Jump to content

Lietuvoje sukurta progresyvus šiltnamis ir jo gamybos metodi


stanislovas

Recommended Posts

Sveiki, mano vardas Stanislovas. Daug metų dirbu prie vieno savo išradimo -Lango Bloko gamybos būdas-Patentas LT 4060. Šio išradimo metodika susijusi su polimero atminties naudojimu ultralengvoms permatomoms statybinėms konstrukcijoms.Pirmieji bandymai mano jau buvo atlikti 1994 metais ,tačiau kaip ir kiekvienas naujas dalykas turėjo daugybę povandeninių kliūčių,kurių kiekvienos įveikimui reikėjo daug laiko,pinigų ir jėgų. Kaip žinome pavieniai išradėjai Lietuvoje nėra finansuojami,tad ir projektas, kuris galėjo buti padarytas per keletą metų užtruko taip ilgai,tačiau šiandien jau galiu drąsiai pasakyti ,jog problemos išspręstos ir galima pradėti tokio produkto masinę gamybą.

Pagrindiniai šios konstrukcijos privalumai prieš jau esančias rinkose metodikas yra šie:

Konstrukcija gali būti gaminama iš bet kokių medžiagų,-Aliuminio profilių,plieno vamzdžių,kompozitų ar net paprasčiausio medžio bruselių. Esmė yra ta, kad pagamintas rėmas iš visų pusių apgaubiamas specialiu orientuotu plastiku,kuris tarpusavyje yra sulydomas ir paveikus tam tikra temperatūra tolygiai aptempia konstrukciją tarsi būgną viduje sudarydamas stabilų oro tarpą ,kurio palaikymui nereikia naudoti suspausto oro arba mechaniškai įtempinėti. Viduje savotiškame hermetiškame maiše esanti standi (bet kokios medžiagos) konstrukcija gyvena savo atskirą gyvenimą nepriklausomai nuo vidinės šiltnamio drėgmės ar ekstremalių išorės sąlygų,todėl gali būti puikiai panaudota netgi mediena juo labiau, kad ji nesudaro šalčio tiltelių,o medienoje esanti likutinė drėgmė migruoja veikiama saulės spindulių ant vidinės plėvelės pusės ir sudaro automatines užuolaidas per karščius,- uždengdama dirbtiniais "debesimis" labiausiai saulės apšviestas zonas ir sudarydama dirbtinį pavėsį toje vietoje augantiems augalams. Per šios vasaros karščius tokiame eksperimentiniame šiltnamyje viduje oras neįkaito daugiau nei 35 laipsnius šilumos ,tuo tarpu kai paprastame šiltnamyje oro temperatūra viršijo +60 laipsnių karštį. Nakties metu jis neatvėsta per daug, nes tam trukdo jo geros termoizoliacinės savybės,kurios viršija 0.35 termovaržą. Ši plėvelė,- kurios iš išorės neatskirsi nuo paprasto polietileno atlaiko net -40 laipsnių šaltį,ir ne mažiau yra stabilizuota, kad atlaikytų bent 6 sezonus. Paprastai po 6 metų yra keičiama išorinė danga, kuriai pakeisti manau, kad net nebus būtina išardyti konstrukcijos (dėka paskutinių technologinių sprendimų)o vidinė plėvelės dalis galės tarnauti bent 20-30 metų,nes ją papildomai nuo saulės išsaugo išorinė plėvelė . Dėka išskirtinių termoizoliacinių savybių nebus būtina labai didinti šiltnamio vidinę kūbatūra,kas taip pat gerokai sumažins jo statybos išlaidas. Šis šiltnamis galės būti naudojamas ne tik šeimyniniam daržovių auginimui, bet būti gaminamas ir pramoniniam daržovių bei gėlių auginimui. Apatinė konstrukcinio rėmo dalis užpildoma putų polistiroliu ir yra įkasama į iš anksto paruoštą tranšėją,- būsimos konstrukcijos perimetru,todėl tokio šiltnamio neišvers net didžiausios vėtros ir priedo per šalčius jis turės sumažintą šalčio tiltelį per žemės kontūra.Tad šis šiltnamis yra pagimdytas žiemai bet puikiai dirbs ir kitais metų laikais.

