Jump to content

Maj

Nariai
  • Pranešimai

    391
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    6

Reputation Activity

  1. Patinka
    Maj got a reaction from Bitininkas. in Apsauga nuo vilku...   
    Noriu pacituoti vienoje diskusijoje issakytas patyrusios  azijatu (alabaju) veisejos mintis. Tai puikus atsakas Baltijos vilko propogandai ir patarimams pirkti sunis bandu apsaugai:
     
    Noriu paneigti ta mita jog laikant viena ar net pora sunu kurie genetiskai 'uzprogramuoti' kovai su plesrunais gali iveikti vilka. Ne, neistengs iveikti vilko, o tuo labiau keliu. Supraskit gi kad genai tai tik 10% , o 90% yra idirbis, kovos technika. Jei mano tevai ir seneliai buvo boxininkai ir man patinka mustis tai dar nereiskia kad galiu stot pries taisona vien su savo genais. Cia tik pvz. Tas pats ir su spec paskirties sunimis. Zinot kaip azijoj yra atrenkami sunys apsaugai nuo vilku? Yra paliekamas visas lizdas suniuku nuo tevu ar tiksliau nuo tevo kuris jau turejes patirties su plesrunais ar pasireskes turnyruose su kitais kovotojais. Nupjaunamos ausys ir uodegos nes tokios jautrios vietos tik padaro suni fiziskai jautresni per mustynes. Vada auga. Prasideda tarpusavio santykiu aiskinimaisi. Kai dantys pasikeicia odos ant snukio plysta kojos tampa skyletom. Vieni pasimoko kiti ne. Praeina keli metai kai sunys fiziskai susiformuoja dar karta, bando persiskistyt kas bandoj islieka vadas, kas eina paskutinis. Pasitaiko sunu kurie nesutampa su visa gauja. Ju likimas liudnas nes gauja ji uzmusa. Tai islikimas. Jie turi susigyvent. Ir isgyvent. Seni sunys yra gerbiami bet ateina diena kai uzleidziama vieta jaunesniam. Jis pirmas turi teise eiti i kova. Teritorijoj jie pasiskirsto. Dominuojantys sunys daznai testuojami su svetimais . Taip neprarandami igudziai. Toks suo jau gali stoti pries vilka. Bet vilkas vienas medzioja retai. Tokiu metu jie eina seimom. Mokina jauniklius medziot. Joks suo musu euro salygomis negales iveikti vilko o tuo labiau seimos. Nes reikalingas spec paruosimas. Sako va suns oda stora net paskiepyt sunku. Kur lygint suns oda ir zveries. Vilko dantys paima serna nesunkiai tai suo su visais savo gaurais jam ne kliutis.
     Azijatas ukyje pats optimaliausias variantas. Bet butu naivu tiketi kad toks vienas namu salygomis uzaugintas suo pultu vilka ir liktu gyvas. Kovos su vilkas reikalauja suns ilgo ir kazkiek skausmingo pasiruosimo gyvenant bandoje su kitais tokiais sunimis. Vilkas suns nebijo. Jokio. Vilkas zmogaus vengia bet ne suns. Suo gali but drasus puolant vilka. Bet mazai tiketina kad alkana vilka nubaidys. O paruosti suni kovai su vilku ne musu europieciu salygomis deja. Ir nesvarbu kad suo tures kraujyje geriausius kovinius prosenelius. Kovos technika- yra daugelio metu skausmingas idarbis.
     
