Jump to content

Žilvičių įveisimas 10 ha/50000 Lt. Iš kur tokia suma?


solf

Recommended Posts

O šiaip tai žilvičiai sodinami ne sodinukais, o pagaliukais (sumedėjusiais auginiais), tai pirmais metais didelę dalį sudaro tarpueilių purenimas, ravėjimas. O esmė, kad teikiantys tokias paslaugas žino, kad priemonės Žemės ūkio modernizavimas taisyklėse rašoma:

"14.3. parama trumpos rotacijos želdiniams įveisti negali būti didesnė kaip 5179 Lt/ha;"

tai į tai ir orientuojasi

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

10 ha zilvyciu ivest reikia labai daug fizinio darbo. Siaip sodinukai neturetu buti brangus, BET kaip ir visur greiciausiai reikia sertifikato, tai uz sertifikata realiai ir susimoki.. nes siaip tie sodinukai, tai ta pati vytele sukarpyta po 15 ar tai 20 cm..

bet 1 ha pasoding tai yra ka veikt.. jei misko sodintojai ima apie 1000 - 1500 uz 1 ha darbo, kur sodinasi apie 3000 panasiai 1 ha.. o zivyti siek tiek lengviau atsinest, bet reiki i zeme idubasint, o jei zeme prasciau dirbta ir akmenuota tai yra ka veikt :D

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sveiki

Rengiu darbą apie žilvičių įveisimą, radau internete informacijos, kad 10 ha įveisti kainuoja 50000 Lt. Gerai, sakykim sodinukai sudaro 24000-30000 Lt, o iš kur dar 20000 atsiranda?

Iš karto matyti, kad apie žū supranti ne kaži ką. Aš ne Nostradamas ir ne ekstrasensas. :) Bet bet kuris šiek tiek žū dirbęs žmogus žino kokios įvairių kultūrų išlaidos 1 ha. Jei javų ar rapsų išlaidos 1ha 2000-3000 Lt, bulvių ir daržovių dar gerokai didesnės, tai apie kokius žilvičius, kur begalė rankų darbo, nėr nei ko kalbėt. Manau, kad jos bus netgi didesnės nei 5000 į 1ha, nebent gausi dirbančių už 1 bambalį per dieną..... bet po tokių darbo, gali rast paskui vietoj žilvičių tik kiečius augančius... :lol:

P.S. Kažkaip įdomiai tiems sofos ūkininkams gaunas. Pajamas moka suskaičiuot greit ir gerai, netgi manau per daug gerai. O va su išlaidom jau sunkiau... gerokai sunkiau. Jos gaunas kelis kart mažesnės nei yra iš tikro. :lol:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 4 savaičių...

Sveiki, turiu as tu zilvičių užsodinęs apie 11 ha, nieko ten tokio brangaus, tie 11 ha kazkur atsiejo apie 10 tukst. Daug as ten jiem demsio neskyriau ir neskirsiu, paprasčiausia žemė buvo aparta, išlėkčiuota (lėkščiuota pavasarį kadangi aparta buvo baisūs šabaikštynai). Su kaičiojo juos man 10 pijokėlių nu ir žiema nupjoviau pirmais metais, kad krūmytūsi ir viskas. Dabar tik nuvažiuoju pamedžiot į juos, sodintų prieš du metus akštis jau beveik 3 metrai. Bėda ta kad juos labai mėgsta elniai ir stirnos.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...