Jump to content

kojak

Nariai
  • Pranešimai

    6
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

524 profilio peržiūros

kojak pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Sveiki. Ar visi japoniski traktoriukai vaziuoja max 15km/h ar buna ir greiciau vsziuojanciu?
  2. Sveiki. Matau skelbimuose pasirodo vienas kitas garliavos traktorius ir galvoju galbut isigyt toki misko darbams ir nedideliam darzui. Bet man aktualus darbinis velianas, nes turiu saku smulkintuva. Idomu butu suzinot kaip ir nuo ko jis sukasi. Nes esu girdejas, kad jis ne tai, kad priklausomas, bet sukasi tik tada, kai vaziuoji, o kai stovi nesisuka. Ar kas nors, ka nors zino apie tai?
  3. Turbut kad japonai ne ant durniaus taip padare, tai turetu laikyt. Bet jei taip sugeba issidevet guoliai ir ivores be dideliu apkrovu, tai priekinis tiltas nera labai stipri vieta... Na bet cia gal per labai ilga laika taip issidevejo. Visgi traktorius gamintas 198n metais. Dar turiu klausima del hidraulikos. Galines slaunys valdomos elektra. Reikejo nuimt freza, as ja nuemiau ir pakeliau skaunis, o kai reikejo uzkabint freza atgal tai slaunis zemyn nebenusileidzia. Ir dviese buvom uzlipe ant slaunu ir vistiek jos nenusileido. Tada pakelem freza siaip ne taip, uzkabinom ir su freza jau nusileido.. Cia kazkokia problema ar cia taip ir turi but? Ar as kazko nesupratau dar.. Primenu kad traktorius yanmar f155.
  4. Sveiki visi. Issprendziau sita problema, aciu uz patarimus. Stebuklu nepasidare, bet f155 sukasi zymiai gyviau. Viena purkstuka reikejo pakeist. Del kompresijos dabar nepamenu, bes sake dar galima kentet. Dabar prikisau nagus prie priekinio tilto nes tepalus leido per posukio riebokslius ir klibejo guoliuose visa ta dalis kuri su ratu pasisuka posuki darant (nezinau kaip pavadint). Konstrukcija ne tokia ir paprasta kaip tikejausi ir reikejo pavargt ardant. Rieboksliu kakliukai issinesioje kaip reikalas, tai tekinau kad vel svarus butu. Guoliai palygint ne tokios ir prastos bukles kad toks stiprus klibejimas butu.. Bet tiek to, keiciu vistiek visus, kad daugiau nereiketu vargt ardant. Tai va, papsakojau biski istorijos, kad idomiau butu, bet ne tame esme. Esme tame, kad kur stovi vertikalus pusasiai, tikejausi rast suporuotus konusinius ar bent jau radialinius-atraminius guolius, bet to neradau... Pusasio galuose stovi paprasti rutuliniai guoliai ir priima visas asines apkrovas... pradzioj galvojau kad gal kazkada perrinkinetas tiltas ir bele pigesni guoliai sudeti, nes tokiu paciu matmenu buna ir radialiniai-atraminiai, bet kai pasigilinau tai jokiu uzverzimu guoliams nera, tai reiskia kad jokio kitokio neidesi, tik paprasta rutulini guoli. Vyrai, ka galit pakomentuot? Speju kad yra ardziusiu savo japonu priekinius tiltus. Ar radot ten pas save kokiu nors guoliu pritaikytu didesniai asiniai apkrovai? Vazinejant su priekaba, freza ar su plugeliu tai problemos gal ir nebus, bet planuoju frontalini krautuva gamintis, o su juo tai priekinio tilto kolonoms apkrova bus kaip reikiant..
  5. Gal ir ne ka nuveiksiu, bet cia kiekvienam pagal poreikius. Kobotos pilnai uzteko, tik tiek kad man jos zema prosvaisa vis uzkliudavo. Kubota nelabai galejo but galingesne uz yanmara nes yanmaro variklis 110 kubiku daugiau turi. Jei turbininiai varikliai butu, tada kita kalba. O tu, Vigintai, saviske pats turbinai? Nuo ko turbina dejai? Variklis juodus dumus meta kai duodi apkrovos. Bet kazkaip tie juodi pilkoki tokie. Reiks ieskot kas kompresija pamatuos. Kiek zinau tai issukus pakaitinimo zvakes matuoja, bet paziurejau kad ten jos belenkokio mazumo, tai idomu ar kas toki adapteri tures.
  6. Sveiki visi. Prisiregistraves as cia jau senokai, bet tik skaitinedavau ir nebuvo reikalo rasyt. Dabar reikalas arsirado. O reikalas toks. Ieskojau yanmaro f155 arba f165 nes pas juos didele prosvaisa palykinus su kitais panasaus galingumo traktoriukais. Radau ir nusipirkau yanmara f155 nes su freza (1,2m plocio) geriau i priekaba telpa. Perkant apziurejau ir isbandziau kiek buvo imanoma ar viskas veikia. Traktoriukas pasirode labai gerai uzlaikytas ir viskas veikia. Bet kai parsiveziau namo ir isbandziau tai pasimate kad labai truksta galios varikliukui. Jau isdirbta zeme bandziau pafrezuot. Isijungiau pirma begi su paletintoju, ijungiau pirma darbinio veleno greiti ir tik ikisi freza i zeme ir dusta variklis . Zodziu imanoma tik su nepilnai nuleista freza kapstytis... Is patirties zinau kad taip neturi but nes turejau kubota b7001 (ir dabar biski gailiuosi kad pardaviau), ten kiek arkliu buvo nepamenu bet turbut 14, varikliukas 762ccm, freza 1,1m ir per niekad nedirbtus dirvonus su ta freza eidavau be jokio pasipriesinimo isijunges antra begi su paletintoju ir darbinio veleno antru greiciu, ir freza sukises iki kiek lenda... O yanmaro varikliukas yra 872 kubiku ir raso kad 15,5AG, tai turetu dirbt taip pat lengvai su ta 1,2m freza. Bet va nedirba... Variklis kuresi gerai, dirba atrodo grazei. Pats apie variklius nelabai raukiu. Nuo ko pradet ieskot galu? Arba gal kas rekomenduos koki motorista Vilniuje arba Utenoje, nes pats esu is Moletu. Is anksto dekoju uz informacija.
×
×
  • Create New...