Jump to content

staskestas

Nariai
  • Pranešimai

    417
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    5

Reputation Activity

  1. Patinka
    staskestas reacted to vk_ in Šilauogės   
    Teisingas filmukas, tik papildyčiau, kad mulčiavimui tinka bet kokios šakelės, o ne tik spygliuočių, ir kad parūgštinimui reikia naudoti sierą, nes nuo tokių šakelių ir spyglių nebus žymesnio parūgštinimo: 
     
  2. Patinka
    staskestas reacted to Arnas432 in Česnaku auginimas   
    Mūsų stebėjimais česnakų ropelių džiovinimas su žiedynstiebiais yra geresnis būdas nei pašalinus juos. Džiovinat su žiedynstiebiais - išlieka tvirtesni, kokybiškesni išoriniai ropelių lukštai, kai džiovinant - pašalinus - išorinis lukštas linkęs raukšlėtis, pasidaro trapesnis. Be to, literatūros duomenimis biocheminė medžiagų sudėtis yra tai pat geresnė džiovinant su žiedynstiebiais, nes nuėmus derlių dar dalis lapijos būna žalia ir maisto medžiagos iš lapų transportuojasi į ropeles. Be to, jei lapija dar labai žalia ir nuplaunama labai žemai - pjūvio vietoje gali "įsimesti" infekcija (iš dirvos, augalų liekanų ir pan.) Žinoma, auginant didelius kiekius, su žiedynstiebiais džiovinti yra sudėtinga. Dažniausiai augintojai palieka bent 15 cm ilgio žiedynstiebius. 
     
    LAMMC mokslininkės atsakymas, manau daugeliui bus naudinga
  3. Patinka
    staskestas reacted to Majus in Šilauogės   
    Pas mane irgi šiais metais sodintų šilauogių lapai parausvėjo. Aš jau buvau išsigandęs ,kad čia nuo to paliejimo su actu kai buvo ūgliai nugleibę,bet gal tik nuo paskutinių šaltų naktų?
  4. Patinka
    staskestas reacted to Kaimietuke in Šilauogės   
    O čia mano uogos, aš ir pasigirsiu



  5. Patinka
    staskestas reacted to AG Paulius in Česnaku auginimas   
    Įdomiai kad tik tiek bet greičiausias gavo šalčio, ir įsijungė zidejimo iniciacija 
  6. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Sveiki česnaku myletojai, prieš dvi savaites nuroviau tai kas jau buvo nudžiuve, apie kokį penktadalį, praita savaite nukasti likusieji. Pirmas įspùdis buvo nekoks, bet Anitra's kasimas visai neblogas, kaip man dar kol kas mėgėjui tai kas pžiūrėtu - pasiūlytu uogiene virti, bet turiu tiksla šį rudenį daugiau užsodinti. Bet tikiuosi kad sėklos kokį 10 kg dar pas Staskestas prašysiu, jei tik tures - kol kas pasitvirtindavo. Su normalia galvute .... gali žmogu priploti....  min. 100 gr. Mažiausi, neskaitant susnu ir zyduoliu kuriu pasitaiko turbut visiems. Gero derliaus Kolegos ir džiuvimo. 
     
