Jump to content

RRimas

Nariai
  • Pranešimai

    220
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Reputation Activity

  1. Patinka
    RRimas reacted to Donatas in aviu ukio pabaiga   
    Bet jei pardavines skerdiena pigiau nei savikaina po poros metu tikrai turi nusispjauti i avis ir ju atsisakyti, mat pastoviai eis i minusa. O siaip is esmes manau zmones linke daugiau skustis nei yra realiai. Juk kaip sakoma visad norisi, kad butu dar geriau....
  2. Patinka
    RRimas reacted to Donatas in aviu ukio pabaiga   
    Sveiki visi senai berasiau tai kaip sekasi avininkauti? Mano nuomone kad buvo per daug reklamuota avininkyste, visi prisiveise o realizuoti rinkoje didesni kieki rinka nebuvo prisitaikiusi. Dabar ir gaunasi paradoksas. Kad mesa tenka pigiau pardavineti nei prie litu. Bet manau cia ne ilgam 1-2 metai ir atkris didele dalis augintoju kurie galvojo kad cia labai greitas ir didelis biznis. O tada viskas turetu atsistoti i savo vietas ir susinormalizuoti. Kaip manote kiti?
  3. Patinka
    RRimas got a reaction from Mazgė in AVIU GANYMAS   
    Tai imeskit pavizdzius su kainom ir padiskutuosim
  4. Patinka
    RRimas reacted to Maj in Apsauga nuo vilku...   
    Noriu pacituoti vienoje diskusijoje issakytas patyrusios  azijatu (alabaju) veisejos mintis. Tai puikus atsakas Baltijos vilko propogandai ir patarimams pirkti sunis bandu apsaugai:
     
    Noriu paneigti ta mita jog laikant viena ar net pora sunu kurie genetiskai 'uzprogramuoti' kovai su plesrunais gali iveikti vilka. Ne, neistengs iveikti vilko, o tuo labiau keliu. Supraskit gi kad genai tai tik 10% , o 90% yra idirbis, kovos technika. Jei mano tevai ir seneliai buvo boxininkai ir man patinka mustis tai dar nereiskia kad galiu stot pries taisona vien su savo genais. Cia tik pvz. Tas pats ir su spec paskirties sunimis. Zinot kaip azijoj yra atrenkami sunys apsaugai nuo vilku? Yra paliekamas visas lizdas suniuku nuo tevu ar tiksliau nuo tevo kuris jau turejes patirties su plesrunais ar pasireskes turnyruose su kitais kovotojais. Nupjaunamos ausys ir uodegos nes tokios jautrios vietos tik padaro suni fiziskai jautresni per mustynes. Vada auga. Prasideda tarpusavio santykiu aiskinimaisi. Kai dantys pasikeicia odos ant snukio plysta kojos tampa skyletom. Vieni pasimoko kiti ne. Praeina keli metai kai sunys fiziskai susiformuoja dar karta, bando persiskistyt kas bandoj islieka vadas, kas eina paskutinis. Pasitaiko sunu kurie nesutampa su visa gauja. Ju likimas liudnas nes gauja ji uzmusa. Tai islikimas. Jie turi susigyvent. Ir isgyvent. Seni sunys yra gerbiami bet ateina diena kai uzleidziama vieta jaunesniam. Jis pirmas turi teise eiti i kova. Teritorijoj jie pasiskirsto. Dominuojantys sunys daznai testuojami su svetimais . Taip neprarandami igudziai. Toks suo jau gali stoti pries vilka. Bet vilkas vienas medzioja retai. Tokiu metu jie eina seimom. Mokina jauniklius medziot. Joks suo musu euro salygomis negales iveikti vilko o tuo labiau seimos. Nes reikalingas spec paruosimas. Sako va suns oda stora net paskiepyt sunku. Kur lygint suns oda ir zveries. Vilko dantys paima serna nesunkiai tai suo su visais savo gaurais jam ne kliutis.
     Azijatas ukyje pats optimaliausias variantas. Bet butu naivu tiketi kad toks vienas namu salygomis uzaugintas suo pultu vilka ir liktu gyvas. Kovos su vilkas reikalauja suns ilgo ir kazkiek skausmingo pasiruosimo gyvenant bandoje su kitais tokiais sunimis. Vilkas suns nebijo. Jokio. Vilkas zmogaus vengia bet ne suns. Suo gali but drasus puolant vilka. Bet mazai tiketina kad alkana vilka nubaidys. O paruosti suni kovai su vilku ne musu europieciu salygomis deja. Ir nesvarbu kad suo tures kraujyje geriausius kovinius prosenelius. Kovos technika- yra daugelio metu skausmingas idarbis.
     
