Jump to content

if_paulis

Nariai
  • Pranešimai

    178
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    if_paulis reacted to ludditas in Česnaku auginimas   
    kažkam matyt labai krapai nepatinka
  2. Patinka
    if_paulis got a reaction from Zuvedra in Česnaku auginimas   
    Jie dirba užsienio rinkose. Jie net nemato ką perka ir parduoda. Užsako pas kiniecius sumoka nuveža kitam užsakovui gauna saibas ir jiem px ant visko. Jiems gerai o mes čia š galim skęsti jiem nerūpi. Jie nesistengia net chemijos legalizuot.
  3. Patinka
    if_paulis reacted to staskestas in Česnaku auginimas   
    Pati pradžia tai sėklos veislės pasirinkimas tai „pamatas” ,žemės parinkimas tai „ sienos”ir daug dėmesio, meilės ir darbo tai „stogas”.Nuo viso to priklauso statinio kokybė =česnakų auginimo sėkmė.
  4. Patinka
    if_paulis got a reaction from staskestas in Česnaku auginimas   
    didelė dalis česnakų issiaizo ir suskyla išorinė luobele. Tokių niekas neperka
  5. Patinka
    if_paulis reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Na taip prieš metus pirkau iš jų, nebuvau sužavėtas rezultatu, bet S Kęstas patarė po derliaus atsirinkti sėklai, tad bandysiu dar šiais metais ale flavour, bet jei ir dabar bus š.... tai tada jau gerbemieji sėklų paradvinėtojai susipras. nes mūsų rankos ilgos
  6. Patinka
    if_paulis got a reaction from staskestas in Česnaku auginimas   
    Nepakaks dregmes ir medžiagų. Saulė tik pakils aukščiau temperatūra padidės ir šaknys išdžius. O tada viskas.
  7. Patinka
    if_paulis reacted to Bulvinykas in darzininkystes masinos   
    Nieko naujo neprigalvosi - daržinės padangos. Jei traktorius ne baltarusiškas, tai kainuos.
  8. Patinka
    if_paulis reacted to aiva in Bulviu supirkejai.   
    . Dirbau bulvininkystės ūkyje . Mačiau kaip daromi fito sanitariniai bandymai - vienas krepšelis su bulvėmis tyrimui , antras krepšelis su dovanom ir vokas , ir žmogelis už stalo klausia " ką rašyt" . Ūkininkas sako tu geriau žinai , gerai sako ateik po valandos , atsiimsi ,  dabar viršininkas pietauja ......
    Registravomės fitosanitariniam registre ir nieko panašaus kaip Jūs rašot nebuvo. Kur jau tokie dalykai dedasi , tik nesakykit kad Kaune. O augintojui , kuris klausia apie realizaciją patariu nebijoti tyrimų , juk parduodat valgymui ,tai turit užtikrinti kokybę , čia jau kiekvieno save gerbiančio augintojo reikalas.Ir jeigu išvirtos bulvės pajuoduos pastovėję , tikrai kitą kartą nepirks. O man juokingiausias dalykas , kai pardavėjai siūlo ekologiškas bulves , net neturėdami jokių tyrimų ir sertifikatų.Na dar vis atsiranda galvojančių , kad mėšlas tai jau ekologija... O grįžtant prie temos , tai 15t tikrai galima realizuoti turguje , rašyti skelbimus , jeigu kokybiškos tikrai nupirks . Parduodam didesnį kiekį ir be jokių perekupų.
  9. Patinka
    if_paulis got a reaction from aiva in Bulviu supirkejai.   
    is 3.5 ha prekines bent 80 t turi isgaut ir kam tu paskambinsi ir pasakysi kad turi 15 tonu. niekam busi neidomus. reikia bent 20 t. nu kad masina gautusi. reikia sukalibruot pagal dydi 50-35 mm sufasuot i uzrisamus maisus po 15 kg ar 25 kg sudeti ant nauju euro padeklu po 625 kg ar 630 kg turi buti 32 padeklai i masina tai gaunasi 20 tonu ir tda gali kazka ziuret. o visu pirma jei nori normaliai parduoti reikia fitosanitarinio numerio be kurio nei vienas normalus pirkejas nepirks tavo bulviu. o kad gautum fito savnitarini numeri turi padaryti kokybes tyrima. ir dar pastebejimas jei galvojat kad tresta meslu tai jau ekologiska klystat, tie patys nitratai ir dar padaryk tyrima zek kad tik nevirsytu. kai tresi npk zinai kiek ko idedi meslu ne... tai tiek siam kart...
  10. Patinka
    if_paulis reacted to Bulvinykas in Bulviu supirkejai.   
    Ką dabar parašysiu, gali kažkam ir nepatikt, bet kažkas tai turi padaryt.
    Auginant bulves yra du dalykai  - auginimas ir realizacija. Auginimas yra lengviausia dalis, bet tamstai ir ji visiškai nepavyko, nes iš 3,5ha 15t prekinės produkcijos - juokinga. Toliau jau sunkiau. Reikia parduot. Tavo atveju - tik pačiam. Reikia transporto ir bandyt. Darbas sunkus, prekiaujant vien tik bulvėmis bus ir nelabai sėkmingas. Gali bandyt važiuot į naktinį turgų urmo bazėje Kaune, bet turėsi būt labai pigus, kad iš tavęs pirktų, nors iš senų prekeivių pirks žymiai aukštesne kaina. Galiu bandyt paaškint kodėl, bet netikiu, kad suprasi visą mechanizmą.
