Jump to content

Tręšimas dumblu


Sviesa

Recommended Posts

Sveiki nežinau gal tema jau buvo, bet konkrečiai niekur nemačiau. Norėjau paklausti kolegų gal kartais yra kas teršia savo laukus dumblu iš kokių tai vandenų pvz: UAB Dzūkijos vandenys ar dar kokie vandenys.... Įdomu būtų išgirsti ar tai atitinka tręšimą ir ar sunku su tuo dublu, gal net neverta domėtis? 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kartą tokia moteriškė sugalvojo pasikelti sodo sklypą. Atvežė tokio gražaus juodžemio, su vyru paskleidė jį, sklypas pasikėlė. Sako stoviu, laistau, priliejau lyg ir daug, o dirva vistiek neatrodo palaistyta... pasirodo tas juodžemis turi didelę koncentracija hidrofobiškų dalelių. O ta moteriškė mano  mikrobiologijos dėstytoja, kur nemaža dalį savo laiko praleidžia tirdama... nuotekas, KTU chem. fake :D

O šeip slidus reikalas. Tą dumblą dažniausiai naudoja rekultivacijai, landšafto projektams, pakelės, aikštelės ir pan. Šviežias dumblas labai toksiškas sliekams. Yra visa dumblo apdorojimo technologija, turi but išlaikytas metus, apdorotas kalkėmis ir t.t. Naudingų medžiagų ten aišku yra, bet rizikos yra.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Prieš 2 valandas, Sviesa pranešimas:

O kas tai yra rekultivacija? Atnaujinimas kas koks? 

va būtent taip google ir įrašyk :) 

Nors Minduksx įkeltame filmuke viskas nusviesta gana pozityviai, bet problemų ten kalnas. Kita vertus ir kiekiai to dumblo niekingai  maži, bent jau įprastiniam tręšimui laukuose. Tokį kiekį galėtų "suvalgyt" pvz šiltnamiai auginantys gėles. Bet gi viskas atsiremia į ekonomiką. Pats dumblas gal ir už dyka, bet jo apdirbimas jau kainuoja ir nemažai. 

Niekas nuotekų nelaisto laukuose. Fake news. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 15 minutes , Sviesa pranešimas:

Pati trasa nemokama, kai kuriuose miestuose net sumoka kad paimtų nes nebeturi kur dėti. Būtent tas nuosedas iš valymo yrengimu kur jau tikriausiai nekenksminga aplinkai laisto laukuose vis geriau nei į upę pilt tiesiai. 

Žmogau...susimaišė tau viskas, arkliai ir žmonės, musės ir kotletai. Siūlau skambinti į artimiausius valymo įrenginius, tau viską išaiškins... jei turės kantrybės aišku :D 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Nu ne gamyklos perdirba o patys vandenys. Pagal ES reikalavimus negalima šalinti jo į upes ar dar kur bet galima naudoti kaip trasa tinkamaiapdorojus todėl ir domiuosi ar kas naudoja? Jai tokios įmonės kuriuos atsako už aplinkosauga tiekia tokias trasas kodėl gi ne? Tačiau galvojau jog kaskas naudoja ir pasakys savo nuomonę  ar kenkia dirvai ar ne o nepezes kaip kai kurie, gi čia diskusijos tai paduskutuojam. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...