Kadangi visos nešančios konstrukcinės dalys bus hermetiškai paslėptos po plėvele,tokiame šiltnamyje bus lengviau kovoti su kenkėjais ir ligomis, nes įtemptą plėvelę nesunku nuplauti dezinfekuojančiu skiediniu,skirtingai nei statybines konstrukcijų dalis ant kurių sėkmingai bazuojasi įvairių bakterijų ligų sukėlėjų štamai.

Na ir svarbiausiai, kad tokį šiltnamį nesunkiai galės pasistatyti bet kuris ūkininkas savo jėgomis,palyginti labai mažomis investicijomis.

Jau šiuo metu pradeda atsirasti gamintojų norinčių įsigyti licenciją iš manęs tokių gaminių gaminimui Lietuvoje. Manau, kad tokie šiltnamiai ateityje išplitę sudarytų galimybes pigiau užauginti produktą mūsų ūkininkams,o gamintojams pasinaudojant jo progresyvia gamybos metodika ir unikaliomis savybėmis užkariauti kitų šalių rinkas mūsų gaminiais ir sukurti Lietuvai daug darbo vietų.

Tai tiek šiam kartui informacijos apie šį mano kūrinį,o daugiau galėsite pamatyti Henriko Vaitiekūno laidoje, kurią jis ruošiasi apie šį šiltnamį parodyti rugsėjo menesį. Turiu ir jo bloko gamybos nuotraukų, kurias galėčiau atsiūsti tiems kas juo susidomės tiesiog į emailus arba skype.

Savaime suprantama neketinu apsistoti ties tuom kas yra jau pasiekta ,ketinu toliau tobulinti jo dangos savybes juo labiau kad Amerikoje Du Pont kompanija pasiekė, kad fluoro polimero orientuota plėvelė gali tarnauti net 50 metų prieš saulę,dykumos sąlygomis. Tačiau jos 1 kv. m. kaina tokia, kad net plaukai psišiaušė kai išgirdau.Todėl manau, kad Lietuvos sąlygomis galima pagaminti plėvelė kad ir labiau trumpaamžiška tačiau puikiai galės tikti tam tikslui,o laikui bėgant ką nors sugalvosime dar geresnio.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • Atsakymai 84
  • Sukurta
  • Paskutinis įrašas

Daugiausiai įrašų parašė

Daugiausiai įrašų parašė

Paskelbtos nuotraukos

Būtų tikrai įdomu daugiau informacijos. Jeigu dar yra kažkokie teoriniai pradiniai paskaičiavimai, tai išvis šaunu. Papildomas klausimas - ar skaičiuota maksimalūs dydžiai? Ilgis ir plotis? Kokie aukščiai? Ar čia priklauso nuo laikančios konstrukcijos? Ir kas turima omenyje "pagamintas rėmas iš visų pusių apgaubiamas specialiu orientuotu plastiku,kuris tarpusavyje yra sulydomas ir paveikus tam tikra temperatūra tolygiai aptempia konstrukciją"? T.y. aš konstruoju rėmą, o jūs aptempiat plastiku? Garantiją duodat irgi jūs? Daug klausimų dar lieka. Jeigu galima, papildomą informaciją bei nuotraukas siųskite [email protected]

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Gerbiamas Richardai,kaip sakoma geriau vieną kartą pamatyti nei 10 kartų paskaityti. Šiuo metu toks eksperimentinis šiltnamis yra sumontuotas pas KPU profesorių Bronių Tamulyną,jo tel nr. 861048559 jis man žadėjo apie jo gamybą papasakoti visiems pageidaujantiems. Jis gyvena Kaune netoli Megos,susiskambinę galėsite drąsiai su juo susitikti ir jis aprodys jį gyvą,-kol kas jis tėra 18 kv.m ir jo dizainas galėtų būti ir geresnis ,bet kauip eksperimentiniam sueis ir toks. Dabar patobulintą šeimyninio šiltnamio šiltnamio variantą ruošiasi pagaminti Lapių Lentpjūvės kolektyvas,kuris žada paleisti serijinę tokių šiltnamių gamybos liniją. Taip pat bus gaminami atskiri moduliai ir pramoniniams šiltnamiams, kuriuos pakaks nusivežti į tam skirtą vieta ir su darbininkų brigada susimontuoti arba dar geriau tai atliks specialistų grupelė, kuri padarys šį darbą greitai,kokybiškai ir daug pigiau nei konkurentai.

