Jump to content

Vaistažolės? Šiandien? Perspektyvos.


vaistininkas

Recommended Posts

Sveiki, ar yra čia dirbančių su vaistažolių auginimu? Turiu šiek tiek nenaudojamos žemės - 7 hektarai.  Šiuo metu ji išnuomota ir užsėta grūdais.

Norėčiau pradėti rimčiau dirbti su vaistažolėmis. Pradžiai parduoti didmenai, o šalia to žingsnis po žingsnio kurti savo nuosavą e-shopą, prekės ženklą, kurioje būtų pardavinėjami įvairūs produktai iš mano ūkio. Nuo arbatų iki įvairios produkcijos gerinančios žmogaus sveikatą,  pateikiami įvairūs patarimai (giminėje yra farmacininkų, šeimos gydytojų, kurie šiai dienai auginasi žoleles savo reikmėms, tad turbūt pasitikėjimo-patirties klausimais galėčiau naudotis jų patirtimi.)

Su žemės ūkiu nesu susidūręs, turiu tik seną sandėlį, kurį manau labai norint tikrai būtų galima pritaikyti vaistažolių džiovinimui. Tad sandėliavimui plotas yra, elektra, šulinys taip pat. Sudėtingiausia turbūt su nurinkimu, jeigu didelis kiekis.

Be to, nežinau kaip su jaunojo ūkininko parama, ar įmanoma gauti pinigėlių ar valstybė netraktuoja tai kaip rimto ūkio? Už paramą manau būtų galima būtų įsirengti laistymo/džiovinimo sistemas, nusipirkti sėklų.

 

Norėčiau sulaukti žmonių pasisakymų iš vaistažolių ūkių varpinės. 

 

Visa idėja turbūt net ne kažkoks verslas, nešantis pajamas, o tiesiog užsiemimas, kaip hobis, išnaudojimas turimą žemės plotą. Be to, išbandymas savęs visai kitame amplua nei esu dabar.

photo-1551772413-6c1b7dc18548.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Visu pirma turi išsiaiškinti kokiom vaistažolėm auginti tinka tavo žemė,po to susižinai kas pirks užaugintas vaistažoles o tada pradėti žiurėti paramas ,nes taisyklės kaškiek keičiasi kasmet,Užauginti bet ka nėra labai sudėtinga ,svarbiausia pelningai parduot,čia bus ne kviečiai ir ne rapsas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...