rimukas40 Paskelbta Sausio 4, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 4, 2011 sveiki,gal kas bandet namu saligom padziovinti mesos ar taip ka idomaus pasigaminti. As tai bandysiu avies kumpio ispjovas pasidziovinti ir visa galini kumpi isrukyt. Bet nelabai turiu tiksliu receptu pilnas internetas ir visi skirtingi tai paimsiu viduriuka pabandimui,kas gausis parasisiu kai paragusiu Gal kas turit kokiu idomiu recepteliu gal galit pasidalint? Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Donatas Paskelbta Sausio 4, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 4, 2011 tikrai parasyk kaip pavyks. Butu idomu isbandyti rukytos avienos jei pavyks tada ir as bandysiu ateityje pasirukyti Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
nerijus2 Paskelbta Sausio 5, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 5, 2011 Džiovinu stirniena, tipo stirnienos basturma, gaunasi visai gerai, kas valgė visiem patiko, tik kad labai mažai iš stirnos gaunasi, jei bus idomu paieškosiu recepto, kas liečia tokius įdomesnius receptus medžiotoju forumuose jų yra. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
MilkR Paskelbta Sausio 6, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 6, 2011 As dziovinausi stirniena, manau kad ir is avienos gautusi kaskas panasaus. Bet greituoju budu. Turiu karsto rukymo spinta (el. skydine) . Gerai ikaitinu ir pastoviai kurenu, spinta biski praveriu kad nesudegtu , mesa pjaustau tokiom juostelem ir kabinu ant kabliuku per 1,5 val. gatava. Skaniausia antroj dienoj kai atvesta, mesyte plesosi graziai. Vasara prie alucio... O mesites marinavimui labai paprasta druska, pipirai, galyma cenako 24h pailsi viskas ir "rukom" dziovinam. Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
1221 Paskelbta Sausio 7, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 7, 2011 cia tai db seile tysta skaitant Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
nerijus2 Paskelbta Sausio 9, 2011 Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 9, 2011 Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos. Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atsikrai..., po to viskas sudedama į kokį nors įndą ir apie 4 paras marinuojasi. Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuoprieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą . Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras... Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus... cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
rimukas40 Paskelbta Sausio 13, 2011 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Sausio 13, 2011 jau nugaros ir sprandines isjovos isbandytos ir turiu pasakyt tkrai neblogai savaite marinavosi saldituve paslegtos tris paras dziuvo pakabintos ant krosnies osiandien jau ant stalo ragaujemos skonis tikrai geras kita kart reiks daugiau pasigamint Kumpiai siandien iskeliavo i rukykla antradieni bus aisku kaip pavyko Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
rimukas40 Paskelbta Vasario 15, 2011 Temos autorius Pranešti Dalintis Paskelbta Vasario 15, 2011 kai uz lango salta,dziovinta eriena padeda gerai prastumt laika...... aisku reik ir gerimo su laipsniais Nuoroda į komentarą Dalintis kituose puslapiuose More sharing options...
Recommended Posts
Sukurkite paskyrą arba prisijunkite
Rašyti gali tik prisijungę nariai
Sukurti paskyrą
Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!
RegistruotisPrisijungti
Jau turi paskyrą? Prisijunk!
Prisijungti