Jump to content

kiek šieno rulonų reikia vienai karvei


maja

Recommended Posts

laba diena, prašau kas nors parašykit, kiek reikia didelių šieno rulonų  vienai karvei per žiemą?  Kažkaip visą laiką ruošdavom palaidą šieną, o šiemet surolonavom dideliais rulonais. {  su tinkliuku} O žolė šiemet labai prasta ir mažai buvo ir įtarimas, kad mažai šieno pagaminta. lauksiu atsakymo

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Ruliai neperstipriausiai suspausti tiek daug gal nėra kaip atrodo:-D jei paimkime po ruli dviem diem dienoms tai menesiui reikia 15 ruliu. Tvartinis sezonas trunka apie 6 mėn. 6x15=90 90/20=4,5rulio. Kaškaip net mažai išejo viska suskaičiavus nu grubiai bent šešių ruliu turbūt reikia nedideliam buliui.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

pipec ..is kur tiek sieno gaut...

Na.. šiaip jau, viskas, kas čia pasakyta, pakankamai subjektyvu... Nes, normalaus dydžio karvė (650 kg) duodama 25 kg pieno vien šieno suės 20- 25 kg sausų medžiagų per dieną.. Visi čia pasisakę neįvertina to, kiek rulone bus sausų medžiagų.. pvz esant sausų medžiagų kiekiui 90 proc (kadangi klausimas buvo apie šieną) Karvė per dieną suės ne daugiau 30 kg šieno.. Bet koks papildomas pašaras (miltai, baltyminės, runkeliai) suėdamo šieno kiekį mažins. Lygiai taip pat tą kiekį mažins ir primilžio mažėjimas (jei karvė nelabai išliesėjusi).. kaip ir užtrūkimo laikotarpis.. Taigi, skaičiuokit..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...