Jums asmeniškai išsiunčiau emailu laiškelį, kur įdėjau keletą šiltnamio aptraukimo fragmentų iš kurių iš bėdos jau galima susidaryti bendrą vaizdą kas tai per daiktas....Jeigu mokate galite patalpinti ir kitiems forumo dalyviams ,nes aš nesu kompų specas ir naudojuosi juo labai ribotai.

Pramoninis variantas labai turėtų skirtis nuo dabartinių žemos termoizoliacinės kokybės šiltnamių,nes tam, kad palaikyti viduje pastovią temperatūrą jiems būtina kuo didesnė oro masė viduje tam kad susidarytų geresnė šiluminė inercija,čia gi viskas dirba kaip troboje kur vasarą vėsu o žiemą šilta,todėl yra minimalūs svyravimai temperatūrų tarp nakties ir dienos kas sąlygoja geresnį augalų išsivystymą ir atsparumą ligoms, nes jų organizmams nereikia eikvoti gyvybinių jėgų temperatūrų svyravimo poveikiui nugalėti. Kadangi konstrukcijos uždengtos plėvele galima palaikyti geresnę sanitarinę higieną ir tirpalais dezinfekuoti šiltnamio sienas ir lubas, kurios nėra labai aukštos,nes to nereikia.

Du tokius eksperimentinius šiltnamius jau išbandė agrarinių mokslų daktaras Juozas Jurkšaitis kuris juos naudojo daigų auginimui ir sakė, kad geresnių šiltnamių jis neturėjo gyvenime.

Jo teigimu 24 kv m. šiltnamiui apšildyti elektra jis naudojo 1.5 KW galios eklektrinį kaloriferį, kuris lauke esant -10 laipsnių šalčiui reguliariai kas 30 min. įsijungdavo 5 minutėms darbo ir per daigų auginimo laikotarpį sunaudojo tiek elektros energijos kurią atpirko iš 1 kv. m. ploto parduoti daigai. Šiltnamio viduje buvo palaikoma vidutiniškai +15 laipsnių temperatūra.Daigų derlius tikrai buvo gausus ,tai pamačiau savo akimis ,kai nuvykau pas jį į svečius.

Eksperimentine plėvele aptrauktas pas mane metalinis šiltnamis ir ji ant jo bandoma jau 6 žiemą tačiau dar atkakliai laikosi,tad dar paliksiu ir sekančiai žiemai iki to laiko kol ji numirs.Aišku gal ateityje ją pavyks ir dar patobulinti,nors šiltnamio vidinėje dalyje ji laikysis maždaug 20 metų,reguliariai gali tekti keisti tik išorinę dangą manau kad šiltnamio dėl to ardyti neteks.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai kiek kainuotu pasistatyti sodyboje toki nediduka savo reikmems? :eusa-shifty:

Mano skaičiavimais tai 24 m2 žemės ploto toks žieminis šiltnamis kainuotų(turiu omenyje savikainą) apie 2.5-3 tūkstančius litų,tačiau jeigu tai gamins firma ji dar norės ir antkainio pelnui,tad galutinę kainą sunku pasakyti nes ją sudarys daugelis sudedamūjų. Tačiau savo jėgomis tokį šiltnamį statant tik už medžiagas ir neskaitant savo darbo turėtų pakakti ir 1 000 litų.

Net ir jeigu firma jį parduotų už 4 tūkstančius jis vis vien būtų pigesnis už analogiško ploto vasarinius šiltnamius iš aliuminio rėmelių ir leksano dangos mažiausiai 2 tūkstančiais.Jau nekalbant apie auginimo galimybes ir perspektyvas energijos ekonomijai.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...

