Jump to content

miškas

Nariai
  • Pranešimai

    62
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    Molėtų raj.

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

miškas pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

0

Reputacija

  1. Turėjau panašaus galingumo ir dydžio Yanmarą 14 AG. Nežinau, kaip pas Kubotą, bet Yanmarui pakeisti ratų plotį buvo 5 min darbas- Pakeli už sparno galinį ratą, paspiri su koja kaladę, kad paremti ir beleika tik kaištį nuo rato ašies ištraukti ir užfiksuoti ratą kaiščiu norimoje padėtyje. 30 metų 1 ha eglyne šis traktoriukas atliko visą darbą- puikiai tiko siaurose eilėse tarp medžių manevruoti ištempinėjant rąstelius. Nors rimtesnių medžių nepavyks ištraukti. Puikiai tinka toks traktoriukas kai reikia jį kur nors vežiotis- lengvas transportavimui. Kol turėjau tokį- džiaugiausi, kai įsigijau kiek galingesnį- džiaugiuosi dar labiau. Visgi šis traktoriukas yra lengvas, plūgą dvivagį tempia tik mažą ir purioje žemėje be velėnos. Aparti mėšlo napavyks. Normalesnė 2-3 metrų mašininė priekaba užkrovus jau tampo traktoriuką. Pradžiai toks nedidukas atrodo padaro viską, tačiau vėliau norai nebesutaps su galimybėmis. Vien dėl agregatų naudojimo verta turėti apie 20 AG traktoriuką, nes smulkintuvai, žoliapjovės ar kiti agregatai reikalauja daugiau galios. O dėl Litechnijos, tai būsiu dar vienas patyręs jų stačiokiškumą, kai net ko nors paklausus, pirmiausia jie klausinėja ar nesu pas juos pirkęs. Vienareikšmiškai važiuok Į Uteną į Gringrasą. Pats pirkau, tėvukas, draugai, svainis jau esam iš ten 5 traktoriukus nupirkę. Nesiskundžiu ir kai reikia tepalo, filtro ar patartimo, tai drąsiai ten kreipiamės. Vien kainos skirtumas bus toks, kad Litechnijos Kubota 15 AG kainuos tiek, kiek Grigrase 25 AG traktoriukas.
  2. miškas

    TZ-4K-14

    Gal kas turite parduoti išverčiamą priekabėlę šiam traktoriukui?
  3. Teko keisti riebokslius mano ankstesniam 14 AG Yanmarui, taip pat tėvukas savo 16 AG Yanmarui keitė. Jei dideli išgraušti grioveliai, galima įdėti 2 plonesnius riebokšlius vietoje vieno ir bus 2 vietose užsandarinimo sijonėlis ir skirtingose vietose negu senasis. Kitas variantas, kai grioveliai buvo gerokai padilę- nutekinti nedidelį sluoksnį nuo tos detalės kartu su grioveliais ir toje vietoje užmauti analogiško skersmens naują nutekintą žiedą- taip tėvukas buvo padaręs savo Yanmarui. Taip darydavo seniau rusiškai technikai. Vasarą uždėjau savo Hinomoto 19 AG frontalinį krautuvą, tai neužilgo teko pakeisti priekinio tilto priekinius guolius ir riebokšlius. Išardžius pamačiau, kad ten jau nėra paprasti riebokšliai sudėti. Ten jau padaryta rimtai- sudėti kasetiniai riebokšliai- ant veleno maunasi riebokšlis ne tiesiogiai, bet per metalinį žiedą, kurio viena pusė yra su guma, kad sandariai užsimautų ant veleno, o kita pusė ir remiasi į riebokšlio sijonėlį, kuris ir graužia griovelį tame žiede, bet išsaugo veleną. Yra galimybė nusipirkti tokių įvorių ir atskirai ir atitinkamai padidinus vidinį skersmenį uždėti paprastą riebokšlį. Utenos "Gringrase" mačiau pardavime tokių, bet ten pritaikyti Yanmarams, o manąjam Hinomoto buvo per maži, tad teko atsisiųsti. Kaina didoka- vokiški pi 80 Lt (palyginimui- guolis po 40 Lt), nors ten nieko stebuklingo-įprastas riebokšlis tik su tuo papildomu žiedu, kurio viena pusė su guma.
  4. Dėl ašmenų nuvalymo nuo lanolino (riebalų) labai pasiteisino vieno kirpėjo patarimas įmerkti ašmenis į karštą ar verdantį vandenį. Tada belieka tik su šepetėliu nubraukti ir švaru. Tad dabar kerpant pasistatau elektrinę plytelę su vandens puodu ir po kiekvienos avies nukirpimo įmerkiu žirklių ašmenis, kad nusivalytų. Taip pat įmetu ir kanopų žirkles. Ir nuplauna ir dezinfekuoja.
  5. miškas

    APTVARAI: Stacionarūs aptvarai

    Kita nuotrauka. Reiktų pasidaryti sunkesnį įrankį, nes jei per lengvas, tai neįkala pakankamai kuolo, reikia naudoti daugiau jėgos trenkiant žemyn. Kai didesnis svoris, tai daugiau jėgos pakelt, bet mažiau kalant žemyn, o tai yra racionaliau, nes jei per lengvas, tai reikia daugiau kartų kalti. O šiaip tas svoris tai yra labai skirtingai kiekvienam.
  6. miškas

    APTVARAI: Stacionarūs aptvarai

    Geras įrankis kalti kuolams- vadinama "boba"- ... Jei kam reikės, galėsiu įkelti nuotraukas ir brėžinuką kaip pasidaryti reikia - parodyk be to gal kur kaimynas, netoli esi, aš iš Giedraičių... Na, aš iš kitos Molėtų pusės- Suginčių seniūnija. Siunčiu nuotraukas ir brėžinukus
  7. miškas

