Jump to content

Nykstys

Nariai
  • Pranešimai

    28
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Nykstys paskelbtas turinys

  1. Nykstys

    Deklaravimas

    Kaip suprantu leis nes deklaracijoje tarpiniu plota priskaiciuoja prie negamybiniu.
  2. Aš dirbu su Wiko Plon bet jos panašios yra, aš normą reguliavau pagal šią instrukcija (https://saamaskiner.no/wp-content/uploads/2022/02/INSTRUKSJON.pdf) . Nesakau kad 100% atitinka norma bet su ja tikslumo didelio ir neišgausi.
  3. Sveiki, Planuoju issivalyti apie 2 km griovo vagos, gal kas esate neseniai samde ekskavatoriu ir gali pasakyti kokie ikainiai panasiai dabar yra?
  4. Sveiki, Ar daug yra reikalų pačiam persirinkti hidraulinį skirstytuvą? Pas mane yra rs-213. Remkomplekta turiu tik dabar galvoju ar neprisidirbsiu. Gal patarsit į ką dėmesį atkreipti, kur atsargiai ir panašiai. Reikia perrinkti todėl nes leidžia tepalą ir hidraulis sunkiai kelia kai sušyla tepalai nors ir yra sudėti papildomi cilindrai. Ačiū kas pasidalins patirtimi.
  5. Nykstys

    Trašų kainos

    Čia tonos kaina ar 1,2T?, nes jei neklystu maišai po 600 kg.
  6. Nykstys

    ar reikia kam atkurti pievas

    Iškreipi visus skaičiavimus
  7. Nykstys

    ar reikia kam atkurti pievas

    Ar gali įkelti formulę kaip tu skaičiuotum?
  8. Nykstys

    ar reikia kam atkurti pievas

    O tai kaip suprasti tada šį teiginį? https://www.nma.lt/index.php/parama/tiesiogines-ismokos/pievu-atstatymas/40001
  9. Nykstys

    ar reikia kam atkurti pievas

    Sveiki, Na Jūs čia pykstatės jau net į asmeniškumus leidžiatės, bet man iskyla klausimas kodėl mes kitais metai turime atstatyti pievas jei neviršijome tų 5%? Jei aš klystu prašau pasakykite ko aš nesuprantu o ne teiskite. Jei vadovaujames naujausia ŽŪM informacija kuri buvo gan aiškiai išdėstyta skaidrėse kurias manau daug kas matė ir turi ministerija giriasi jog referencinį dydį išsiderėjo su ES sumažinti iki 695 tūks.ha Tai įsidedu skaičius į formulę: Jei daleiskime jie lygina kiek bendras pievų plotas sumažėjo nuo bendro deklaruoto ploto: Tai irgi 5% nesigauna. O jie skaidrėse nurodo net raudona spalva pievų plotą nesumažinus pagal naują referencinį dydį Tai man čia klausimas didelis kodėl taip, aš jau kalbėjau su vienu ūkininkų sajungos nariu tačiau jis man negalėjo paaiškinti ir jam pačiam klausimas iškilo. Tema rimta bet mano nuomone ŽŪM į tai žiūri atmestinai. Kas turi skaidrias gali pažiūrėti antroje skaidrėje jie nurodo jog pavyko sumažinti rerferencinį dydį iki 695 tūks.ha. tačiau jau 694 tūks.ha NMA puslapyje kuriame yra patalpintas straipsnis 2023 kovo 16 d. ten nustatytas naujas referencinis dydis jau 687 tūks.ha Jei klystu bučiau dėkingas jog pataisytumėte.
  10. Nykstys

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Sveiki, gal ka domintu Artist C3 atsėlis, yra apie 4 tonas. Rokiškis
  11. Lenkiskas Agro factory Ares
  12. Aš dirbu su Belarus 892 su 2,6m pločio. Pas mane lygumos bet yra ką traukti, darbinis greitis apie 8-10 k/h.
  13. Nykstys

    Claas kombainai (informacija)

    Sveiki, Mercator 75 nezinau kaip nuimti varijatoriu reikia pakeisti plastmasines ivores. Gal kas esate ardes? Principe kaip atsisuka tie trys varztai ilesti. Pridedu ir foto kad aiskiau butu
  14. Nykstys

    kultivatorius

    Sveiki, ka geriau rinktis kultivatoriu ar germinatoriu? Turiu palikima labai nelygias dirvas. Pats dirbus su lekstemis ir noraginiu kuris yra dvieju eiliu bet iki norimo lygumo dar truksta. Dirvos prie lenkvesniu molio mazai kur yra.
  15. Nykstys

    Grūdų kainos?

    Manau viska aiskiai pasake ir klausimu nebera…
  16. Nykstys

    Trašų kainos

    AK 480+pvm už grynus
  17. Nykstys

    SZ-3,6

    Sveiki, kiek dabar verta butu tokia sejamoji? Nuotrauka ne manosios bet, isivaizdavimui koks modelis.
  18. Sveiki, Kreipiuosi į tuos kurie turi paprastą noraginį skutiką dviejų eilių apie 2,6 m pločio. Su kokio galingumo traktoriumi tempiat? kokio gamintojo turite? Dėkui už pasidalintas žinias.
  19. Taip. Dar mąstau jog obuolys turi laisvumo tarp skutiko pakabinimo rėmo apie 3 cm ir dėti tarpinę kokią, gal čia problema
  20. As ir dirbciau su originaliomis bet pakabinimo asies galu stori 37mm.
  21. Sveiki, Nusipirkau kaip anksciau kolega buvo nurodes slaunis is Lytagros su kabliais arba kitaip sakant isimamais obuoliais. Kabinu ant 892 3 metru lenkiska skutika svoris apie 1100-1200 ir dirbdamas sugebejau sulankstyti abi slaunis, sulinko i vidine puse. Gal galetumete patarti del ko? dabar issitiesinau bet ateityje nenoriu prisidirbti. Apsisukineju gale su pilnai pakeltu skutiku.
  22. Nykstys

    Paskolos žemės ūkiui

    Sveiki, Pradėjau ūkininkauti ir kaip visi jaunieji susiduriu su problema dėl apyvartinių lėšų trąšoms, pesticidams ir pan... Planuoju bandyti gauti paskolą apyvartinėms lėšoms, laiduotoją turiu tai kai su banku kalbėjau turiu gauti. Kaip manote ar verta taip daryti ar kokį kitą variantą pasiūlytumėte. Ačiū
  23. Nykstys

    Herbicidai

    Sveiki, praejusią savaitę nupurškiau su barbarian norma 3 l/ha pievas kurias pavyko dar išsinuomuoti oro temperatura buvo kai purškiau buvo apie 14-16 laipsnių šilumos tačiau po 3 dienų gavo šalnų. Šiandien buvau apžiūrėti tai efekto beveik nesimato. Kaip manote ar viskas bus gerai tik ilgiau reikės laukti ar jau kaip sakant diengi na veter? Ačiū už atsakymus
  24. Sveiki plūgo broliai Klausimas Jums dėl D9 4000 super sėjamosios. Turiu MTZ 892 priekyje svoris 450 kg, klausimas Jums ar nestatys priekio pilna sėjamoji? sėjamąją planuoju pirkti be paaukštinimų nes manau su jais jau per sunku būtų. Ačiū visiems už komentarus.
×
×
  • Create New...