Jump to content

Ašiniai kombainai


shaulinis

Recommended Posts

Galvojau reikia nereikia atskiros temos (jau keliose temose apie juos kalbama) bat po šiandieninio Špoko seminaro nusprendžiau, kad reikia. Nežinau kas iš jūsū buvot tam seminare, daug prieštaringu minčių man kilo (nors iškitos pusės bent jau aišku kas mužika užsako) bet viena mintis įstrigo, Kad greitu metu 30% rinkos užims ašiniai kombainai, aš asmeniškai tuo net neabejoju (tiesa sakant nedaug betrūksta). Taigi manau reiktu rimčiau juos apkalbėt :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

tikrai tik 7metru kederis? tai gal tas kombainas kokiam ukininkui skirtas,nes Bernatonyse juk zemes masyvai neblogi,uztektu vietos ir didziajam.

Na ne ūkininko, AB sau tokį nusipirko ir svaigo apie 90t/h. Tam seminare vienas labai gerbiamas ūkininkas pasakė, kad reikia uždraust pardavinėt tokius kombainus su mažesiais nei 9m hedereis, buvo prieštaraujančių, bet aš tai pritariau

manau kiekvienas rimtas ukininkas turetu rinktis rotoriu.bet kodel nesirenka ,va kur klausimas.

na tuo klausimu nusprendėm, kad ašinis tai kaip akordeonas su daugiau bosų su juo žinoma sunkiau grot, bet galimybės.....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Grįžtant prie temos (vis dar šiandieninis seminaras iš galvos neišeina) buvo visiškai sudirbtas MF (Fendt) rotorius, kaip visiškai netinkamas mūsų salygoms (SUPER KOMBAINO rinkimuose kažkzip tokia pati nuomonė :D )

hmm na aš nebūčiau toks kategoriškas, aš sakyčiau kad su tokiu kūlimo aparatu galima dirbti lietuvoj jei naudosim varpų šukuotuvę.

Vėl gi jei naudojantis pačio profesoriaus rekomendacijom ir ražiemą palikt, bent 20cm...manau net šukuotuvės nereiktu. :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na kaip čia papasakojus. Jei trumpai tai gaila, kad tai buvo Lytagros seminaras, taigi iš mano pusęs buvo nemandagu ten savo trigrašį kišti, taigi laikiausi iš paskutiniūjų :D Na buvo paliesta keliatas įdomių klausimų tai akmenų gaudyklių konstrukcijos, pačių rotorių tipai, nai ir apie galibybes, ką iš jų galima išspausti.

Na dar pridėsiu plačiau šiek tiek apie ką ginčijomės:

Kratomoji lenta: profesorius teigė, kad ji turėtu būti gamonama iš cinkuotos skardos, mes nesutikom nes cinką, per patį pirmą sezoną grūdai nušveis ir bus veltui išmesti pinigai. nerudijantis pliennas būtu jau kitas dalykas, bet kodėl to niekas nedaro nežinau (bandau spėt kokie nors technologinio proceso ypatumai pvz metalo apdirbimo)

Toliau kuro sąnaudos. Pagal profesoriaus tyrimus visų ašinių kombainų kuro sąnaudos technologiniame laike ( grynai kūlimui be sustojimų išsipylimų ir tt) gavosi apie 3l/t claas 540 tokiom pačiom sąlygom apie 2l/t. Na tie rezultatai per daug nesikerta su mano paties darytais bandymais ašinių ir tangentinių, bet žiūrint bendrą kuro sunaudojimą per sezoną kiek prikulta ir kiek kuro sudeginta, skirtumai nebe tokie ryškūs. vat čia tai jau įdomesnis klausimas reiks su profesoriumi padiskutuot.