Vakar kaip tik sėkmingai buvo užbaigtas pirmasis demonstracinis ,nedidukas, kad tilptų į mažo sunkvežimio kėbulą žieminio šiltnamio prototipas, kurį ketiname vežioti po ūkininkų turgavietes, kad tauta galėtų susipažinti iš arčiau su sukurtu išradimu, kuris ateityje jai atneš daug pajamų žiemos laikotarpiu,o Lietuviams nemažai darbo vietų. Gal galėtumėte informuoti mane kur ir kada vyksta ūkinikų turgūs Lietuvoje, kad galėčiau rekomenduoti atvykti su šia vežiojama ekspozicija. Dar galima būtų kartu atvežti pademonstruoti pigius ir labai našius saulės kolektorius,vertikalios ašies vėjo jėgaines, kurias taip pat galėtumėte panaudoti atpiginti išlaidoms monopolistams energetikams.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Aha, būtų labai malonu žinoti, kada Panevėžio apskrityje bus. Tikrai su pora draugų ūkininkų atlėkčiau. Rugsėjo pabaigoje važiuosiu pro Kauno Megą, kur profesoriaus darže stovi tas šiltnamis. Padarysiu foto, paskui čia papasakosiu įspūdžius.

Gal galėtumėte parašyti kada Panevėžyje vyksta ūkininkų turgūs ir kurioje vietoje,jau šį šeštadienį ta kontora lyg tai planuoja pirmą važiavimą ,nes nenori leisti pinigų tokių šiltnamių gamybai į sandėlį,visi suprantate krizės metai...

Pirmas prototipas tėra 5 kv.m ploto tačiau ir toks atsižvelgiant į jo termoizoliacines savybes jau galėtų pasitarnauti nedideliai šeimai ,mėgstančiai ekologišką maistą ,-žiemos metu daržovių užsiauginimui savoms reikmėms. Jo apšildymui galima naudoti netgi elektros energija ant tiek jis yra taupus energetikai ir auginti ne šilumamėgias daržoves savo stalui,kaip ridikėlius,salotas.svogūnų laiškus ir kt. žiemos sąlygomis. Per mėnesį,- esant lauke -15 laipsnių šalčio ir palaikant jo viduje +15 laipsnių šilumą, jis sunaudotų apie 15-25 KWH elektros energijos naudojant elektrinį radiatorių su termo reguliatoriumi. Vasarą kai lauke buvo 34 laipsniai karščio jo viduje irgi buvo panaši šiluma.

Kol kas jo savikaina ganėtinai aukšta ,nes viskas gaminama vienetiniu-rankiniu būdu, ateityje ji turėtų sumažėti kelis kart jei būtų paleista gamybos linija.Taip kad viskas priklauso dabar nuo Jūsų,- aš savo darbą atlikau.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kita savaitgaly siulau atvaziuoti y Kalvarija. Turgus vyksta sekmadieniais tikrai didelis turgus buna. Prisirenka nemazai ir kaimynu Lenku. Ir as apsilankyciau butinai.

Gerbiamas Giedriau kada vyksta turgus šeštadienį ar sekmadienį,kalbėjau su firmos savininku jis norėtų atvažiuoti ten. Kur tiksliai randasi turgavietė važiuojant nuo Kauno?

Kelintą ten reikėtų būti norint gauti vietą joje?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Kita savaitgaly siulau atvaziuoti y Kalvarija. Turgus vyksta sekmadieniais tikrai didelis turgus buna. Prisirenka nemazai ir kaimynu Lenku. Ir as apsilankyciau butinai.

Gerbiamas Giedriau kada vyksta turgus šeštadienį ar sekmadienį,kalbėjau su firmos savininku jis norėtų atvažiuoti ten. Kur tiksliai randasi turgavietė važiuojant nuo Kauno?

Kelintą ten reikėtų būti norint gauti vietą joje?

Kalvarijoj turgus vyksta sekmadieniais pats turgus randasi kaireje puseje kelio kaunas warsuva.

vaziuojant nuo kauno pravaziuoji viaduka kalvarija vistytis ir kaireje puseje uz degalines turgus

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šį savaitgalį vyks LŽŪU paroda ,ten parodoje ta firma išsipirko plotą kuriame bus eksponuojamas ir mano sukurtas žieminis šiltnamis, Ant jo tiesiog bus užrašyta kad tai S. Kalvaičio Žieminis Šiltnamis visi kas netingi ir kam įdomu tokie dalykai kviečiu apsilankyti joje ir apžiūrėti mano kūrinį. Ant jo bus ir telefonas įmonės kuri ketina pradėti masinę jų gamybą,jai jau suteikiau išradimo naudojimui licenciją. artimiausiu metu tikuosi susitarti dėl specifinės plėvelės gamybos,kurios pradžioje bus gaminama tik tiek kiek pareikalaus tos įmonės poreikiai,ji bus pardavinėjama tik per mano rankas. :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

