Jump to content

Pienmėgys

Ekspertai
  • Pranešimai

    2660
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    21

Būsenos atnaujinimai kurių autorius Pienmėgys

  1. Dėkui už domėjimąsi, bet labai mažai dabar rašau viešuose  diskusijuose.. Jei randu ką įdomaus, rašau į privatų..

    1. Arunasmix

      Arunasmix

      Tai kad iš kitų pliurpalų nelabai ką ir sužinosi. Gaudau visas protingas mintis kur tik įmanoma. Bet vis tiek stebiuosi ūkininkų požiūriu į gyvulių priežiūrą. Atrodo žmonės daugelį metų ūkininkauja, tvarkosi, naujos technikos prisiperka, bet va smegenų su EU parama niekaip nenupirksi. Daugiau nei pusę ūkių (ne tik pas mus bet ir Estijoj, Latvijoj) nelabai suvokia ką reiškia "verdantis" kukurūzų silosas, subalansuotas racionas, sausų medžiagų svarba ir dar daug kitų logiškai paprastų dalykų. Man sunku suvokti, kaip ūkininkė, turinti ilgametį stažą, skundžiasi technikos pardavėjui, kad teko kelias "labai geras" karves žiemą išvežti mėsai, nes nusilpo. Paklausus kokiais pašarais buvo šeriamos tos karvės, atsakymas gana įprastas: kai mišinys pasibaigė, pradėjome duoti kukurūzų silosą ir žolę...va sojai (ar rapsams) pagailo pinigėlių....Kasdien prisižiūriu tokių įdomybių( ir stambiuose ūkiuose) su kaupu.

      Todėl ir kolekcionuoju visą įmanomą informaciją. Šiandien geležį parduoti neužtenka. Reikia dar parodyti ir įrodyti ūkininkui kad jis tikrai turės naudos. O tai maišo šieną su miltais ir sako kad maišytuvas "nieko gero" :)

      Prikabinu vienos šėrimo koncepcijos trumpą prezentaciją. Pas mus į ją niekas nežiūri, bet Vokietijoje ir Olandijoje rimtai populiarėja. Kaip sakoma - kiekvienas turi savo nuomonę.

      Compact_TMR.pdf

    2. Pienmėgys

      Pienmėgys

      Ačiū už medžiagą, grįšiu šiandien iš Šakių, perskaitysiu ir pakomentuosiu. 

      O su mintimis apie ūkininkų (kai kurių) požiūrį į savo gyvulių šėrimą pilnai ir absoliučiai sutinku..

×
×
  • Create New...