Jump to content

Mėsos rūkymas ir vytinimas


rimukas40

Recommended Posts

sveiki,gal kas bandet namu saligom padziovinti mesos ar taip ka idomaus pasigaminti. As tai bandysiu avies kumpio ispjovas pasidziovinti ir visa galini kumpi isrukyt. Bet nelabai turiu tiksliu receptu pilnas internetas ir visi skirtingi tai paimsiu viduriuka pabandimui,kas gausis parasisiu kai paragusiu ;) Gal kas turit kokiu idomiu recepteliu gal galit pasidalint?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

As dziovinausi stirniena, manau kad ir is avienos gautusi kaskas panasaus. Bet greituoju budu. Turiu karsto rukymo spinta (el. skydine) . Gerai ikaitinu ir pastoviai kurenu, spinta biski praveriu kad nesudegtu , mesa pjaustau tokiom juostelem ir kabinu ant kabliuku per 1,5 val. gatava. Skaniausia antroj dienoj kai atvesta, mesyte plesosi graziai. Vasara prie alucio... :icon-rolleyes: O mesites marinavimui labai paprasta druska, pipirai, galyma cenako 24h pailsi viskas ir "rukom" dziovinam.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Iš stirnienos sprandinės ar gabalo užpakalinio kumpio pašalinamos visos plėvės ir sausgyslės, mėsos gabalai turi būti nedideli, iki 200 gr. svorio, pailgos formos.

Mėsa įtrinama žvėrienos prieskoniais, dedama druska, cukrus arba šiek tiek spirito (tas duoda mėsai raudonį) pipirai, lauro lapeliai ...., praktiškai galima dėti bet kokius mėsos prieskonius pagal skonį. 1kg. mėsos aš nulupu 2 česnakų galvas, susmulkinu ir įtrinu kiekvieną mėsos gabalą atsikrai..., po to viskas sudedama į kokį nors įndą ir apie 4 paras marinuojasi.

Po marinavimosi mėsa su peiliu nuvaloma nuoprieskonių, po to paruošiamas toks prieskonių ir maltų džiūvėsių mišinys: į džiuvėsius įdedama pipirų, kaukazietiškų prieskonių, mairūno, malto muskatinio riešuto, viskas gerai išmaišoma, paragavus tą mišinį, turi jaustis aitrokas prieskonių skonis, mišinio kiekio turi būti tiek , kad užtektų įkočiot mėsą .

Imamas mėsos gabalas, jis įtrinamas-įkočiojimas į prieskonių-džiuvėsių mišinį, po to suplojamas, kad mėsa liktų plokščia (kaip kotletai), su peiliu praduriama skylutė ir įveriamas šniūras, su tuo šniūru pakabinama šalia radiatorių ant vamzdžio...., kiekvieną dieną reikia tikrint, kad neperdžiūtų, vidutiniškai, jei radiatoriai pastoviai šilti, džiovinti reikia apie 5 paras...

Kai išsivytina , pjaustoma labai plonais griežinėliaisir būtina turėti daug alaus...

cituota iš medziokle.net kulinarijos skyrelio

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

jau nugaros ir sprandines isjovos isbandytos ir turiu pasakyt tkrai neblogai savaite marinavosi saldituve paslegtos tris paras dziuvo pakabintos ant krosnies osiandien jau ant stalo ragaujemos skonis tikrai geras kita kart reiks daugiau pasigamint Kumpiai siandien iskeliavo i rukykla antradieni bus aisku kaip pavyko

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...