Jump to content

Avių ir galvijų palyginimas


RYTASAS

Recommended Posts

Sveiki, auginu tris avis. Gal kas auginate nesvarbu pieninius ar mėsinius veršelius. Norėčiau paklausti Jūsų jeigu tas avis papjaunu ar parduodu, kiek man reikėtų papildomai pirkti šieno jeigu norėčiau auginti 1 veršelį? Šieno yra paruošta nuo kažkur 40 arų, žolė geros kokybės. Ir man įdomu kas kiek laiko reikia valyti mėšlus jeigu aptvaras būtų 7 kvadratinių. Gal galima laikyti ant gilaus kraiko kaip avis? Kiek reikėtų vienam veršiukui žemės auginimui per vasarą? Įdomu ar daug daugiau vargo būtų negu su avimis.

 

ATSIPRASAU JEIGU PARAŠIAU NE ŠIOJE TEMOJE :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

o tai aviena netinka ????

Pjovėm vakar avį tai reikėjo visą avį apipjaustyti, nes riebalų belekiek buvo. Gavosi 15kg to lajaus, o mėsos 25kg. Paprasčiau būtų jautiena, nes ji mažiau riebi, nereikėtų tų riebalų valyti. + sportininkas esu tai jautiena labiau tinka nei aviena, nes aviena šalta smirda

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pjovėm vakar avį tai reikėjo visą avį apipjaustyti, nes riebalų belekiek buvo. Gavosi 15kg to lajaus, o mėsos 25kg. Paprasčiau būtų jautiena, nes ji mažiau riebi, nereikėtų tų riebalų valyti. + sportininkas esu tai jautiena labiau tinka nei aviena, nes aviena šalta smirda

Nus mes papjovem vilsyrhornu avinuka 10men  nu mesos 25kg o lajaus 2kg ne daugiau ...  nus greitu laiku duosiu zinot skoni  ... siaip sportininkai visokias kalakutienas valgo :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Lajaus tai turbūt nuo auginimo būdo. Nu aš ne sportininkas todėl sau leisiu paklausti:-) o koks skirtumas tarp jautienos ir avienos? Tiek vieną tiek kitą gerai išmarinavus skaniai būna tiek šiltą tiek šalta.

Turiu kameruno  tai viriau ir isvirus valgiau ir salta jokiu ten tauku baisiniu nera ....   skonis yra specifinis ciut  bet kad ten begtu kazkur ar stingtu nera -salta dar skanesne gavosi ....  

o lajus idomiai pjoviau pavasari nebuvo o vat dabar ciut buvo ...  visu sviesus   lajus o vilksyrhornu gelsvas koks tai ...  

paverdi ir i pabaiga idedi svoguno   -pakvimpa svogunu susimaiso su aviena  pasiimi ryziu ketciupo  ir gardziauji    :royalty-queen:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pjovėm vakar avį tai reikėjo visą avį apipjaustyti, nes riebalų belekiek buvo. Gavosi 15kg to lajaus, o mėsos 25kg. Paprasčiau būtų jautiena, nes ji mažiau riebi, nereikėtų tų riebalų valyti. + sportininkas esu tai jautiena labiau tinka nei aviena, nes aviena šalta smirda

 

Tai persiprašau.... Kokios veislės pas tave avys, kad lajaus tiek?!?! Aš 2 metų sufolką pjoviau lajaus nebuvo, lietuvos juodgalvę brokuojamą pjoviau ir tai tų taukų nekažką.

O apie ėriukus iš viso nešneku. Nesu pjovęs apriebėjusios avies. 

Kas dėl veršiuko auginimo. Pašaro reikės daugiau negu 3 avims su prieaugliu. Ganyklos taip pat gerokai daugiau, nes galvijai taip švariai nenuėda pievų. Galėsi laikyti ant gilaus kraiko, bet pasiruošk šiaudų tiek pat rulonų kiek ir pašaro, nes šieno išėdų (stagarų) kaip avims - nepakaks. 

O dėl to, kad šalta smirda, tai nesamonė. Vien dėl blogo veislės pasirinkimo visos avys blogos netampa. Beje, galvijai taip pat augina riebalą (jeigu ką). Ir vėl viskas priklauso nuo pasirinktos veislės ir auginimo. Kad nebūtų taip, kad nuo vilko ant meškos. Be to, jautieną reikia brandinti pora savaičių, kad mėsa būtų minkšta ir skani. Turi tam sąlygas? :) Nes jei neturi, tai gali tekti nusivilti, kai reikės kaliošo pado  kietumo mėsą valgyti.

Nesu nusistatęs prieš galvijus. Pats pradėjau pernai auginti grynakraujus veislinius mėsinius galvijus, bet į avininkystę nespjaunu ir manau, kad tą 100 vnt. ėriavedžių skaičių išlaikysiu. Nes per metus sunaudoju savo reikmėm apie 30-40 ėriukų. Dar vienas pliusas avių, kad visada turi ŠVIEŽIOS mėsos. Reikia mėsos, papjovei ėriuką ir turi 15-20kg skerdenos. O pasipjausi jautį... ir grūsi pusei metų (ar ilgiau)  į šaldiklį. Mėsa džius ir kietės šaldymo kameroje.. Todėl mano patarimas, kai ūkio apsukos = hobiui, tai geriau kelios geros mėsinės veislės avys, negu veršis, kurį dar ir pieno milteliais girdyti turėsi, o tai jau mėsos kokybei ir kainai atsiliepia neigiamai. Dar priedo sugaištas laikas.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Beveik pritariu kolegai, verdam tik kaulus sultiniui (ir tai gėriausiai prieš tai orkaitе pakepti-išdžiovinti), ir dar rekomenduoju pabandyti priekines kojas išsivirti - super minkštimas gaunasi!!!