  5. Patinka
    RRimas reacted to Dar vienas miestietis... in Avių realizacija   
    "avininkas" uz avis , pasiule 1 eura uz kg skerdienos,tai as geriau sunis seriu,samus, ersketus ir pats valgau...
    jei supirkejai kazka padoraus moketu,auginciau daug,bet tokiom kainom..ir dar yra debilu kurie pardavineja po 3,5 euru skerdiena..
    Lietuvoje yra per mazai avienos valgytoju bet jau per daug aviu  augintoju
    kaina leisti neverta,nes tas kuris valgo aviena tas ir pirks,o tas kuris nevalgo,jis jos nepirks net pigiau,geriau lenkijoje slauneles po eura pirks ir isivaizduos kad gerai gyvena
     
  6. Patinka
    RRimas reacted to gerasukis in Apsauga nuo vilku...   
    Taigi nieks nesako, kad suo nugales vilka, o ypac ju gauja. Taciau vilkai gi nedurni, kam jam rizikuot sveikata o ypatingai jainikliu givybe, kai galima miske nesaugoma stirna ar serna pasigaut. Nes suzeistas vilkas beveik lygu mirusiam vilkui.
  7. Patinka
    RRimas reacted to Mantas33 in Apsauga nuo vilku...   
    http://valstietis.tv3.lt/naujienos/ukininku-zinios/lietuva-tapo-vilku-ikaite/
  8. Patinka
    RRimas got a reaction from Mazgė in Apsauga nuo vilku...   
    Baisu,kas darosi,su vilku ispuoliais. O tos visokios "organizacijos-asociacijos" gviesisi tik pinigu is uzjurio ir pasiruosusios, bet ko priveisti, vilku,mesku,lusiu ir dar galai zino ko,kad tik pinigu isskirtu. O kas paskui brangieji?...
  9. Patinka
    RRimas reacted to Augunstas in Įdomūs straipsniai, foto ir kt.   
  10. Patinka
    RRimas reacted to elaucevicius in Pasidžiaukime   
    Šiemet ir mes užderėjom Sufolkų 

  11. Patinka
    RRimas reacted to Mantas33 in Pasidžiaukime   
    Cia pasidziaugiu pavesine avims.Kai kas mano kad nereikia...Na as manau kad reikia tokes turiu 2 telpa apie 150 aviu.Jos cia buna tik tada kai buna sauleta karsta diena ir jai labai lyja visa para tai kazkiek pareina pabuna...