  2. Patinka
    Maj got a reaction from Zvanas in Gyventojų pajamų mokestis (GPM)   
    Bet čia rimtai reikia samdyti ką nors atstovauti ūkininkus, formuoti viešąją nuomonę ir pan. Jūs pažiūrėkit, kas dabar darosi, absoliuti dauguma komentatorių pasiruošę ūkininkus į gabalus suplėšyt. Neapykanta ir visuomenės kurstymas yra aukščiausiame lygmenyje. Aš dabar nežinau nei vieno objekto, kuriam toks pyktis būtų nukreiptas,  maximos, ir kiti verslininkai,  bet kas - visi lieka nuošalėje. 
  3. Patinka
    Maj got a reaction from KAZE in Melžiamų karvių šėrimas   
    Liucerna dar auga. Bet po pernai metu labai daug jos ismirko ir isretejo.
  4. Patinka
    Maj reacted to Augunstas in Pliurpalas   
    Mana Baba atsikeltu ir paskaitytu ka cia patriotas prirase ,tikrai suplesytu marskinius.. jai kiek pamenu smagu budavo sleptis po lova ar rusy ir slepti paskutines vistas. blyn idomu pats isivaizduoji tuometini laikmeti ir ta tvyrancia teisybe . valgyt zmones neturejo .o tie ateje atimineja .
    beje kovojo ,atiminejo,zude,zuvo bet laisvos LT neiskovojo ,tik suirute buvo ir dar labiau ja gilino, tai rezultate ar prasminga tai buvo?  
  5. Patinka
    Maj reacted to ekologas in Pliurpalas   
    zmones uz islikima patys kovojo,bet per prievarta maitino ir tuos kurie vieni diena su ginklu kiti nakti su ginklu atiminejomaista ,zude,kas neitiko,juk mes zinom is seneliu ir tevu ,kam cia trinti smegenis ,juk ir dabar tas pats ,kas susprogdino ,saugumieti ,kas brazuoles tilta ,kas su bombom po miesta vazinejo ir dar seimo nariu buvo ,kas sprogdino kryzkalnio skulpturas ir taip toliau ir taip toliau,totalinis vogymas ,korupcija,kur pirstu bedama ten vogymas,net pensijas zmonems pavoge ,invalidams ismokas  ,o po kiek metu rasys irgi toks kaip valakinis ,jie kure kovojo uz laisve ir vis visur rasai reikia turet i didele sirdi ,o kur sazine ,protas tiesa ,saziningumas sirdi visi turi
  6. Patinka
    Maj reacted to kestoxs in Pieno kainos   
    O aš matau ir girdžiu, na bent jau mūsų kraštas pieno ūkiai tiesiog miršta, ir tai nėra smulkus, o vidutiniai, 40-60 gyvuliu. Jie vertina kad tiesiog neapsimoka tiek dirbti ir parduoti pieną už 0,20 eur. Tai ką žinau, kokia čia ta pieno ateitis manau jokios. Dar toks pastebejimas jei sveikatos ministerija nurodo sviestą pakeisti margarinu darželiuose, tai faktas kad valstybes politika yra prieš pieną. Tai verčia susimąstyti...
  7. Patinka
    Maj reacted to sole in Pliurpalas   
    Istorija yra pasaka. Ją pasakoja įvykių liudytojai arba kiti apie įvykį girdėję iš jo dalyvių. Savaime suprantama, kad liudytojai ar perpasakotojai visada viską nušviečia sau naudinga linkme ir dar pagražina prideda nuo savęs, o dar kiti perpasakotojai dar pagražina ir galiausiai pagamina istorijos „mokslą“ įvykių eigą išdėliojantį taip kaip reikia valdžios luomui. Dėl šios priežasties kiekviena nauja valdžia visada pirmiausia stengiasi istoriją perrašyti.
    Tuoj neliks liudininkų( diedukų ir bobučių kurių pasakojimais kažkodėl neturime tikėti jeigu jie keikia partizanus, bet jei giria tada jau privalome tikėti), tai dar gražesnių pasakų apie partizanus prikurs  
  8. Haha
    Maj reacted to Remse in Klimato kaita, orų permainos-iššūkis augalininkystei   
    Sutariam taip, kas gavot ar gaunat lietaus, dziaugiates tyliai
  9. Haha
    Maj reacted to JCB in Pieno kainos   
    Sakys tau uošvis...
  10. Patinka
    Maj reacted to Aukštaitė in Pieno kainos   