buvom uzeje sestadieni kokius 4kartus , mazas siltnamiukas su kabliuku uzdarytas , o ant siltnamio telefono nr. , zodziu vadyba "auksciausiam" lygyje . jeigu taip ir toliau dirbsite , p. stanislovai , tai plevele jums ilgai neatnes pelno . panasiai buvo ir prie marguciu aiksteles , nei gyvos dvasios , kitur tai nors vadybininkai buvo - grama dare , idomu ar sureaguotu kas nors jeigu unios pluga isveztu ?

jeigu galima , parasykite kur galima bus pamatyti jusu produkta , ir 1 m2 pleveles kaina .

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

buvom uzeje sestadieni kokius 4kartus , mazas siltnamiukas su kabliuku uzdarytas , o ant siltnamio telefono nr. , zodziu vadyba "auksciausiam" lygyje . jeigu taip ir toliau dirbsite , p. stanislovai , tai plevele jums ilgai neatnes pelno . panasiai buvo ir prie marguciu aiksteles , nei gyvos dvasios , kitur tai nors vadybininkai buvo - grama dare , idomu ar sureaguotu kas nors jeigu unios pluga isveztu ?

jeigu galima , parasykite kur galima bus pamatyti jusu produkta , ir 1 m2 pleveles kaina .

Taip šiltnamiukas mažas dėl to kad ir tokiam šiltnamiukui parodoje kainavo žemės plotas 700 litų,o kabliuku uždarytas todėl kad apie 13 val man baigėsi visa reklaminė informacija o gamintojai nesiteikė atvežti jos daugiau,per tris dienas išdalinau 500 reklaminių bukletėlių. Aš esu Išradimo autorius bet ne gamybininkas ir pagal sutartį teturėjau tik pagelbėti jiems marketingo darbuose,o ne pilnai juos atlikti už gamintojus,tačiau jų duotas darbuotojas jau nusiplovė penktadienį, o man už stovėjimą prie šiltnamio niekas nemokėjo...Taip kad ir taip padariau daugiau nei man priklauso.

Plėvelė yra mano užpatentuota ir jos gamybai turiu 20 metų išimtinę monopolinę teisę,taip kad ji bus pardavinėjama tik turintiems licenciją gaminti šiltnamius,siekiant išvengti piratavimo,kuri už tokią vadyba kaip kad dabartinių gamintojų bus gana greitai atimta,jei ir toliau bus dirbama tokia pat dvasia.

Pagarbiai Stanislovas.

P.S.kadangi su tamsta nesu pasirašęs licencinės sutarties tai apie plėvelės kainą kalbėti nėra jokio tikslo

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

p.Stanislovai, jeigu jusu produktas toks geras tai neturetu buti sunku parasyti ir jo kaina :eusa-naughty:

Kol kas, kaina labai slidus dalykas, nes plėvelės pardavime nėra ,-ji gaminama tik eksperimentinėmis partijomis ir tik tiek kiek reikia patenkinti gamintojo poreikiams. Ta plėvelė šiltnamio vidinėje dalyje turėtų tarnauti apie 20 metų o išorinėje nuo 6 iki 10 metų priklausomai nuo saulės apšviestumo. Šiuo metu man pagaminti ruloną eksperimentinės gamybos sąlygomis kainuoja apie 1 000 litų 60 kg svorio ir 120 mikronų storio plėvelės. Ateityje kai produktas pakankamai išplis ir bus masiškai naudojamas ji bus maždaug tik 50 proc. brangesnė už paprastą polietileninę plėvelę. Parodoje eksponuoto šiltnamiuko savikaina yra 1425 litai jis tėra tik 5 kv.m žemės ploto,manau, kad kai prasidės jo masinė gamyba ir gamintojas išmoks ekonomiškai jį gaminti jo savikaina turėtų sumažėti bent tris kartus.