  12. Patinka
    RRimas got a reaction from Augunstas in Pasidžiaukime   
    Taip ir yra,eriukai triausiai-keturausiai 
  13. Patinka
    RRimas got a reaction from Koledzas in Seikinimai-palinkėjimai   
    Sveikinu bičiuliai su naujaisiais,visiem linkiu,kad išsipildytu svajonės ir planai
  14. Patinka
    RRimas reacted to mode26 in Apsauga nuo vilku...   
    Tuoj Lietuvą kaimyninės šalys aptvers kaip vilkų rezervata.
  15. Patinka
    RRimas got a reaction from bebrynas in Apsauga nuo vilku...   
    Ponas Andriau L.,sakykit kaip cia iseina, ukininkas lai saugosi savo uki, (geriau,kad pirktu priemones is jusu rekomenduojamu imoniu) zala lai atlygina savivaldybe,ar dar kas nors, o JUS kodel nenorite sukontroliuoti SAVO PUOSELEJAMU vilku,bei padengti JU padaryta zala? Juk bet kuris kitas (ar tai fizinis asmuo,ar juridinis) privalo ir atlygina zala, tarkim jeigu jo sunelis suplese kelnias,jau nesneku apie didesni padaryta nuostoli.O kaip jus prisidedat prie vilku puoselejimo,draudimais ir meile vilkui?
  16. Patinka
    RRimas reacted to Pienmėgys in Viskas apie ėringas avis ir ėriavimasi   
    Tai tada prašyčiau patikimą šaltinį, " kaip yra įrodyta, kad kelia vėžinių ląstelių vystymąsi" kur tie įrodymai yra..  Taip pat patikimą statististiką kiek sumažėjo ėriavedžių reprodukcinis amžius nuo 1971 metų, kada buvo pirmą kartą paminėti glifosatai... Na, ir vėžinių susirgimų didėjimo statistiką taip pat nuo tų metų gerai būtų pamatyti..
    Kolegos.......  mes čia kalbame apie avis, kaip jas auginti ir padaryti produktyvesnes... Neužsiminėkime čia Gaidamavičiaus ir Delfio bauginimais..
  17. Patinka
    RRimas reacted to Pienmėgys in Viskas apie ėringas avis ir ėriavimasi   
    O!!! Kada pasibaigė Vietnamo karas?? O kada pirmą kartą paminėtas (paminėtas, o ne panaudotas) glifosatas?? Tarp kitko, Vietname tikrai buvo naudojamas "Oranžas" ir jis yra dioksino darinys. Kuris žemės ūkyje nenaudojamas..
    O kur įrodymai, kad šios tamstos įkeltos nuotraukos būtent nuo mūsų čia aptariamo glifosato, o ne nuo kitų dalykų??
    Viskas kuo puikiausiai atitinka Gaidamavičiaus chebros taktiką... Kuo labiau įbauginam besiklausančią (ar žiūrinčią) publiką, nes tai padės toliau išsimušinėti fondus tolimesniai veiklai.. Net ir nevengdami niekuo neparemtų argumentų.. 
  18. Patinka
    RRimas reacted to Dar vienas miestietis... in Apsauga nuo vilku...   
    Ramza o tu vilka matei is arti?
    jorksyrai ir nieko nebijo ir mano ,kad jie uz visus didesni...bet deja...
  19. Patinka
    RRimas reacted to Augunstas in Apsauga nuo vilku...   
    Tai kur cia, kokiam miske gyvenat,kai paziuri atidziau ne miskai o krumai like .  prie raudondvario zmones mate vilku pora , man tai idomu ka jie eda ??? -manau kad gyventoju vistas ,avis ,verselius ....
    Zmones pradejo avis auginti   o valstybe pradejo vilkus ginti - cia matyt kad nuobodu nebutu ,nei tiem nei tiem   
  20. Patinka
    RRimas got a reaction from Augunstas in Aviu auginimo pradzia.   
    Matai, Ramunai as pasakysiu is savo " varpines", man ir vilkai pjove ir liga buvau parsivezes (krito juodai) ir eriukai krito masiskai... zmones sake ar tu kvailas ar uzsispyres? O man jos mielos ir gana. Dabar zinoma ir pliuso yra, bet as to neakcentuoju,valgau sau aviena gera,vaisinu biciulius,ar seip tiesiog parduodu mesyte. Tau spresti ko is ju tikiesi, o verslo planu jeigu ieskai, tai ne ten...
  21. Patinka
    RRimas reacted to Bobulka in ozku auginimas,serimas,gydimas   
    Palikit ožką ramybėj.  Niekada gyvulys taip neužtrūksta , kad neduotų nei lašo pieno. Tampymas kas 5-6 dienos , tai tik ligų ieškojimas. Sveikiausia gyvuliui kai užtraukini per savaitę , tik šitaip retai pavyksta. Paskaičiuokit - parai laiko išeina apie 100 gr pieno. Su kiek pieno palikti ją nemelžiamą , priklauso nuo jos pieningumo . Dabar jau gal net vėlu nustoti melžti , nes kai kurios ožkos mėnesį prieš ožkavimasi pradeda tvinkti . Šitaip ilgai traukinama ožka atves silpnus ožkiukus , nes 'sėdi' ant dietos , tik žolės lapuką kitą susiranda kad pienas nepasibaigtų ( Antroj pusėj nėštumo ožka turi būti sočiai šeriama) Šiais metais jau kaip bus , taip bus , o paskui klauskit kas bent kiek neaišku. Senajam forume vis rašydavau - klauskit , net jeigu jums atrodo ir kvaila. Į kvailus klausimus dažnai pasitaiko protingi atsakymai.
  22. Patinka
    RRimas reacted to Augunstas in Pliurpalas   
  23. Patinka
    RRimas reacted to Vanagas in aviu supirkimas maistui   
    kalbant apie angusus, tai manau kolega turėjo naują ant bangos "avių" rūšį , nes senosios avių rūšys gal jau nebe ant bangos. 
  24. Patinka
    RRimas reacted to Vanagas in aviu supirkimas maistui   
    Pasiskaitom ankstesnius forumo puslapius apie veisles ir t.t. pasiskaitom google literatūrą apie avių veisles, nes info daug yra. Kylus klausimam atsakysim . 
    Dauguma manau augintu V merinosus , sufolkus, VJ, Tekselius , tik klausimas ar norėsi pradedant pirkti avytes po 150+ eurų , o ir beje prieš pirmas pajamas reiks daug investuot į pašarą , nes vien ant žolės neaugs. 
    Pradedant- geriau pirktis mėsinius mišrūnus kas 60kg+ , bus pigiau, daugiau nuspirksi, lengviau išsiplėsi. O ir nudvėsus aviai mažiau nuostolio, nes kol išmoksi augint nudvės ne 1 ir ne 2. 
    Perskaityk visą avių forumą ir beveik neliks klausimų, o ir veiklos bus savaitei.
  25. Patinka
    RRimas reacted to Pienmėgys in Ožkų melžimas   
    O gal teko matyti merginą, kuri vaiko nenešiojus pieno turi?
×
×
  • Create New...