  7. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Sveiki, šiandiena apžiūrėjau žieminius, pasodintus lapkričio pabaigoje, bendrai išdygè kokie 5%, ne daugiau, bet nenušale, tikrai gyvibingi, vis gi Staskesto sėkla. Šiandiena kaip tik apžiūrėjau praitu metu derliu tos pacios seklos, kadangi dar nesu rimtas ukininkas tai gyvenu daugiabutyje, bet verdiktas manau jums pades del laikymo salygu. Balkone istiklintame kuriame skirtumas Su lauku min. 5 laipsniai česnakai geriau išsilaike negu pastovioje pliusineje temperaturoje tamsoje. Tad mano nuomone česnakai nebijo net - 10, bet labiau jiems nepatinka + 20 ir tamsa. Tokia mano patirtis.
  8. Patinka
    staskestas reacted to ekologas in Česnaku auginimas   
    TAI KAD LIETUVAI jau 1000 BUVO
  9. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Na, ar jau pasodinot česnakus nudažytus trispalve?  Sveikinu visus Su mūsu diena! Visdėlto 100 metuku
  10. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Gerbiamieji Česnaku augintojai, valgytojai ir prijaučiantys, 
    Sveikinu Visus Su artėjančIom  Šventom Kalėdom.
    Linkiu kad, gerai įsišaknytu, gerai sudygtu, gerai augtu, geras derlius būtu, gerai džiūtu, gerai realizuotumėte, skaniai valgytumėte, skaniai valgytu. Būkite sveiki ir laimingi.
    Džiaukitės tuo ka turite, ir įžvelkite stebuklus paprastuose dalykuose.
     
    P.S. atsiprašau už nelietuvybes rašlevoje.
  11. Patinka
    staskestas reacted to varstelis in Česnaku auginimas   
    vakar tikrinau zeme labai slapia saknu sistema jau galinga
     
  12. Patinka
    staskestas reacted to varstelis in Česnaku auginimas   
    vakar tikrinau zeme labai slapia saknu sistema jau galinga
     
  13. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Sveiki česnaku broliai, ar jau visi pasodinote? Ar dar laukiate? Kaip žemelė ? Ar jau pavyksta įeiti? Gal kas žiūrėjote pas ka anksčiau pasodinti, ar nepūna? Mano pasodinta prieš savaitę, manau pataikiau pačiu laiku, bent man taip atrodo.
  14. Patinka
    staskestas reacted to zastava in Česnaku auginimas   
    Na mes šendien pabaigem sodinimą. Teko keisti sodinimo vietą, nes pirminis plotas užmirko teko rinktis lengvesnę žemę. Gamta savaip koreguoja zmonių planus
  15. Patinka
    staskestas reacted to ryto25 in Česnaku auginimas   
    Mano "sodinamoji"  Į griovelius sukaišau skilteles, užlyginu ir užkratau mėšlu. Šis plotukas prieš savaite pasodintas, o kitas jau "įtrauks" į lapkritį.

     
  16. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Sveiki kolegos, naudoju kalio permanganata, manau tai pati nekalčiausia priemone. Del sodinimo laiko lauksiu dar min. Menesi laiko, praitais metais visai gerai pataikiau spalio paskutine diena, siais metais irgi neskubesiu, pasopildziau seklos sodinsiu siek tiek didesni plota aisku su didžiaisiais sodintojais nesilyginu, bet jau skaičiuosiu arais . Kaip laikosi? Aš tai pralupinejau galvutes kad geriau dziutu, nes..... ne kažka. Aišku pas mane kiekis nedidelis tai galiu sau leisti viena eile džiūti. Sėkmės česnaku broliams!
  17. Patinka
    staskestas got a reaction from Banginiz in Česnaku auginimas   
    Sveiki cesnakiniai kaip sekasi realizacija?Pas mane prasidejo pardavimai kas norit 'mano' seklos nusipirkti skambinkit kol dar turiu tel 863635365 pirmiesiems yra is ko rinktis.
  18. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Sveiki, česnakininkai, buvau pas savo česnakus kaip ir laikas kasti nuroviau praeidamas gal 20 ir žiurejau kuris mažiausias kad namo parsivežti valgymui, sunkiai sekesi rinktis nes visos galvos dideles. Pasiemiau dvi su labiausiai palinkusiai kotais ir mažiausias,  gryžęs svėriau be keliu graamu 100 tai Manau gerai. Sekla iš Staskesto, tikrai  pasiteisinusi ne pirmus metus. Rudeni sodinsiu taip pat, tik dar vienas  plotas auginimo prisideda, esu patenkintas šia veisle. O olandiski vasariniai kuriuos šiais metais bandžiau tai susnos kaip reta, bandysiu dar sekančiais kitoje saulėtesnèje vietoje, bet jei bus tai pats atsisveikinsiu kaip ir Su francuziškai iš asocijacijos.
     