Tokio parodoje eksponuojamo šiltnamio šildymo išlaidos esant lauke -20 laipsnių šalčiui turėtų sudaryti iki 30 KWH elektros energijos per mėnesį,palaikant jo viduje maždaug +15-20 laipsnių šilumą,kas pagal ekonominius rodiklius pilnai turetų patenkinti 2-3 asmenų poreikius žiemos metu auginant ridikėlius,svogūnų laiškus ir salotas žiemos metu savo šeimos stalui, Kad būtų paprasčiau jį apšildyti ,tai gali padaryti paprastas elektrinis buitinis tepalinis radijatorius su termo reguliatoriumi,papildoma šviesa pateikiama Ledų arba neoninių lempučių pagalba. Dabar jam konstruoju maždaug 200Wt galios vertikalios ašies vėjo jėgainę ,kuri galės tiekti jam elektrą šviesai ir šildymui, Jos veikimo principas bus toks,- tiesiogiai iš akumuliatoriaus(maždaug 150-200 AH talpumo) bus tiekiama 12 voltų itampa ledam o 220-50 HZ dažnio įtampa, iš 1000 WT galios inverterio tepaliniam radiatoriui.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Keletas minčių:

1. Jei šiltnamis šildomas elektra, tai ir apšvietimas gali būti pigesnis nei LED - halogeninės ar kaitrinės lempos, iš dalies atstojančios šildymo prietaisus.

2. Naudojant vėjo jėgainę šildymui, galima apsieiti be inverterių ir šildymo tenam naudoti kintamą įtampą.

PS. šiaip man šiltnamiai aktualūs, bet kol kas tik vasariniai...

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Šis šiltnamis neeilines savybes parodė ir per šios vasaros karščius,kai lauke buvo +34 laipsniai šilumos tai paprastame šiltnamyje oras įšilo iki +65 o šiame termometras parodė tik +28 laipsnių šilumą.Taip kad daug geresnis mikroklimatas .plėvelė paslepia visas konstrukcijas susidaro palankesnės augalams ir blogesnės kenkėjams gyvenimo sąlygos,kuriems tiesiog ant slidžios plėvelės sunkiau gyventi nei ant drėgnų konstrukcijų.Lengvaiu dezinfekuoti tokius šiltnamius netgi nušluostant sienų vidinį paviršių skudurėliu permerktu dezinfekuojančia medžiaga.

Jis gali būti eksploatuojamas ir kaip vasarinis tačiau ir žiemos sąlygomis neužleidžia savo pozicijų skirtingai nei vasarinis.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Keletas minčių:

1. Jei šiltnamis šildomas elektra, tai ir apšvietimas gali būti pigesnis nei LED - halogeninės ar kaitrinės lempos, iš dalies atstojančios šildymo prietaisus.

2. Naudojant vėjo jėgainę šildymui, galima apsieiti be inverterių ir šildymo tenam naudoti kintamą įtampą.

PS. šiaip man šiltnamiai aktualūs, bet kol kas tik vasariniai...

Iš dalies sutinku su halogeninių lempų vartojimu tačiau vėjo jėgainė duoda labai jau nepastovią įtampą o kai kada ir visiškai stovi,tad akumas būtinas tam kad akumuliuoti energiją o tepalinis radiatorius apskaičiuotas būtent tokiai įtampai 220-50 hz dažniui,jis turi automatiką kuri taupiai naudos sukauptą akumę energiją ir įsijungs tik tada kai to tikrai reikės mikroklimato palaikymui(čia eina kalba apie miniatiūrinius 5 kv.m šiltnamiukus šeimos ūkiui) didelių hektaro ar daugiau žemės ploto šiltnamių šildymui teks naudoti įprastinius energijos šaltinius.šiaudų deginimo krosnis, dujas ,malkas ar dar kažką kas atpigintų gamybą.

Gal pavyks sukonstruoti Savonijaus rotoriaus pagrindu povandeninę upės elektrinę(paskandintą) kuri net ir žiemą po ledu išnaudos vandens tėkmės energiją ir galės tiekti energiją ir ja perduoti į elektros tinklus.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

buvom uzeje sestadieni kokius 4kartus , mazas siltnamiukas su kabliuku uzdarytas , o ant siltnamio telefono nr. , zodziu vadyba "auksciausiam" lygyje . jeigu taip ir toliau dirbsite , p. stanislovai , tai plevele jums ilgai neatnes pelno . panasiai buvo ir prie marguciu aiksteles , nei gyvos dvasios , kitur tai nors vadybininkai buvo - grama dare , idomu ar sureaguotu kas nors jeigu unios pluga isveztu ?

jeigu galima , parasykite kur galima bus pamatyti jusu produkta , ir 1 m2 pleveles kaina .