    apie tai ir kalbu, kad mūsų pienininkų ateitį kuria PERDIRBĖJAI... Kelkite šį klausimą kol dar ne vėlu savo pieno gamintojų asociacijose. Aiškinkimės, kas vyksta mums už nugarų !!!!
  11. Patinka
    Maj reacted to KAZE in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Geras tas Stirno įkeltas straipsnis.Jei matote ką blogo jame,prašau nesimaivant argumentuotai paaiškinti.Nes peikti tokiais argumentais: "šūdai,anonizmas..."Gal geriau ,pvz:1)palygino pienininkų ir biudžetininkų turtinę padėtį(dotacijos).Atseit pienininkai gyvena turtingiau,lengviau.Seimo narė remiasi(taip mėgsta girtis)skaičiais.Jei straipsnyje nepateikė kiek per kokius 5(1-3-10) metus sumažėjo (padaugėjo) pienininkų ir biudžetininkų palyginus, galim patys pasižiūrėti,ar tai atitinka tikrovę ;2)"„Aš ne karves dukart per parą melžiu. Aš dirbu“-tai ,turbūt,dirbančiam pienininkui užkliūna.Jei laikysim,kad melžimas ne darbas,o pramoga.Tai šėrimas,mėšlo valymas ir t.t. ?Kaimo turizmas?Ir" ...darbo diena  prasideda jau 7 val. ryto."O jei kuris pienininkas "pramogauja nuo 4-5 ryto,tai tada  savaitgaliais visiškas "kaifas"Galima galvoti,kad tai"tikros Maldeikienės mintys".Betgi čia rašinėlio įžanga,taip sakydavo lietuvių kalbos mokytoja. O į rašinio pagrindą ,į tas paryškintas eilutes turėtų atsakyti S.Skvernelis?Markauskas?Grybauskaitė? ,ar dar kas nors ...O jei nekreipia dėmesio?Tada ,bent man" ji vienintelė Seime gina smulkių ir šeimos ūkių situaciją".O kolegoms dėl tų LAEI skaičių,tai siūlyčiau pakomentuoti tuos ,kurie  gaudosi kokia padėtis šio reikalo Lietuvoje.Pvz.jei kurio ūkis respondentinis,o susimaišė skaičiukai ir vietoje kokių 29,1 SG parašė tą 12,9 ?
  12. Patinka
    Maj got a reaction from Mantas2342 in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Virs 100 ha jau stambus ukis? Rimtai?
  13. Patinka
    Maj got a reaction from Zilvis55 in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Virs 100 ha jau stambus ukis? Rimtai?
  14. Patinka
    Maj reacted to Bulvinykas in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Ji pasirinko kas jos rinkėjas ir dirba sekančiai kadencijai. O tam reikia rinkėjui pasakyt, kas kaltas, kad jis negyvena taip gerai, kaip norėtų. Kadangi žiniasklaida, padedama pastoviai verkiančių stambių ūkių šeimininkų, sukūrė labai bjaurų ūkininko įvaizdį, tai ji daro viską teisingai. Truputį tiesos, manipuliacijų skaičiais, melo, visa tai apgaubi "nuoširdžiu" pasipiktinimu ir emocijom ir tu ant bangos. Tik svarbiausia vengt tiesioginės diskusijos su savo oponentais. Tai ir kepa savo spaudos konferencijas. 
  15. Patinka
    Maj got a reaction from KAZE in Kas vyksta Lietuvoje?   
    o ko is jos tiketis. Atsimenu, kaip pries kelis metus uzmatydavau KK2 beklykaujancia, tai vis pagalvodavau, kaip zmogui reikia saves negerbt, kad sutikt buti tokios laidos klounu. Bet, pasirodo,  tiksla pasieke, pritrauke savo elektorata ir jau seime sedi. Tinka liaudziai populistai, pseudo gelbetojai, kiek tokiu jau isrinkta.
  16. Patinka
    Maj reacted to ceck in Kas vyksta Lietuvoje?   
    aš galvoju kaip ji mąsto; atimt iš to kas dar ką turi ir išdalint vargšams 
  17. Patinka
    Maj reacted to jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    ok, nuskutam ūkininkus, logistikus, statybininkus, visus kas užkala pinigą, gal taip ir reikia, išdalinam mokytojams, bibliotininkėms, gaisrininkams ir t.t. tapsim nuo to turtingesni? O kur mūsų E.Muskai, Jobsai, mūsų nokia ar samsung, facebukai, blt nu nors skype... Ką učilka galvoja apie Gigafacrory? O gi nieko, nes tik buhaltere ...va apie ką aš. 
     
