Jump to content

caper

Nariai
  • Pranešimai

    1341
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    18

Atsakymai kurių autorius caper

  1. On 2024-03-03 at 00:05, voras pranešimas:

    Pas mus buvo labai šlapia, pasėta po posėlio 8 savaičių,  posėliui buvo žirniai išberti liepos pradžioje,  kulant kviečius jie jau buvo apie 10 - 15 cm aukščio. Tai per dar 8 savaites sužėlė kaip reikiant. Suskutom,  užėjo lietingas laikotarpis ir įvažiuot jau nebebuvo galimybės. Tai taip ir gavosi, kad pasėjau kai šalti pradėjo.

    Beje, turiu ir kviečių kurie pasėti lapkričio 10, įdomu kas ten bus. 

    Gal atskleisite paslapti, kokią žirnių normą sejote?

  2. Prieš 10 valandų, nike pranešimas:

    Sveiki,ux5200,amatron+,iš po žiemos pasijungus purkštuva,ant kompo meta aukšta purškimo slėgį 11.2bar,bet purškia kaip ir normaliai,išjungus purškima,barai neaikeičia,atjungus fyške slėgio spaudimo  nukrenta iki 7.5bar,kaži daviklį bėda ar kur kitur?nes galvočiau kad atjungus daviklį barai iki 0 turėtų nukrist,ar klystu?

    20230320_153557.jpg

    Slegio daviklius servizas rekomenduoja ant žiemos nuiimti ir pasideti šiltai, jeigu nenuimete gal ir problema daviklije.

  3. prieš 8 minutes , gerasukis pranešimas:

    Kaip jau sakiau ankščiau, būna visada tas pats, skiriasi tik skaičiai. Sužinot, kas bus ir kur judėsim nesudėtinga, didžiausia bėda, kad norima, žinoti kas bus konkrečia dieną, o tai yra neįmanoma. Kitaip tariant bandoma spekuliuoti kuo trumpesniame intervale (nuostolingas užsiėmimas), o ne laikytis ilgalaikių perspekyvų.

    Dabar jau esame Depression?

  4. prieš 39 minutes , Jaguar08 pranešimas:

    Gal kolegos patarti galit arba esat susidūrę. Rapsą planuoju purkšti belkar ir metazamix, dabar vienur 4-5 lapelis kyla, o molyje tik pradeda po lietaus mažiukas rodytis. tai dabar nuims man tą mažą rapsą belkaras ir metazamix? ir ar nepakenks didesniam, nes rašo iki 4 lapo belkar naudojamas.... 

    panausojau prieš penkias dienas tokius pat hebicidus, irgi buvo mažiuku, tai atrodo viskas jiems gerai.

  5. prieš 34 minutes , Špyžius pranešimas:

    Perskaičiau puslapį atgal šios diskusijos ir įdomių pastebėjimų kilo. Visų pirma daug kalbate apie skutimą prieš sėją. Sakyčiau dingsta prasmė pirkti tiesiogines sėjamąsias jeigu dirbama senais metodais. Mano laukuose sėja Claydon, tad ten technologija kiek kitokia nei focus, ten eina noragas beveik kaip normaliam noraginiam skutike ir po to sėja. Netgi ta sėjamoji vadinas Claydon 4.8 Hybrid, kas reiškia, kad tai hibridinė sėjamoji, noraginis skutikas + sėjimo aparatas. Kas liečia šiaudus tai prieš perkant sėjamąją reikia turėti kombainą su daug peiliukų smulkintuve. Mes dabar turime tris kombainus, tai Claas su 80 peiliukų (tikslaus skaičiau nebeatsimenu) ir du John Deere rotorinis su 102 peiliukais ir kratiklinis su 108 peiliukais. Ir yra didelis skirtumas, kur pravažiuota Claas ir kur pravažiuota John Deere kombainų. Po John Deere sėja didesne dalimi atvejų labai lengva, tačiau Claas praktiškai reikėtų atsisakyti prie tokios technologijos, tiesiog reikia susmulkinti tuos šiaudus ir viskas bus gerai. Mes kuliam kuo žemiau, kaip jau išeina kombaininkams, bet kartais atrodo, kad ir aukščiau nukūlus būna visai gerai sėti, tai didelio skirtumo neturi. Dar šiaudų liekanoms naikinti naudojam bakterijas (nors ten grybai iš tiesų) Pernai naudojom Bio Energy Ruinex, šiemet Biomas Organic. Veikia jie abu panašiai ir gerai, esminis dalykas po nukūlimo ir nupurškimo turi praeiti idealiu atveju mėnesis, tada viskas būna labai gerai. Šiaudai sunyksta tampa trapūs. Mes rapsą sėjame po žieminių miežių, tad mėnesis po kūlimo ir būna iki sėjos, o rudeninei sėjai irgi praeina mėnesis nuo kūlimo, tad bakterijos suveikia. Nežinau kaip su diskinėmis tiesioginės sėjos sėjamosiomis, bet Claydon įvairias klimpimo, kombainų buksavimo bėdas išsprendžia pats. Tarkim vakar sėjau, privažiavau vietą kur traktorius buvo įvažiavęs į drėgnesnę vietą ir ten kokių 30cm  gylio provėžos, tad išjungiau sėjimo aparatą ir pradraskiau tą vietą "sėdamas" kelis kartus ir žemė beveik kaip arta (nepamirškime ten noragas stovi), tada vėl įsijungiu sėjimą ir pabaigiu sėti. Šitos technologijos minusas, kad riekia daug roundup ir daug panteros (miežių pabiroms naikinti rapsuose). Žemė neskusta, tad pabirų ten būna daug ir realiai rudenį bent du kartus pantera reikia purkšti, o roundapu purškiame visus laukus po nukūlimo.

     

    Daug kam tiesioginė sėja yra naujiena, bet nepamirškime ko mes siekiame. Šiaudų iš lauko išvežti nėra jokios logikos (nebent šiaudai karvėms ir paskui grįžta mėšlo pavidalu). Skusti irgi nėra jokios prasmės. Mano laukuose dar tik antri metai sėta tiesiogiai, bet dirva daug minkštesnė, sliekų pilna, drėgmė visa lieka dirvoje, viskas dygsta lengvai, o ateityje žemė tik gerės, nes organika pūna ir lieka dirvoje, kas virsta į trąšas ir kuriasi derlingas sluoksnis.

    Jus skutate provežas su sejama, aš su skutiku, nematau dirvožemiui skirtumo tik man sejamosios gaila tokiems darbams :D O aš manau nera prasmes butinai naudoti glifosata visuose laukuose, jei neturim varpucio. Geriau pravaziuoju su skutiku, gaunasi ir pigiau ir geriau.
     

    Diskinis skutikas + focusas. Nera idealu, bet kaip šiems metams pakenčiamai.

    27CB8991-B2BF-409A-97B3-E48EFE94FD66.jpeg

×
×
  • Create New...