    APTVARAI: Stacionarūs aptvarai

    Geras įrankis kalti kuolams- vadinama "boba"- metalinis vamzdis su rankenom, maunamas tiesiai ant kuolo ir ilgų rankenų pagalba pakėlus aukštyn metamas žemyn- taip ir kalama. Nesusidaužo kuolai, galima įkalti virš dviejų metrų kuolą neužsilipus ant paaukštinimo. Jei kam reikės, galėsiu įkelti nuotraukas ir brėžinuką kaip pasidaryti
  8. miškas

    PRIEŽIŪRA: Kanopos

    As praeitą rudenį pasidariau kilnojamą lovelį dezinfekavimui. Tai karts nuo karto vis prie kito įėjimo avims nunešdavau, nes pas mane keletas atskirai laikomų bandų. Sukaliau lovelį, išklojau senu linoliaumu, įdėjau 7-8 cm. paralono gabalą ir ant viršaus užklojau plonu plastikiniu tinkleliu iš Senukų. Tinkliuką prispaudžiau medvarščiais ir plona lentele prie lovelio šonų.Tada vario sulfato tirpalo pripyliau ir avys vaikščiodamos įmina į prisigėrusį paraloną, o tinklelis sulaiko purvą, šiaudus ir kitus nešvarumus. Tiesa, per vienus kursus buvo minėta, jog per ilgesnį laiką tokios vario sulfato vonios gali išdžiovinti kanopas, tad reikia įmaišyti ir drėkinamų medžiagų, pvz. glicerino.
  9. miškas

    Kergimas

    Taip, inbrydingas tik selekcininkystei su tikslu išsaugoti kokį požimį ar savybę, bet ne ūkininko tvarte tiesiog padauginti avių bandą. Čia truputį padiskutavome apie kraujomaišą, tik dėl nelabai mandagaus atsakymo į paprastą klausimą, bet, viskas baigėsi draugiškai ir, manau, savo ūkiuose šito metodo nenaudojame:-)
  10. miškas

    Kergimas

    Inbrydingas- (kraujomaiša-kryžminimas tarp artimų giminaičių) selekcijoje yra naudojamas naujų veislių išvedimui, pageidaujamų savybių išlaikymui (kai norima atsiradusią naują mutaciją ar savybę perduoti palikuonims,kad ji nedingtų) arba jei nėra daug selekcinės medžiagos. Bet ir čia yra griežtos taisyklės. Tėvo- dukters, motinos- sūnaus kergimas yra selekciniu požiūriu geresnis, nei brolio- sesers, nes pastaruoju būdu yra didesnė tikimybė išsigimimams ir paveldimoms ligoms. Pavyzdžiui škudžių veislės avys vokietijoje inbrydingo metodu ir buvo dauginamos pusę amžiaus, nes tiesiog, nebuvo pakankamo kiekio negiminingų avių. Inbrydingas- kraujomaiša yra pavojinga dėl perduodamų ir užtvirtinamų paveldimume įvairių ligų, anomalijų, mutacijų, tad šis metodas gali būti naudojamas tik patyrusių selekcininkų. Tad kantrybės, gerb. avių augintojau Lambyland iš Marijos žemės ir prašom mandagiau bendrauti su kitais taip pat avių augintojais taip pat iš Marijos žemės. P.S. reiškia 8 klasės anatomijos pamokos neišmoktos pakankamai, jei žinai išimtinai tik neigiamas kraujomaišos savybes
  11. miškas

    Avių liga

    Ar neragauja ėriukai siloso? Pas pažįstamą ėriukas buvo paėdęs siloso ir krito. Išskrodus kepenys buvo nekokios. Jauniems ėriukams rūgštus silosas netinka. Gal ta pati problema? Reikia skrosti ir žiūrėti.
  12. buvau atsidares as ja tj pora riciu diodas ir viskas nzn kam ten gest gal tas diodas ir paziurejau ant savo didelio ne japono traktoriaus ten lb viskas panasu tad manau reik i turgu varyt ieskot Na vienas žmogus daug besikrapštantis su traktoriais tai pasakojo man, kad taip pat buvo atidaręs ir rado kažkokią pajuodusią detalę, ją išmetė, sulitavo takelį ir jam viskas veikė. Šiaip tai mašininis generatorius tikrai geriau, bet tik kad vietos jam nedaug, nebent išnešti kur į šoną.
  13. Ten greičiausiai generatorius be šepetėlių ir nėra ten kam gest. Bus krovimo rėlė sugedus. Jei generatorius tik iš magnetų ir apvijų, be šepetėlių, tai ieškok šalia atskiros krovimo rėlės. Kažkada keičiau Yanmarui, tai kainavo ar tai 200 Lt. tiek uz krovimo rele ... nu kzn tai geriau nuo masinos generatoriu pritaikysiu Šiaip tai ta rėlė tikrai ne stebuklas. Vienas autoelektrikas žadėjo padaryti. Sakė, kad reikia diodo tiltelio ir dar kažką nebepamenu, suskaičiavo lyg ir 50 Lt, bet taip ir neprisiruošiau pas jį, nes už pusantro šimto km gyveno, tad pataupiau laiką ir nusipirkau kitą.
  14. Ten greičiausiai generatorius be šepetėlių ir nėra ten kam gest. Bus krovimo rėlė sugedus. Jei generatorius tik iš magnetų ir apvijų, be šepetėlių, tai ieškok šalia atskiros krovimo rėlės. Kažkada keičiau Yanmarui, tai kainavo ar tai 200 Lt.
×
×
  • Create New...