  18. Patinka
    Maj got a reaction from Bulvinykas in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Jos mokslai cia is viso ne prie ko. Nes ji reiskiasi ne kaip ekonomiste, o kaip pigi populiste. Rado nisa, kurioje bus populiari, sudomins mases ir ras palaikyma, tai ir joja ant to arklio. Viskas tik del ambiciju, reklamos ir siltos kedes. O sokt svajoja aukstai, net iki prezidenturos. 
  19. Patinka
    Maj got a reaction from KAZE in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Jos mokslai cia is viso ne prie ko. Nes ji reiskiasi ne kaip ekonomiste, o kaip pigi populiste. Rado nisa, kurioje bus populiari, sudomins mases ir ras palaikyma, tai ir joja ant to arklio. Viskas tik del ambiciju, reklamos ir siltos kedes. O sokt svajoja aukstai, net iki prezidenturos. 
  20. Patinka
    Maj got a reaction from dvidas in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Jos mokslai cia is viso ne prie ko. Nes ji reiskiasi ne kaip ekonomiste, o kaip pigi populiste. Rado nisa, kurioje bus populiari, sudomins mases ir ras palaikyma, tai ir joja ant to arklio. Viskas tik del ambiciju, reklamos ir siltos kedes. O sokt svajoja aukstai, net iki prezidenturos. 
  21. Patinka
    Maj reacted to udugas in Kas vyksta Lietuvoje?   
    paskaičius jūsų mintis, galima pamanyti, jog tas žymėtas dyzelinas neribotas, jei ūkis intensyvus tas skirtas 115l/ha javų hektarui ir sunaudojamas, o sofos ūkininkams už pievas skiria 12l/ha, čia tik ponios skambio frazės, po kurių miesto žmonės mano, jog apskritai tas dyzelinas ūkininkams kainuoja tuos 56 eur/t, semk ir varyk sunkvežimiais vietoj logistikos kompanijų   ,dar gerai jog nežino,kad nė ūkininko pažymėjimo nereikia 
  22. Patinka
    Maj reacted to Egida in Kas vyksta Lietuvoje?   
    Va būtent kad ant ūkininkų tai pindai lengviau ,,važiuot,,.Parodys matai tautai kokias privilegijas turi ūkininkai,kaip jiems reikia mokesčius padidinti.Tiesias kelią naujiems rinkimams.Pamatė kad subinei patogiau seimo kėdėje.Ko nesikapsto ana po kokiais vežėjais ,naftininkais ir t.t.Bijo.Ras kur akinius numestus prie konteinerio,o pačią išplaukusia kur Neryje.Prikli boba.
  23. Patinka
    Maj got a reaction from jevgenijus in Kas vyksta Lietuvoje?   
    http://www.agroeta.lt/ukininku-inkvizicija-siaucia-toliau-a-maldeikiene-iskele-zymeto-dyzelino-klausima/
    Ar  ir sis jos tikslas nukreiptas tik pries stambiuosius, sakysit?  
  24. Patinka
    Maj reacted to roswell in Pieno kainos   
    Pamiršote paminėt kad didieji ( ne visi ,bet dauguma) pagatavi mažesnius  suėst ir iškakot....  
  25. Patinka
    Maj reacted to stirnas in Nauji istatymo pakeitimai, del zemes pirkimo!!!   
    Kam įdomu yra paskelbta "garsioji" stenograma, kurią paskutiniu metu taip bandė užslaptinti politikai atitinkami. Tiesa daug naudos iš jos nėra, nes  korupcija kaimo reikalų komitete aukščiausio lygio, tad patys svarbiausi žodžiai ir teiginiai išimti, siekiant likti nepastebėtiems visuomenės. Gana juokingai atrodo, jog svarbūs žodžiai išimami dėl neva neaiškių minčių. Eilinis studentas geresnę sukurtų iš to garso įrašo, nei tos šešios seimo durnelės nurodytos dokumento apačioje, kurios tik ir dar kas paliepta, svarbiausia valdiškais pinigais užkištos ir viskas.
    Stenograma 2017 09 20
    Kažkaip kaimo reikalų komitete ir taip visi matosi seniai yra papirkti stambių ūkių ir bendrovių, neturi protingos argumentuotos nuomonės. Ne iš to galo sprendžia žemės įsigijimo problemą. Neribota ES parama stambiems ūkiams bei neribotos tiesioginės išmokos žemvaldžiams ir atnešė tokias problemas į žemės ūkio sklypų pirkimo rinką. Jei nebūtų stambus kapitalas gavęs šimtais milijonų dykų pinigų už tiesiogines išmokas, niekas nebūtų tos žemės prispirkęs tūkstančiais. Saugikliai mažai ką padės, jei yra pinigų, būdų apeiti rasis daugybė. Tad pirmiausia panaikinti tiesioginės išmokas ūkiams virš 300 ha arba palikti konkrečią  sumą maksimum ūkiui 50000 eur tiesioginių išmokų. Ir aišku apriboti stambiems ūkiams es paramą, kurią iki šiol plovė stambieji.
     
    Ministras renginių metų viešai deklaruoja jog laikosi politikos apriboti stambių ūkių apetitą, tačiau veiksmai sako kita. Smulkieji jau seniai nebetiki juo, nes jis yra per silpnas uždėti apynasrį stambiems, apriboti išmokas ir paramą. Aišku Markauskas gal mažiau žalos pridarys Lietuvos kaimui nei pridarė Baltraitienė ir Starkevičius, nesuprantama kaip jie nesėdi dar už nuvarytą kaimą.
×
×
  • Create New...