Akmenų gaudyklės. Profesorius siūlė atsisakyti visai akmmenū gaudyklių ir pereiti prie CR varijanto, atsidarančio nuožulnės dugno. Joo na čia labai geras klausimas. Tarkim akmenų gaudyklė gali atimti iki 25% kombaino našumo, klausimas kiek našumo atims ir padidins nuostolius kombaino atidarinėjimas ir stabdymas dėl kiek vieno akmens :icon-rolleyes: Čia jau reikėtų atskiro tyrimo, nes tokiuose rapsuose akmenų gaudyklė tikrai stipriai trukdo, o tas dugnas turbūt nė karto ir neatsidarytų, bet kaip visi kiti augalai :icon-rolleyes:

na gal tam karui tiek klausimų (ir tai turbūt per daug)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Akmenų gaudyklės. Tarkim akmenų gaudyklė gali atimti iki 25% kombaino našumo, klausimas kiek našumo atims ir padidins nuostolius kombaino atidarinėjimas ir stabdymas dėl kiek vieno akmens :icon-rolleyes:

Man iskart i klausima iskilo klausimas: kiek nasumo atims ir padidins nuostolius kiekvienas nesugautas akmuo, kuris pateks i bugna, rotorius, smulkintuva?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tam seminare vienas labai gerbiamas ūkininkas pasakė, kad reikia uždraust pardavinęt tokius kombainus su mažesneis nei 9m hedereis, buvo prieštaraujabčių, bet aš tai pritariau

na tuo klausimu nusprendęm, kad ašinis tai kaip akardeonas su daugiau bosų su juo žinoma sunkiau grot, bet galimybės.....

shaulini dabar mane subalamutinai :)

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O kam? Tu cia zinomas rotoriniu pardavejas. Kai as tiek parduosiu - pradesiu irgi rasinet :) Be to jau vien tai kad tu rasai apie Fendt rotorinius mane pamalonina. Reiskia kazkiek tai ziuri kaip i konkurentus. Ne vien kaip i metalo lauza :)

:D:D:D

Na gerai važiuojam toliau. Tam seminare Profesorius pradėjo nuo istorijos, parodė patį pirmą IH rotorių. sakė, kad jam teko tokį bandyt Jurbarke ir nieko gero nesigavo, toliau pristatinėjant ašinius kombainus parodė AGKO kūrinį kuris buvo gan panašus į pirmuosius IH rotorius nuo kurių ir prasidėjo legendos apie virves. esmė tame, kad separavimo zonoje išilginės lystės o ne spragilai pirštai ar dar kas nors (iš tikro tai ir dabartinius rotorius galima taip pertvarkyt, toks variantas naudojamas, kai grūdų gerokai baugiau nei ne grūdų pvz kuliant kukurūzų burbuoles). Tai tiek teorijos, praktikoje tai neduok die su tokiu į rugius ar dar geriau rapsus įvažiuot. taigi pasidarė smalsu kaip AGKO tuos reikalus sprendžia

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Taigi, kaip ir reziumuojam. Ašiniai kombainai plinta ir jų vis daugiau, naujausias kūrinys Doico ir Same bendras darbas. Taigi apie juos verta pakalbėt, kaip apie atskirą reiškinį, neplakant į krūvą su tangentiniais kombainais. Deje, bet šnekėt nalabai yra su kuo. JD pozicija daugiau nei aiški :icon-wink: fendui kombainas kolkas kaip claas traktorius, tik tarpe kitko. O apie holandus... Na su Aruniu ir profesorium įmanoma rimčiau pašnekėt, bet platesnės diskusijos dar teks palaukti :icon-wink:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

fendui kombainas kolkas kaip claas traktorius, tik tarpe kitko

Na cia biskeli perlenkei lazda bet... :)

Kaip tau - atleistina.

P.S. Deutz-Fahr butu teisingas pavadinimas (ne Doic :) )

Specialiai vengiu tiksliu pavadinimu ir pavardžių, kad kam nors įvedud į gogle pirmu reikalu neišmestu mano rašliavos :icon-wink:

Dėl laz dos perlenkimo tu teisus, bet tą irgi darau specialiai, kad sustiprint įspūdį vadinkim taip :icon-wink:

na nežinau, kaip ten dėl to karaliaus, bet ir karaliams pavojinga ant laurū snausti :D

P.S kažkaip MF pasigedau :icon-rolleyes:

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Na užteks pešiotis. Atsibodo jau. Žinoma gaila, kad nėr su kuo nuodugniau ašinius mechanizmus aptarti :( . Nes jau iki gyvo kaulo daėdė tie patys nuobodūs klausimai "o kaip rotorius šlapiuose?...." Tai jau senaaaai praeitas etapas, laikas pradėt žiūrėt giliau į skirtingų mechanizmų subtilybes.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti



×
×
  • Create New...