Jump to content

Regix

Nariai
  • Pranešimai

    238
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Atsakymai kurių autorius Regix

  1. Aš ne apie registracijos mokesti kalbu, prašau pasidalinu informacija:

    pagal nuo 2021 m. sausio mėn. 1 d. įsigaliojusios Lietuvos Respublikos mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo (toliau – Įstatymas) redakcijos 4 straipsnio 4 dalies nuostatas mokesčio objektas yra mobiliųjų taršos šaltinių, išskyrus oro transporto priemones, naudojamas keleiviams ir kroviniams vežti ir žemės ūkio veiklai naudojamus ne keliais judančius mechanizmus, eksploatavimui Lietuvos Respublikoje sunaudoti degalai, nurodyti šio įstatymo 5 priede. Taip pat pagal Įstatymo 4 straipsnio 7 dalies nuostatas mokesčio objektas yra ir žemės ūkio veiklai naudojami ne keliais judantys mechanizmai, registruojami pirmą kartą Lietuvoje ar keičiantis žemės ūkio veiklai naudojamo ne keliais judančio mechanizmo valdytojui Traktorių, savaeigių ir žemės ūkio mašinų bei jų priekabų registre (toliau – Registras). Vadovaujantis Įstatymo 5 straipsnio 2 dalies nuostatomis mokestį už aplinkos teršimą iš mobiliųjų taršos šaltinių moka fiziniai asmenys, juridiniai asmenys, kitos organizacijos ir jų padaliniai, kurie komercinei veiklai naudoja mobiliuosius taršos šaltinius, siekdami gauti ir (ar) uždirbti pajamų ar kitos ekonominės naudos.
    Mokesčio už aplinkos teršimą iš mobilių taršos šaltinių deklaracijos formos FR0521 pildymo taisyklės yra patvirtintos Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos viršininko ir Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2008 m. gruodžio 8 d. įsakymu Nr. VA-61/D1-658 „Dėl mokesčio už aplinkos teršimą deklaracijų FR0521, FR0522, FR0523 ir FR0514 formų ir jų pildymo taisyklių patvirtinimo". Apskaičiuojant mokestį už aplinkos teršimą iš mobilių taršos šaltinių gali būti taikomos Įstatymo 6 straipsnio 2 dalyje numatytos lengvatos – nuo mokesčio už aplinkos teršimą iš mobiliųjų taršos šaltinių atleidžiami:
    1) mokesčio mokėtojai, teršiantys: iš M1 ir N1 kategorijos kelių transporto priemonių, varomų benzinu ir (ar) dujomis, kurios pirmą kartą registruotos ne anksčiau kaip prieš 4 metus, ir iš M2, M3, N2 ir N3 kategorijų transporto priemonių, kurios pirmą kartą registruotos ne anksčiau kaip prieš 3 metus. Transporto priemonės naudojimo laikotarpis skaičiuojamas nuo transporto priemonės pirmosios registracijos dienos iki mokestinio laikotarpio paskutinės dienos;
    2) mokesčio mokėtojai, teršiantys iš transporto priemonių, naudojančių Lietuvos techninės specifikacijos standartus atitinkančius biodegalus: biodyzeliną, atitinkantį standartą LST EN 14214, ir sintetinį dyzeliną, atitinkantį standartą LST EN 15940, – už sunaudotą biodegalų kiekį, kurio sunaudojimas patvirtintas biodegalų įsigijimo dokumentais.
    Atkreipiamas dėmesys, kad nebėra numatyta, kad šio mokesčio lengvata būtų taikoma žemės ūkio veikloje naudojamoms transporto priemonėms, kaip buvo iki 2020 m. gruodžio 31 d.
     
    Mokestis už aplinkos teršimą sumokamas ir mokesčio už aplinkos teršimą deklaracija pateikiama ne vėliau kaip pasibaigus mokestiniam laikotarpiui, iki kalendorinių metų, einančių po to mokestinio laikotarpio, vasario 15 dienos teritorinei Valstybinei mokesčių inspekcijai.
     
    Prieduose rasite aktualią įstatymo redakciją ir reikalingą mokesčio apskaičiavimui informaciją, kaip reikia pildyti formą FR0521.
  2. Prieš 9 valandas, Andriusfeat pranešimas:

    Apie kokį mokestį, čia tą automobilių taršos mokestį kur Seimas nepriėmė?? Miegok ramiai :))

    Na aš kalbu apie taršos mokestį žemės ūkio technikai, skaičiuojamą nuo sunaudotų degalų kiekio, kurį įvedė nuo šių metų pradžios ir kurį reik susimokėti iki vasario 15, už praėjusius metus, pildant formą vmi deklaracijoje FR0521 susiskaičiuoti kiek reikia mokėti.

     

    Grubiai pasakius 11 eurų už toną :)

  3. Liuks siandien isbandziau is pirmo puskaciaus kurimo uzvedziau jumzo varikli.Idejau nauja zvake ir ant zvakes pypke.Tai liuks bendekso keitimas padejo puikiai kur kuriau ana tema.Dabar nei atsokineja anksciau nei ka.Ir siandien nei duso puskacius sukant varikli nei saude nieko.Jiegos turejo daug iskart sukant varikli.Taciau reikia jauciu uztepti hermetiko ant tos skyles tarpu kur zvake isukta.Nes sena zvake issukus lauk ant sriegio matesi vandens lasiuku.Vadinasi kazkiek praleidzia per zvakes zieda zemyn siek tiek dregmes.Uzepiau dar hermetiko ant puskaciaus duslioko jungties prie cilindro.Nes tos kvadratines tarpines gerai neprispausdavo.Tai ir vanduo per ten patekdavo.Ko pasekoje sunkiai puskacius vedesi.Ir toliau siek siek patepiau kur jungiasi puskaciaus duslioko vamzdis link filtro.O kuriant jumza traukia puskaciaus duma ar ne?Nes ziuriu idomiai pravestas tas dusliokas puskaciaus pas jumza.Tai jei traukia variklio oro filtras puskaciaus duma vadinasi ir kurtis turi geriau ar ne?

     

    Ten iš pūskačiaus išeinantis dūmas šildo įsiurbimo kolektorių, dūmas į variklį nepuola, čia kaip pakaitinimo žvakės :)

  4. Jei gerai radau tai MTZ kompresorius pučia 115 litrų minutei. Pas mane nėra kompresoriaus, o jeigu aš dėčiau elektra maitinamą, dabar turiu dviejų cilindrų 150l/min šiaip greit priekinį kombaino ratą pripūtė, 12v.

     

    Kaip sakot būtų geras variantas?

     

    Nes dabar galvoju, jei daryti prisukimą tam zil kompresoriui, galvoti kaip diržą padaryti, kad būtų galima atjungti kai nereikia. 

×
×
  • Create New...