    Tarkim aš tau duosiu tel. nr. urmininkų. Jie tavęs klaus - kokia veislė, koks rūšiavimas, kokia kokybė, koks fasavimas ir pakrovimas. Nors į vieną klausimą nepataikysi su atsakymu - jis važiuos pas mane ir geriau mokės brangiau.
    Ir paskutinis dalykas - mes ir prieš 25 metus pradėjom nuo 1 ha ir per tuos metus apaugom kontaktais, realizavimo keliais ir nors esam smulkųs augintojai bet visada parduodam savo ir dar kitiems padedam.
    Tai vat toks atskymas į tavo klausimą. Gali negooglint "bulvių supirkėjai", toks reiškinys neegzistuoja. Yra tik pirkėjai. Ir dėl jų reikia konkuruot. Sėkmės.
  11. Patinka
    if_paulis reacted to rimas123 in Bulviu supirkejai.   
    Pirmiausia pradėdamas augint turi žinot kur parduosi, o kokia kaina tai jau nuo metų priklauso , šiais metais tiktai nemaža. Kiekviena daržovių rūšį pradedu auginti nuo kelių arų , pasižiūriu kaip man einasi parduot, po to didinu iki to kiek galiu parduot. Visur reik įdirbio , o tai ateina su laiku ir ne per vienus metus.
  12. Patinka
    if_paulis reacted to staskestas in Česnakų auginimo technika   
    Tokiom temom gal keliamės i Česnaku auginimas.
  13. Patinka
    if_paulis reacted to staskestas in Česnaku auginimas   
    VALIO!!!!!!!!baigiau česnaku sodinima.
  14. Patinka
    if_paulis got a reaction from wapswa in cesnaku augintoju susitikimas   
    Technoklasika pastrigo su lauko diena.
  15. Patinka
    if_paulis reacted to wapswa in Česnakų auginimo technika   
    Apie auginima yra kita daug labiau ispletota tema su pasnekiaseis.cia tik apie technika.
  16. Patinka
    if_paulis got a reaction from unicca in Česnaku auginimas   
    Pabandykit surist kelis ir paragaut. Risti daug astresni. As tik toki skirtuma pastebejau dydziui itakos kad butu nepajutau...
  17. Patinka
    if_paulis got a reaction from unicca in Česnaku auginimas   
    Situo laiku jie tokie ir turi buti iki liepos vidurio uzaugs
  18. Patinka
    if_paulis got a reaction from arxitekturas in Česnaku auginimas   
    Kuo pursket nuo netikrosios miltliges kekerinio ir sakninio puvinio?
  19. Patinka
    if_paulis reacted to aiva in Bulvės.   
    sėklą bulvių visada perkam iš Alvytės Valuckienės .Internete yra jų ūkio puslapis.Niekada neteko nusivilti kokybe. Visada pataria, pamoko.
  20. Patinka
    if_paulis reacted to wapswa in Česnaku auginimas   
    na valerijono sunkiai gali uzteksti ;D
  21. Patinka
    if_paulis got a reaction from Giedriusas in Česnaku auginimas   
    Esme tame kad viska reikia daryti kaip priklauso. O didziaydias reikalas parduoti uz teisinga kaina. Su bulvem pvz piskiai kur augina po kelis hektarus neturi kur laikyti ir parduoda uz bet kiek ir susika
    visa reikala nes kainos neiba iskaikyti.
    Reikia purksti ir tresti ksip priklauso ir kuo priklauso ir nebus problemu. Ir dar trasas be chloro naudot reikia.
  22. Patinka
    if_paulis reacted to nerkas in Česnaku auginimas   
    bet su japonisku galbut "chalturos" spektras platesnis del kompaktiskumo, priekaba prie masinos ir skelbimai po rajono sodus
  23. Patinka
    if_paulis reacted to nerkas in Česnaku auginimas   
    na va, dabar daug aiskiau... is vienos puses gerai didesne kontrole, nes galbut kitu saliu produkcijai bus sunkiau pavirsti i lietuviska, o lietuviska galbut taps saugesne vartoti, is kitos puses pradeti ukininkauti bus sunkiau, nes liks mazai vietos klaidu darymui, turesi praktiskai iskart zinoti ka darai.
    kas del paciu cesnaku tai kogero didziausia problema ta, kad nera registruotu beicu ir fungicidu...
  24. Patinka
    if_paulis got a reaction from Banginiz in Česnaku auginimas   
    Gerai giedriusas ka darytum uzsiaugines ne tona ar dvi o kokias 12-15 tonu? Turguj parduot zadi? O eko ukis nera blogai tik reik noret...
  25. Patinka
    if_paulis reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Nerkas, su didžiausia pagarba, bet juk ne visi taip augina. Vien pas mano tevus sode max traša perpuves mėšlas, sodyboje max šviežias mėšlas daugiau nieko, manau yra tokių ir daugiau. na čia pasigyriau, bet turiu visas sąlygas jei reikės ir kas savaitę rauti po česnaką ir atlikti tyrimą, tai gal bendrom jėgom ir išauginsim gerus ir patikimus augintojus, kuriais galėsime didžiuotis. Ar ne to siekia kiekvienas atskirai savo uždarame ūkelyje?
×
×
  • Create New...