Jump to content

Puola varnėnai


cainikas

Recommended Posts

Turi dengt, kitaip ir nevalgysi niekada. Kitokio varianto efektyvaus nėra.

nu jo :D , kad ner kaip uzdengt , pas mus zemaitiskos tresnes tai kaip azuolai , tai ne tos naujoviskos veisles, vysniu medzio didumo ir bepigu koki tinkla ant ju uzmest .Bet kita vertus ir varnenai ne be tie kaip anksciau bent issirpusias i zezono pabaiga uzpuldavo uztektdavo ir mums ir jiems atsivalgyt o dabar tiesiog suzverejo , nebebijo nei jokiu baidykliu , nei blizguciu , net zmogaus isilipusio i tresne nebebijo , tresnes tiesiog ryja is saujos jau suskintas :D ir taip jau antri metai vos ne zalias nuryja visas ,tik siemet biski geriau , puse medziu nulese dar zaliu ir kazkur jie dingo , tai dabar ne tik mano bet ir giminiu bei kaimynu vaikams didelis dziaugsmas karstytis po medzius tik ir vel beda bobutei nes visi melynais snukiais, rankomis ir drabuziais nuo tu tresniu :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 metų...
  • po 1 mėnesio...

sveiki o mes vasarą išbandėm puikų ginklą trešnęs valgėm pilna burna po kelių metų pasnikavimo kas liečia trešnes, ar norite stebūklingo vaisto? :) norėčiau parduoti šią mintį, bet ji ne mano, tad skaitykit: į trešnę įkėlėme lapę, aišku negyvą, tik jos peruką, tai nuo kur matėsi jos kailiukas buvo visas derlius, tik pačią viršūnę nuėdė, bet ten ir taip sunku pasiekti, tai jau nebepykome. Ne kiekvieną dieną būname sode, tėvai tai ištisai, tai pasakojo matė, kad jei grobikai skrenda žemiau ir pamato kailiuką tai net atbuli pradeda skristi ir mauna kaip torpedos belekur, tik tolyn nesidairydami, pagaliau prisivalgėme tiek kad žandai sprogo, linkiu sėkmės.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 5 mėnesių...

Pas mane ši problema tapo neišprendžiamo lygio medžiais didžiuliai o naudos yra kadangi ir daug veda bet kaip pradėjo mažiau tai jų man nelieka nes varnėnai ir kita panaši fauna tiesiog nebe bijo žmonių. Išauni iš orinio šautuvo nieko, šauni į paukštį tas bampt ant žemės kiti net dėmesio nekreipia ir skraido pulkais kur jų yra po 60 ir daugiau, ar tik pas mane tokia problema ir ką prieš juos naudojate kad vėl įbauginti gal ferverkus ar ką?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kaip kažkas rašė, viena išeitis tik dengimas arba medžio nupjovimas, kitaip trešnės tik varnėnams. Patys pradėjome dengti prieš tris metus, tai trešnių pilni kibirai. Investicijų ir vargo dengiant yra, bet viską atperka derlius. Svarbu suformuoti vainiką, kad fiziškai galėtumėte uždengti. Kaip aš padariau, tai viršūnes tiek nurėžiau, kad realiai galėčiau nuskinti, šonus taip pat pasiaurinau, nes labai didelis vainikas gaunasi. Genėjimas turi vykti po derliaus, rašo, kad kaulavaisiams geriausias metas. Renkantis tinklą, tai reikia pirkti su kuo mažesnėmis akimis, ne taip greitai įstringa tarp šakelių. Pirkite kuo didesnį, man teko net du tinklus sujungti. Dabar įsigijas su iš Senukų, žalios spalvos. Silpni jie yra, bet rinkoje nieko daugiau nėra. Planuose pirksiu iš Rokiškio virvių tinklų gamyklos, mėlynos spalvos. Tada galėsiu stipriau užtemti per šakas. 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 metų...

Gal dėl sausros neranda maisto, bet pas mus varnėnai ėmė pulti trešnių uogas, kurios dar pusiau žalios, normaliai neišaugusios, tik ėmė šonai rausvėti gal nuo karščio. Lygtai ankstesniais metais taip nepuldavo pusžalių uogų. Puola ir nieko nesibaido, panašu, kad sugadins visą trešnių derlių, nes didesnių trešnių tinklu uždengti nepavyks.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O ko reikia tikėtis? Per darbų pamokas mieli mokiniai kasmet gamina inkiliukus paukščiams. Spėkit, kokio dydžio tie inkilai? O gi kaip tik varnėnams! Priveisėm, tai dabar turim.. net baisu kokiais pulkais jie skraido, braškių praktiškai reikia dvigbai užsisodint, jei nori, kad ir tau liktų..

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus buvo įkeltas inkilas mažiems paukščiukams ir maži gyveno. Bet po jų inkile apsigyveno genys, kuris pirmiausia išsikalė didesnę landą, tai po jo dabar inkile jau gyvena varnėnai.

Bet lygtai "savi" varnėnai uogų nepuola. o jas puola "laukinė varnėnų gauja". Nežinau, kiek čia teisybės. :)

Mes irgi ir kompaktus kabinam, ir blizgančius vėjo malūnėlius kabinam, bet jie gal daugiau nuo varnų padeda, o ne nuo varnėnų.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 3 savaičių...

Ankstesniais metais vyšnias sparnuočiai nulesdavo, o šiemet neplanuota ir labai efektyvi paukščių baidyklė gavosi.  Uošvis, apimtas patriotinių jausmų, sugalvojo tautinę vėliavą sode iškelti ir taip sutapo - kaip tik pradėjus nokti vyšnioms. Vyšnia buvo net raudona nuo uogų gausos, o lesėjų medyje - nei vieno.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Pas mus paukščiai lenda prie uogų birželio mėnesį, o vėliau nebelenda. Va dabar jau kelias dienas jų nebematyti, nors anksčiau nubaidžius sutūpdavo netoliese ant elektros laidų ir laukdavo, kol nueisime. Ankstyvą vyšnią pilnai nulesdavo birželį, o prie vėliau nokstančios vyšnios, kuri auga 3 metrai nuo ankstyvos, išvis niekuomet nelįsdavo.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...