     
     
     
  19. Patinka
    staskestas got a reaction from Banginiz in Česnaku auginimas   
    Derlius geras,netoks kaip pernai bet pagal metus kas isgyveno tie geri.Kainos dabar slapiu nuo3iki4,5€/kg.Sprendziant pagal siandienos kaina tai pasiula siemet mazesne nei pernai isvada siemet cesnakai tures didesne kaina nei pernai.Del seklos kainos ,smulkesni bus pigesni bet ir kasi kitamet smulkesnius tai pardavimui turesi o seklai vel geru neturesi ir taip uzburtas ratas.pirk stambia sekla kad ir brangiau taip apsirupinsi sekantiems metams gera sekla,ir pirk is keliu vietu kad galrtum atsirinkti savo dirvai tinkama sekla.
  20. Patinka
    staskestas reacted to Giedriusas in Česnaku auginimas   
    Nu jo auginant kelis kg gal ir veiksmingas usvenes kauptukas
  21. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Labas vakaras, su mielu noru Jums atsakyčiau jei tik žinočiau ir bučiau įsigilinęs. Auginu jau ne pirmus ir ne penktus metus, jet perimant mamos tradicijas tai sakyčiau min. 50. Veislės senos ir neįnoringos - bet ir derlius ne fontanai. Paskutinius metus kelis auginu ir mūsu forumiečio Staskestas veisle žieminiu, tai svarbiausia bent man pasirodė kad būtu įtrešta žemė mėšlu ( naudotas seniai perpuves gal 5 metu), o po pasodinimo pelenais normaliai apipilta, ir auga kaip ant mieliu, daugiau kaip Uošvienes su kauptuku nenaudiju  . ( tikiuosi ji neskaito šio forums). Iš tikruju su kauptuku prasisuku ir pats, tikrai nepersidirbu, aišku prieš tai žemė Turin būti sytvarkyta. Sėkmės Jums pasirenkant savo varianta.
  22. Patinka
    staskestas reacted to OlgaVan in Česnaku auginimas   
    Kaip jus tręštit?
    info internete radau  
    Pirmą kartą tręšiama, kai augalas turi 3-4 laiškus. 10-yje 1 vandens ištirpinamas 1 šaukštelis karbamido arba kristalino. Tirpalas pilamas laistytuvu po 2-3 l/m2.
    Antrą kartą tręšiama praėjus dviems savaitėms po pirmojo tręšimo. 10-yje 1 vandens ištirpinama 2 šaukšteliai nitrofoskos arba nitroamo-foskos; laistoma po 3-4 l/m2.
    Trečią, paskutinį kartą, tręšiama birželio antrame dešimtadienyje, kai pradeda augti svogūnėliai. 10-yje 1 vandens ištirpinama 2 šaukštai susmulkinto superfosfato, pilama po 3-4 l/m2.
  23. Patinka
    staskestas got a reaction from Banginiz in Česnaku auginimas   
    Mano veisle gerai,tik melynieji tai issigande sviesus nors daviau amonio sulfato,meginsiu duot dar saletros kadangi metai ne eiliniai tai iprastos dozes gal per mazos.
  24. Patinka
    staskestas reacted to Banginiz in Česnaku auginimas   
    Pas mane tai puikiai, gal dėl to kad mažais kiekiais ir skirtinguose rajonuose, Staskeso veisle auginu, kol kas puikiai, tikvasarinius vėlai sodinau tai dar buvo nesudygę
     
    st
  25. Patinka
    staskestas reacted to Giedriusas in Česnaku auginimas   
    Kaip cesnakai perziemojo balandi?


×
×
  • Create New...