 

Skanaus.

 

Dar vienas dalykas.. Avienos virti išvis negalima. Ją reikia kepti. Blogiausiu atveju į plovą arba kokią tirštą sriubą. Dar patroškinti galima... O virti... Lietuviai avieną kaip kiaulę vis gaminti nori. Bet gi mėsos struktūra visai kita. Ji tam netinkama. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Dar vienas dalykas.. Avienos virti išvis negalima. Ją reikia kepti. Blogiausiu atveju į plovą arba kokią tirštą sriubą. Dar patroškinti galima... O virti... Lietuviai avieną kaip kiaulę vis gaminti nori. Bet gi mėsos struktūra visai kita. Ji tam netinkama. 

Vat taip pradejau auginti kad pats neturiu skerdienos viska realizuoju  ir net avinukai nespeja uzaugti ...  tai viriau jau pries pora metu viskas ten gerai gavos ......    po paskutiniu skerstuviu liko  mesos tai darysim saslykus ....  ir jau kai paragausiu  pateiksiu skoni cia  :icon-wink:

prisiminiau- kepem orkaiteje,marinuota( metuose su ciobreliais)  ir i folija ideta toje folijoje vandenukas druskyte ir svogunai buvo labai skanu gavos ...

mesa tai mesa bet ja reikia moketi paruosti   :icon-wink:  ir skonio kiekvienam reikalas 

plovas tai isvis skanus  ,ps zverienai prieskonius naudokit labai gerai gaunas

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O skaniausia ėriena yra pagaminta ant laužo.

Sriuba su šonkauliukais, pupelėm kukurūzais ir kitais slaptais ingridientais.

Mentis kepta pradžioj folijoj ant grotelių, o po to išimama apskrudinimui.

Šašlykai, ir kiti kepsneliai su kauliuku.

Plovas virtas ant laužo išvis kosmosas. :)

Svarbiausia reikia mokėti pagaminti ir nepabijoti eksperimentų.

Beje pamiršau paminėti apie viso ėriuko kepimą..... Bet čia tik ypatingai progai ir esant pakankamam kiekiui burnų ir laiko (~5-6 val.)

 

12143322_10153731261714662_2615313227280

 

Draugo vestuvių antrai dienai skirta pramoga. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Avis buvo LJ 4 metų amžiaus. Mūsų šeima nepripratusi prie to kvapo,  bet nurinkus tuos visus taukus ir pamarinavus gavosi geri sašlykai, be jokio kvapo. 

Nuotraukoje Sarole x LJ misrunas, didziausia LJ, kuria pjovėm, ir ta labai kūda grynaveislė LJ nežinau kodėl tokia perdžiuvusi sukergta 12 mėn buvo, pašaro gavo 

post-9038-0-53309500-1444652539_thumb.jpg

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Avis buvo LJ 4 metų amžiaus. Mūsų šeima nepripratusi prie to kvapo,  bet nurinkus tuos visus taukus ir pamarinavus gavosi geri sašlykai, be jokio kvapo. 

Nuotraukoje Sarole x LJ misrunas, didziausia LJ, kuria pjovėm, ir ta labai kūda grynaveislė LJ nežinau kodėl tokia perdžiuvusi sukergta 12 mėn buvo, pašaro gavo 

 

Greičiausiai perkarusi, nes turi parazitų. 

Dar viena foto..... :) Po beveik 6 valandų išvyniotas iš folijos skrudinimui.

 

12141613_10153731975134662_4228241542591

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taip iškepė. Svarbiausia nepagailėti folijos. Labai daug ir storai reikia.  Ir tada gali kepti ne ant žarijų, o ant atviros ugnies. Paviršiniai keli sluoksniai apdega, nudega, bet toliau kaip kokone ėriukas. :) Draugui kepiau pirmą kartą, tai žiauriai išsigandau, kad po 5,5 val. išvyniojau.... :) Spalva buvo lygiai tokia pati kaip ir įvyniojus prieš kepimą... :D Bet su peiliu brūkštelėjau per kulšį... Ji tiesiog išsižiojo ir bėgo sultys. :) Tada lengviau atsikvėpiau, pradėjau tepti specialiu padažu ir skrudinti. Apskrudini, nupjaustai, patepi padažo, apskrudini, nupjaustai ir taip kol lieka tik karkasas. :) Iškepė idealiai visas iki pat kaulo. Galėjau ir trumpiau kepti, bet kažkaip pabijojau sugadinti. :) Dabar jau drąsiau tą procesą atlieku. :)

O malkų reikia tikrai daug. Ne vieną dieną namai šilti žiemą būtų. :) bet tai buvo dovana vestuvių proga. Todėl apie malkas galvojau mažiausiai. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...