėjusio imuniteto, bei staigaus atšilimo. Jei kam yra užklupusi panaši bėda, parašykite kaip gydėte žuvis.
  5. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    o tai kiek laiko jums veikia tie saldytuvu kompresoriai? ta prasme ziema istembe issauseje (be tepalu)?
  6. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Nu jo intensyviai maitintis pradeda prie 12 laipsniu vandes temperaturos, bet nereiskia, kad ziema visiskai nesimaitina. Situacija pas mane idomi, plaukioja kaip akvariume toje eketeje. Tikiuosi kad cia ne dusimo pirmieji pozimiai, nes oro turetu paduoti normaliai kompresorius, o ir ekete tikrai nemaza. Ps mane visa givunija atkutusi, plaukioja netik karpai bet yra ir varliu pilna.
  7. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Na pavyko su graipštu 3 karpiokus susigauti. seip sveiki, nepriduse. isskruodus pastebejau kad prisikirte nemazai zoles. Kadangi vidaus organai nepamele, bei maitinasi gali but, kad jiems tiesiog susisviete pavasaris. savaitgali zadamas didesnis atsalimas tai bus matyt kaip ju elksena keisis toliau.
  8. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Chebra turiu problemu. nors orapute pucia nuo pirmojo ledo o ekete isdidejo vos ne iki puses visi karpei suplauke prie eketes. kas gali but, nejau truksta oro nors ir ora puciu ir ekete didziausia neuzsalanti laikosi. gal oro pasikeitimas veikia?
  9. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Sveiki, norėjau paklausti ka šiuo metu darote kai atšilo. kadangi eketė stipriai išplatėjo galvoju kelioms dienoms išjunkti kompresoriu kol vėl atšals
  10. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Kiekvienas pasukdamas galva savaip sumasto. Labai idomi mintis su bambalu, manau gal kokia kempine butu tikusi ir geriau, bet jei veikia, kodėl ne. Eketes turbut siek tiek padidejo per savaitgali. Pastoviai ijunge laikot ar kas kiek laiko isjunginejat? As kaip sakiau nuo pirmojo ledo kaip pajungiau taip ir neisjungiu. Taciau mastau jei laikysis dar kelias dienas toks oras gal duot atsipusti kompresoriui pusdieni .
  11. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    o tu tikslei supratai. seip pas mane tai rase maks gyli is kurio ispucia. Ta prasme kiek i gyli galima ileisti. mano tai buvo galima 3.2 metro ileisti. buvau nuleides iki pat dugno ( tvenkinio gylis 4 metrai su biskiuku) tai uzsalo ekete nes i virsu nebepakele silto vandens. po to truputi pakeliau kol vienas kitas burbuliukas iskyla. speju kad cia apie tai rasoma. seip tie gyliai kaip suprantu be difuzerio kiek is apacios pakelia tad jei raso 5 metrus tai nereiskia kad su difuzeriu tiek ir iskels tiesiog pats matysi kai ileisi, tik dar vienas patarimas nepakelk visai per aukstai, neturi atrodyti kad verda vanduo vienas kitas burbuliukas iskyla, vanduo juda, reiskias visi kiti burbuliukai susprogo vandenyje.
  12. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Šeip jokio skirtumo neturetu buti kokia turi tokia naudok. o difuzerio nepirkai? jei ne siulau ant žarnos galo pabandyt kaip nors pritaisyti kempine kad pustu kuo mažesnius burbuliukus, tada nuo dugno kildami jie iki viršaus susprogines ir daugiau isisavins tvenkinio vanduo. beto nors mano kaip matei siek tiek kitas modelis bet veikimo principas toks pat. susirask kažkokia dėžute kur idėti kopresoriu, nors jie dirba prie 0 temp. reiktu kad neuzsaltu bent man taip rekomendavo. as idėjau i sena neveikianti nedideli saldytuva. saldytuvas yra apsildintas ir kadangi aparatas dar dirbdamas pats is saves sildo nebus bedos del uzsalimo. ir siulau jau pajungus nebeisjunkt, nezinau kokio jusu kopresoriaus galingumas bet kadangi mano 35 vatu nemanau kad ir jusu modelis daugiau jama. geriau nepagaileti tui keliu papildomu litu uz elektros saskaita.
  13. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Na seip karpiu aktivumas labiau priklausomas nuo vandens šilumos. neturėtu but labai aktyvus. o jei radai jau auku tai reiskias šiek tiek pavėlaves buvai su deguonies padavimu i tvenkini. aišku visu išdvėsusiu karpiu išrinkti tau neis bet siulyciau jei jau pajungiai kopresoriu tai iki pavasario jo nebeisjunkti, kad deguonies gautu pastoviai, plius kad ekete neuzsaltu. jei yra nudvėsosios zuvies ji po tam tikro laiko pradeda irti ir kaupsis dujos bet nebus bedos jei pastoviai bus neuzalantis plotas. taip isvenksi dazniausiai pasitaikancios grandinines reakcijos. Na manau jei jau turi galimybes pasijunk kopresoriu ar ta pati vandens siurbli tai issaugosi likuse zuvi.
  14. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Na nekas tada. žiema galima sakyt tik ipusėjo jei ir toliau taip liks tuščias tvenkinukas. turi kažka daryt jei dar yra gyvybės.
  15. vgedgaudas

    Dūsta žuvys

    Na aš viska užsisakiau iš zoocetras.lt bet manau pilna tokiu daiktu internete. manau laikas jau buvo pries menesi bet aisku kol dar nevelu linkiu paskubet. Aš pats asmeniškai džiauguosi, kad šiemet ir vargo mažiau ir rupesčiu. Preita žiema gryžes iš darbo su prožektoriu pasišviesdamas vargau kirsdamas eketes, kol vienam gale iškerti žiurėk kitame jau vėl užšales, o pavasari paaiškejo kad rezultatas nulinis. pamenu kaip karpei suplaukdavo prie ekečiu, šiemet kaip ir kiti minėjo nemačiau dar nei vieno. Dabar nueinu tik pasidžiaugti bei patikrinti ar veikia kompresoriukas. Ai dar prisiminiau aš sumasčiau pagrindinės žarnos gale idėt atgalini vožtuva, kad jei netycia dingtu elektra kad neušaltu žarna. Nors gal ir nereikalingas. cia kas kaip ka sumasto.
×
×
  • Create New...