Jump to content

Raimis45

Nariai
  • Pranešimai

    186
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Raimis45

  1. Sveiki. Dėdė 2023 rudenio gale nusipirko kombainą. Su juo dar nedirbo. Bet tik dabar pastebėjo, kad  su variklio defektu. Dingsta antifryzas. Servisas nustatė kad reikia ardyti variklį.

    Pinigai sumokėti. Kaina nemaža, kažkas apie 100k.

    Skambino pardavėjui, tas kaltės nepripažįsta.  Sako viskas buvo gerai. 

    Gal kas turit patirties, ar galima kažkaip apskųsti pardavėją? Grąžinti kombainą, ar reikalauti kompensacijos už remontą?

     

     

  2. On 2023-04-29 at 20:56, Duncia pranešimas:

    Turiu pats bednar omega 4 m nelankstoma, su trasomis ir trasu diskais. Seju nuo pernai rudenio. Tai kai pirma karta sejau su ventiliatoriaus pagalba tai visas rapsas kas antras vaziavimas nedasetas, niekas nepatare, kad nuleidineti kuo anksciau kai tik apisusuku😀cia akmuo agrokoncerno paleidejams.

    Pradzioj sejos normos ir gylio nustatymas atrode gana sudetingas, bet siemet jau tik su sejos gyliu daugiau pazaidziau.

    Pupos kemsasi negaliu seti, lyg ir aiškina kad sejimo norageliai senesnio modelio, nors youtubej reklamuojasi, kad pupas paseja, tai net negalvojau, kad neis paseti... Prasikeikiau siandien kaip reikiant, laukiu rytoj gal atsius serviza...

    Gal trecia sejimo diena nuo naujos, kompas nusprogo tai gal per 3 val atveze naują, dabar gerai.

    Pasejus gal 100 ha remas suluzinejo vienoj  vietoj, kita diena suvirino servizas. Per ziema sejamaja issiveze ir ta vieta sutvarkė kazkas is gamyklos, kazkokia silpna vieta buvo tai perdare. Jei pasitvirtins kad norageliai kazkokie prasti tai nzn jei nepakeis i tokius kokius reikia, nežinau... Isvadas pasidarykt patys. Galvojau juk ne Lenkas ir pinigai nemazi bus rimtas padargas, dabar nzn gaila nervu. 

    Bet tai kiek problemų. Kad rėmas lūžo neprašei naujos sėjamosios? Aš pvz nenorėčiau naujos sėjamosios ir jau suvirintos. 

    Gal gali nuotraukų įkelti kurioje vietoje ten lūžo. Labai įdomu 

  3. On 2022-01-06 at 18:16, M&M pranešimas:

    Žinomas jausmas, mes irgi vieną sėjamąją su gal 2000 ha pardavėm kaip metalą, nes niekam jos nereikėjo, bet praėjo keletas metų ir šiuo metu soc erdvėj jos vėl labai netgi neblogos, prabėgo laikas, pasikeitė pardavėjas ir vuolia :)

    Tai kas per sėjamoji? Nekelk intrigu

  4. On 2023-05-11 at 07:49, Duncia pranešimas:

    Tas pats pas mane. Krato skersai kaip reikiant. Lyg ir antros eiles vidurinius diskus reikia reguliuoti. Vakar kaip tik pabandziau ant kietos zemes prasta rapsa mieziais perseti tai pakeiciau atakos kampa tu disku per puse reguliavimo, bet nepastebejau kad kazkas pasikeite. Anksciau galvojau kad del to jog vezios ispaudzia bet kai ant kietesnes zemes tas pats tai nzn. Gal dar bandysiu iki galo tuos diskus pasukti. Dar is krastiniai ten  diskai reguliuojasi. Seip uzknisa kai paleidinejant nesureguliuoja iskart. 

    Sėjamoji Bednar? Kelintu metų?

  5. On 2021-12-23 at 15:06, Bulvinykas pranešimas:

    Kelmus, pamatus ir drenažus ratinis gliaudys kaip riešutus. Bet kai reiks sukytis aplink kanalus ar įvažiuot į pamiškę bebryną išvalyt, tai ir pasimatys, kad ne vieta jam ten.

    Sveikas. Gal turi argumentų kodėl su ratinių blogai?

    Reikia ir pamatus iškasti ir pruda išsikasti, kanala kokį parausti. Žodžiu prie žemės ūkio.

  6. On 2021-12-23 at 22:42, voras pranešimas:

    Aha, į tai irgi dėmesį atkreipiau, pamaniau sudubliuoti ratai praktiškiau, jei suplėšytum kur padangą, vis gali judėt. O tu vėl apvertei nuomonę :icon-smile:

    Sveikas. Gal jau nusipirkai ekskavatoriu ir turi jau patirties ir gali paskayti kuris geresnis variantas? Jei taip kokį? Vikšrini ar ratini?

  7. Vienais metai man sejamajai rotorius buvo susiknises, tai norma čiut net ne triguba išėjo. Nepastebejau nes rapsa visa buvau susipyles, pasėjau apie 20 ha ir kompas rodo jog nebera.. 

    Ir ka. Rezultate byrėjo virš 6 t. Nors tais metais visiem panašiai byrejo. 

    Klausymas kas būtų buve jei būčiau pasejes tokia norma kokia reikėjo.. 

×
×
  • Create New...