Jump to content

Remse

Nariai
  • Pranešimai

    2372
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    58

Atsakymai kurių autorius Remse

  1. prieš 8 minutes , simasd pranešimas:

    Užpernai 0,75 medax max ir pries akuotam lendant terplo 1l + syrex, finale kur prie stulpu nk negave 30cm aukštesni.           Šiemet baisus mieziai tai nk dar nedaviau.

    Tu čia apie zieminius miezius? Dabar sunku suprasti ir manttys apie kokius miezius kalba.

  2. Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

    Tai kas parekomenduos efektyviausią metodą normaliai sutrumpint miežius? :) terpalas man kazkaip nepasiteisina

    Brangu, bet veiksminga 0.4 kg medax max arba moddus 0.4l iki antro bamblio, ir ant veliavos cerone 0.5l. Kažko mandriau miežiams neprigalvosi.

  3. Prieš 2 valandas, Quattro pranešimas:

    Pilnai žiema, klausimas ar šiandien ištirps sniegas. Padėsit gal nusprest kas šitam rapsui nepatiko, nepurksta, visą praeitą savaitę šalnos iki -6...

    IMG_20240422_202208.jpg

    IMG_20240421_132703.jpg

    Silpnesnis rapsas taip būna po šalnų, gali atkreipti dėmesį, tokių daugiau pakraščiuose būna, kur mažiau trąšų gavę, arba kur prastesnė dirva.

  4. prieš 6 minutes , Ovid pranešimas:

    Noriu purksti veja rankiniu purkstuvu tarkim jeigu i ha reikia kokiu 0.500ml o veja kokiu 10 aru tai kiek kiek pilti i ta purkstuva kiek su juo nupurskiu aru irgi nezinau

    Tai su tuo rankiniu pukrstuvu taip lengvai nepagausi purškimo normos. 10 aru tai kazkur 20l tirpalo reikia. Chemiją irgi dalink iš 10, ha normą.

  5. On 2024-04-15 at 10:10, Ovid pranešimas:

    Kokias veiklias medžiagas patartumėt naudot pirmam fungicidui, miltligės nera, stiebalūžės nėra, planuoju azoksistrobiną su protiokonazolu, tiems kurie neatsėliuoti, atsėliuotiems galbūt reikėtų ko nors stipriau?

    Pirmam per akis tą ką planuoji, stipresnius pasilik antram kartui, ant vėliavos.

  6. prieš 3 minutes , ceck pranešimas:

    jei paros bėgyje po purškimo bus minusas, dirvinis neveiks, tai sakau iš savo praktikos ;) 

    Žiūrint ką tu laikai dirviniu, jei fenix, tai jis kontaktinis ir taip, šalna ardo plėvelę dirvos paviršiuje, jo efektyvumas prastėja. Tikri dirvinio veikimo herbicidai, kaip stomp pvz, šalnų nebijo, nes jie veikia pačiame dirvožemyje dygstančias piktžoles.

  7. Prieš 2 valandas, tomazas pranešimas:

    Ar kas nors vasarinius miežius purškėt pernai Timeline herbicidu? AG tinklalapyje ir produkto etikeėje rašo, jog tinka. Į el. paštą agro reklama atėjo, ten apie miežius nei žodžio (nei žieminius nei vasarinius).

    Ačiū

    Tai, kad registracijoje ir yra žieminiai ir vasariniai mieziai.

  8. prieš 9 minutes , audrius0322 pranešimas:

    Bet ar gerai būtų Avoxa + Cleave+Cycocel?

    Vieni maišo Avoxa+Cleave ir tarkim moddus ar moddus start +ccc; kiti dar pvz ir broadway star purskia su augimo reg, bet as labiau linkęs stiprius herbicidus ir augimo reguliatorius atskirai purksti. Jau vien nuo herbicido didelis stresas, pristoja augimas, prašviesėja augalai. 

  9. prieš 51 minutes , benspa pranešimas:

    Koks mixas paimtų visas žoles pavasaryje, jei iš rudens nebuvo purkšta?

     

    Tai priklauso kas lauke darosi, kokios piktžolės vyrauja. Vienskiltėm vienas is stipriausių būtų Avoxa, o partneris pagal dviskiltes zoles. Pvz, jei daug rugiageliu, ramunių, tai tinka elegant, jei žliugė, lipikai, tada Cleave. Nebus taip vieno recepto, kad tiktų visiems atvejais. 

  10. prieš 21 minutes , manttys pranešimas:

    bet tu ji galėtum pastebėt tik jei darytum kontrole. Aš taip kalbu, nes pernai nepavyko laiku panaudoti reguliatoriu, tai nemiksavau nieko ir buvo ilgiausios varpos kokias turejau. siemet taip pat minimaliai reguliuosiu, kad patvirtint arba paneigti sita hipoteze :D 

    Tai, kad pernai metais augalus labai reguliavo gamta. Pvz Skagen kontrolėje be augimo reguliatoriaus buvo 72 cm, kai įprastai buna apie 100 cm ir daugiau. 

  11. Prieš 3 valandas, Ovid pranešimas:

    Bus atvesimas, jeigu rytoj bus tinkama temperatūra purkšt herbicidu + cycoceliu ar geriau po atvesimo? Žinau kad geriau po atvėsimo būtų, bet labai jau žolės ir kviečiai lipa į viršų.

    Koks herbicidas bus?

  12. Prieš 6 valandas, Witalikas pranešimas:

    Na pernai nepastebejau skirtumo, derliaus atzvilgiu. 
    Nemanau, kad didelis stresas ten gaunasi. Kai tinkamai normos parinktos. Juk ju misinys tas pats kaip medax max. Tik skysta forma o ne miltai

    @Remse gal labiau pakomentuos

    Taip, juk normos ne max, medax top 0.5 ir moddus 0.2l kokie. Ypač kai šiek tiek veluoji su pirmu reguliatorium šis mišinys labai tinka, nes  vienos veiklios medžiagos veikia staigiai, o pvz trineksapakas švelniau ir ilgiau. Dėl to streso tai nelabai sukčiau galvos, nebent kviečiai visai vargani. Dabar, kai prognozuojamas didesnes atvesimas, sakyčiau, kad ccc netgi didesnį stresą duos. 

×
×
  • Create New...