Jump to content

Žlaugtu pienelis (broga)


dainiu4

Recommended Posts

  • po 11 metų...

Monogastriniams (na, kiaulei, vištai) baltymai sunkiai prieinami.. Jų kažkur apie 30 +- žalių. Čia žlaugtuose, saladine truputį mažiau. Sausoje medžiagoje. Yra šiokių tokių naudingų riebalų (ir saladine ir žlaugtuose) apie 8-9 procentai.. Pagrinde dėl labai sunkaus kokybės išlaikymo mažai kas šeria. Nes kasdien negauna, o toliau labai greitai genda, rūgsta ir atsiranda visokių nepageidaujamų dalykų

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Visų pirma, saulėgrąžų ir rapso rupinių baltymai tikrai nelygiaverčiai. Pvz. rapso kiaulėms tikrai nepatartina duoti daugiau 8 proc. kombinuotame pašare, o saulėgrąžų kaip tik rekomenduotina duoti bent tiek ileitams išvengti. Ir pas juos ten turbūt rupiniai su taip vadinamais DDGS'ais lyginami. Baltymai neįsisavinami dėl surištumo su ląsteliena (ir kažkiek su pelenais). O dėl jūsų brogos........ Na, šerti jūs taip galit, nieko blogo dėl to nebus išskyrus kiaules alkoholikes... Ir išburbuliuotus jūsų pinigus.. Nes brogai rūgstant rūgimo bakterijos valgo cukrų ir krakmolą ir išskiria anglies dvideginį, kuris išsisklaido ore.. T.y. išsisklaido buvusi grūduose energija. Kurią šiaip jau būtų kiaulės suėdusios ir lašinį užauginusios. Nors pas danus egzistuoja priešfermentacinės technologijos kurios grūdą labai panašiu būdu paruošia geresniam virškinimui.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

prieš 37 minutes , Pienmėgys pranešimas:

pas danus egzistuoja priešfermentacinės technologijos kurios grūdą labai panašiu būdu paruošia geresniam virškinimui.

Va va tie ir uzaugina ir priveza pas mus podukcijos .... kazkokiu budu jiem pigiau atseina uzauginti tas kiaules, tu skatinimo priemoniu kazkiek nepridesi ,tuoj baubt visi prades .Bet kazka deda ir auga, bet baltymo vistiek reikia is vandens nebus tos mases ..pigaus baltymo ,pigaus pasaro . 

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na ir fermentai (enzimai) Kaip pvz...... Jūs šersit  kvietrugį ir jūsų kiaulė iš jo 12 procentų baltymų įsisavins (suvirškins) kažkur 7-8  procentus.. Iš grubiai 70 proc krakmolo- 40-45 procentus.. Danas susidarys šėrimo partiją iki sekančio derliaus, nuveš į kokį nors Vilomix'ą, ten juos (kvietrugius) ištirs, pritaikys geriausiai veikiantį fermentą ar jų puokštę, ir pas jį  iš 12 baltymų įsisavins 11... iš 70 krakmolo įsisavins 65-67 procentus...  Panašus dalykas ir su baltyminėmis.Todėl kvaila manyti, kad danai ar dar kas nors šeria labai pigiai.. Jie šeria tikrai brangiai, bet įsisavinamas pašaras yra maksimaliai.  Dar balansuojant naudojamos sintetinės amino rūgštys (minėtas Lybicho barelis), kad kiekvienas gramas sušerto azotinio junginio duotų priesvorį, o ne azoto perteklių šūde.

Pas mus Lietuvoje labai panašus lygis buvo (yra) pasiektas auginant broilerius vadovaujant didžiai gerbiamam prof. habil.dr. Romui Gružauskui KG paukštynuose.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 savaičių...
On 2021-09-25 at 20:47, Gintas. pranešimas:

pieno upės pradėjo tekėt

Taip ,ne vienas sake tai ... nu ten mieles isbujojusios o turi baltymu visaverciu (taip raso) o jei koki bio-bliuda uzsitaisius ,dar ir gara nuemus ir nukreipus kur reikia, dezinfekcinio skyscio nereiktu pirkt -zaizdom gydyt. Visapusiska nauda

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...