Jump to content

Prieauglio laikymo būdai (pastatai), šėrimo, mešlo šalinimo technologija, ir t.t


Kowboy

Recommended Posts

Bręsta reikalas investuoti į prieauglio auginimą. Iki šiol visas dėmesys buvo tik karvėms, jų šėrimas, melžimas ir panašiai. O prieauglis likdavo tarsi pats savaime. Situacija paprasta, o gal ir sudėtinga, turimą fermą norime palikti maksimaliai tik melžiamoms karvėms, bet ūkyje yra sena nebenaudojama saitinio laikymo karvių ferma, tiesa ji jau įgriuvusiu stogu, tad yra noras ją rekonstruoti(atstatyti) ir pritaikyti prieaugliui. Bet ligegriačiai sukasi klausimas, kad gal tą fermą tiesiog sulyginti su žeme, ir jos vietoje pastatyti tuos dabar taip propaguojamus teletabiškus namukus...? Tad noriu pakviesti diskusijai, būtent prieauglio auginimo technologijos klausimu. Gal kažkas jau išbandėte tuos lengvus kilnojamus namukus, gal yra pas kažką panašių ar radikaliai skirtingų idėjų...?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Geriau rekunstruok sena ta ferma ir laikyk tuos teliukus. Biski ziemom yra salta jiems. Platciau apie auginima papasakos Pienmegys

Pas mane karvių ferma yra visiškai šalto tipo (karvėms jokių problemų neiškyla dėl to, tik daktaras vis galvoja, kad mes kažką kitą kviečiame, nes kai persikraustėme iš šiltos fermos, jo praktiškai nebereikia). Žiemą visi vos gimę Veršeliai iki kokio mėnesio būna ten pat, tad ir jie visai nesiskundžia. Taip kad turiu patirties, kad žiema šalta būna tik darbininkams, ir šalto laikymo visai nebijau. Kol kas nesu apsisprendęs niekaip, tik žinau, kad reikia kažką spręsti, ir galvoti.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai va, kad sienos plytų mūro ir blokų, kaip ir geros, tik kad gana neaukštos, tik 1,9 m aukščio. stogo nebėra, vidus buvo rišamos karvės, su centriniu mėšlo valymo taku, ir dviem siaurokais šėrimo takais šonuose, aišku seno tipo betonuotos ėdžios... Toks ir galvojimas, kad pabaigti ardyti stogą, kokiu metru pakelti sienas, bet jau nebe mūro, o kokias tai lengvų konstrukcijų, pritaikant ventiliacijai, ir užuolaidų įrengimui, ir uždėti lengvą stogą, su ištraukiamuoju plyšiu per vidurį. tik dar nežinau kaip įrenginėti vidų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O ką galėtumėt patart, reiktų kokiu 30-40 telicaiciu viena žiemą išlaikyt o vietos jokios neturiu, kaip čia pigiau prasisukti?

Rulonus šiaudų sienom panaudoji,stogas iš turimos po ranka medžiagos plius plėvelė.Norėsi gyvai pamatyt kelias iki manes netolimas atvažiuok aprodysiu.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...