Taip šiltnamiukas mažas dėl to kad ir tokiam šiltnamiukui parodoje kainavo žemės plotas 700 litų,o kabliuku uždarytas todėl kad apie 13 val man baigėsi visa reklaminė informacija o gamintojai nesiteikė atvežti jos daugiau,per tris dienas išdalinau 500 reklaminių bukletėlių. Aš esu Išradimo autorius bet ne gamybininkas ir pagal sutartį teturėjau tik pagelbėti jiems marketingo darbuose,o ne pilnai juos atlikti už gamintojus,tačiau jų duotas darbuotojas jau nusiplovė penktadienį, o man už stovėjimą prie šiltnamio niekas nemokėjo...Taip kad ir taip padariau daugiau nei man priklauso.

Plėvelė yra mano užpatentuota ir jos gamybai turiu 20 metų išimtinę monopolinę teisę,taip kad ji bus pardavinėjama tik turintiems licenciją gaminti šiltnamius,siekiant išvengti piratavimo,kuri už tokią vadyba kaip kad dabartinių gamintojų bus gana greitai atimta,jei ir toliau bus dirbama tokia pat dvasia.

Pagarbiai Stanislovas.

P.S.kadangi su tamsta nesu pasirašęs licencinės sutarties tai apie plėvelės kainą kalbėti nėra jokio tikslo

sudekim visus taskus ant i , forume randam info apie gera daikta , as rimtai domejausi daikto isigijimu , taciau savininkas desto apie licenzines sutartis , kas per velnias? jeigu neesate pasiruoses parduoti ar nera salygu taip ir parasykit . kas liecia firmos vadyba tai akmuo ne jums , o tai firmai, i darza . galbut jusu tikslas yra supazindinti tiktai , gal as netaip supratau ? o gal tamsta isizeidete del " mazo siltnamio" , nieko pikto nenorejau pasakyt . man tik idomu - kur galima isigyti pleveles ?

P.S. labai nemegstu rasyti piktu laisku :icon-cry:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

sudekim visus taskus ant i , forume randam info apie gera daikta , as rimtai domejausi daikto isigijimu , taciau savininkas desto apie licenzines sutartis , kas per velnias? jeigu neesate pasiruoses parduoti ar nera salygu taip ir parasykit . kas liecia firmos vadyba tai akmuo ne jums , o tai firmai, i darza . galbut jusu tikslas yra supazindinti tiktai , gal as netaip supratau ? o gal tamsta isizeidete del " mazo siltnamio" , nieko pikto nenorejau pasakyt . man tik idomu - kur galima isigyti pleveles ?

Gerbiamas Deivi,aš visiškai neįsižeidžiau tik tikriausiai nevykusiai išaiškinau . Plėvelė gaminama eksperimentinėmis mažomis partijomis,jos laisvame pardavime nėra todėl, kad su gamintoju ,kuris įsigijo licenciją iš manęs išradimo vartojimui yra sudaryta licencinė sutartis ,kurios pagrindu aš įsipareigoju netiražuoti laisvam pardavime plėvelės,nes tai sudarys realius pagrindus piratinei tokių šiltnamių gamybai Lietuvoje ir ne tik,- kai tik jų vartotojai pajus realiai teikiamą jų naudą.Tokios sutartys yra įmanomos nuo produkto užpatentavimo 20 metų ,kol jis tampa visų nuosavybe ir visi gali mano sukurtą intelektualų produktą vartoti kaip tik išmano. 20 metų monopolinis gamybos periodas numatomas tam ,kad išradėjas galėtų susirinkti iš licencijų pardavimo išradimo kūrimui įdėtas lėšas ir sugaištą laiką bei turėti tam tikrą pelną. Kitaip Lietuvišku laukiniu supratimu tokia intelektuali veikla būtų pasmerkta sunykimui.

Dabar info visiems, Apie mano išradimą laida bus rodoma per BTV 13 spalio 20-30 H. Vaitiekūno laidoje -geri receptai,tai informacinė o ne reklaminė laida.Laida bus kartojama sekmadienį.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...