Jump to content

Kaip apsaugoti karves nuo kraujasiurbių musių ir karščio ?


Mindaugas..

Recommended Posts

  • po 2 savaičių...
  • po 2 savaičių...
  • po 11 mėnesių...

Paredagavau temą nes šiuo laiku gyvuliams pavojingi ne tik vabzdžiai bet ir karštis:

"Alinantis karštis karvėms gali būti pragaištingas"

http://www.manoukis.lt/index.php?s=11337&m=2&t=25

"...Pasak veterinarijos gydytojo Sigito Japerto, karštis gyvuliams sukelia labai didelį stresą. „Karvės per karščius praranda apetitą, todėl ir primilžiai mažėja, nes pašarų jos suėda gerokai mažiau. Karščio stresą patiriantis gyvulys siekia vienintelio - išgyventi, tam mobilizuojamas visas organizmas, o pieno gamyba tampa antraeiliu dalyku. Ypač kenčia riebesnės karvės, jos godžiai traukia orą ir alsuoja kaip šunys", - apie karščio streso požymius kalba specialistas.

Jo teigimu, per tokius karščius gyvulius geriau laikyti šaltojo tipo, gerai ventiliuojamuose tvartuose, o ne lauke. Dar geriau dieną karves laikyti tvarte, o naktį išleisti į ganyklą. „Kai kurie pieno gamintojai karves ištisus metus laiko karvidėse. Tačiau jei ji nerekonstruota, blogai ventiliuojama, didelį smūgį patiria ir karvidėse laikomi gyvuliai, ypač šviežiapienės ir įmitusios karvės, kurių laktacija baigiasi. Šių grupių karvėms karščio streso metu pažeidžiamos kepenys, todėl pasekmės gali būti labai skausmingos, nes organizmas tiesiog neatlaiko ir gyvulys gaišta", - pasakoja S. Japertas..."

Kaip jūs saugote savo gyvuliukus nuo karščio :icon-question:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 2 metų...

Gumbai ant nugaru,tai galvijinio gylio lervos.Tas gylys karviu nekanda o deda kiausinelius dazniausiai ant priekiniu koju,snukio.Tie kiausineliai nulaizomi ir po tam tikro ciklo,kita vasara atsiranda ,,gumbai ant nugaros,,.Apsauga,tai visi vabzdzius atbaidantys preparatai ypac siltomis be vejo dienomis,profilaktinis gydymas vykdomas rudeni,rugsejo -spalio menesi

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 mėnesio...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...