Jump to content

grazbek

Nariai
  • Pranešimai

    4796
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    69

Atsakymai kurių autorius grazbek

  1. Neapsimokėjo tos 5 karvės ir prieš 20 metu.Nebuvo kas veikti tai ir laikė tas karves plius užteko išmokų be to ūkininkavimas buvo ne verslas o hobis.Ir tie didieji šiandien auga su viltimi kad kažkada bus geriau bet iš tikro tai tik iliuzija.pieno upės didesnės problemu daugiau o šviesa tunelio gale po truputi gęsta nes visas tas nesamones turi dengti iš kitu veikų .

  2. betruko dar to kad voneles kažkokias pirktume.... stačiakampės vienodos vonelės pažiūrėti ar vienodai beria - tiek - giliau "slieku" neieškojome......

    P.s. aišku reikia suprasti kad kuom didesnis "vonelės" plotas tuom tikslesnis rezultatas. pvz: jei į ha beri 200kg tai į kv.metrą turi nukristi 0,02kg. todėl vonelė ar paprastas kartoninės dėžės dangtis turi būti bent 0,5kv.m.

  3. Prieš 11 valandų, axe pranešimas:

    Klausimas del sutresimo nuo vienos technologines vezes iki kitos: kiek granuliu randat prie sekancios technologines? Sociai ten ju numeta ar vos eina rast viena kita?

    28metrus barstom iki kitos technologinės numeta lengvai o jei ir šonininis vėjas pučia tai ir permeta ją. Šiaip nesiciklink dėl to numetimo nors gamintojai tai akcentuoja pabandyk geriau pasitikrinti sumetimo vienodumą per visa barstymo plotą. užtenka voneles pasimėtyti per visa barstoma plota ir paskum pasverti išbarstyta turinį. Mano durna nuomone kuo toliau numeta tuom labiau traiško trašas.

  4. Prieš 11 valandų, dzipas pranešimas:

     Taciau kai paliecia kitu nesankcionuotu prekiu importa ar tranzita (su dalies nusedimu vietoje) - pvz grudu - niekas firmu sviesto ant batono nematuoja ir nesvarto nei moraliniu nei ekonominiu pasekmiu.

    gera tema : tik dažniausiai ja diskutuojama tada kai svetimas įkiša nosį į tamstos piniginę. O kai tamstos nosis svetimoje piniginėje tada dažniausiai tylima.

  5. balioninėm dujom senai reikėjo tvarkos. Firmos labai jau storai tepdavo sviestą akcizo dydžio tas storis  buvo. Ir tas pabrangimas dėl akcizo kažin ar jis iš vis turi būti. Palauksim keletą mėnesiu kai žmonėms dašus kad apsimoka iš kolonėlės užsipilti pačiam ir sutaupyti penkruble minimum ant baliono.

    Toliau viskas pagal fengšui palygino skirtumą pagal gamtines dujas kad kaip pasakoje negyventume. Kad laivo stovėjimas Klaipėdoje bereikalingas neatrodytu ir pinigėlio į biudžetą algoms susirinktu. Juk skirtumas tarp gamtiniu ir suskystintu vis tiek dar solidus yra kad jų suskystintu atsisakytum. O ir politika  Eu atsisakyti iškastinio kuro už dešimtmečio irgi groja ne paskutiniu smuiku. Žodžiu vsio zakonna - tvora nenugriaunama.

  6. Prieš 2 valandas, manttys pranešimas:

     

    Esu tikras, kad būtent deklaruojančiam teks pareiga pasitikrinti, ar nereikia minimo sklypo atsėti ir jei reikia, tai turės tada spręsti ką daryti.

    teisingai mastai nes įsipareigojimus prisiima deklarantas. Tik jis nieko neturi tikrintis jis deklaruodamas sutinka ir padeda parašą kad jei taip bus turės atstatyti dgp.

  7. On 2023-09-27 at 22:21, Bulvinykas pranešimas:

    Net nebandau suprast. Matau kokiom sąlygom sėja normaliai ir kokiom gaunasi totalus š....

    Lengvoj žemėj 2 metrai ir pilna burna. Laukas kaip šachmatų lenta dabar atrodo.

    Galiu sutikti kad focusas tikrai yra fokusas pilna ta žodžio prasme. Bet niekaip nesuprantu kaimynu reakcijos į jodarbą vyrai ne jūsų gi laukus knisą ar šachmatu lentas daro….

  8. Prieš 10 valandų, Bulvinykas pranešimas:

    Pas mus gerai atrodo visaip pasėtas, jokių stebuklų fokusas nerodo . Nesuprantu tik vieno, kurių velnių žmonės save kankina ir bando su fokusu sėt kviečius į rapsieną nejudintą. 

    Atsakymas daugiau negu paprastas - mokosi sėti… Tie kas neturi focuso tiem nesuprast.

  9. Čia kaip korta kris.. Gali labai gerai pavykti o gali ir nusivilti. Turiu 5 ha bandimini sėtas posėlis vikiai plius ž. Rapsas nes pritrukau posėliui skirtos sėklos. Kiek ten ko dėjau nepasakysiu bet pavasari nusprendėm palikti tik nuo žolių nusipurškėm po kol kas atrodo neblogai idomu tik kiek skirsis derliumi.

  10. AG Paulius

    • AG PauliusSenbuvis
    • Nariai
    • Miestas:
      Padebesiai
      On 2018-11-22 at 08:43, grazbek pranešimas:

    O ar realu kažko išvis reikalauti kai 20-27 metu laikotarpiu skirtu pinigu žemės ūkiui ES mažėja 11 proc.Kiek supratau tiesioginės išmokos pasiulytos didinti palaipsniui kiekvienais metais didinant po 5 eurus.26m.būtų 204 eurikai.kiek suprantau tai bus  90proc.es vidurkio.nes kiek supratau nevisose sajungos šalyse jos didės

    p.s. kažkaip visada galvojau kad gerove susikuriame patys o ne kažkokios tai sajungos padačkes ja sukuria.

    Sėju kad ne taip supratote, todėl pasidalinu info kuri neklaidina.  

    Taigi naujuoju 2021 – 2027 m. laikotarpiu Lietuvai tiesioginėms išmokoms ir kaimo plėtrai iš viso numatoma skirti apie 4,558 mlrd. Eur t.y.  apie 5,2 proc. mažiau, nei 2014–2020 m. laikotarpiu.

    Pasiūlytas tiesioginių išmokų konvergencijos scenarijus rodo, kad šis procesas ir toliau vyks labai lėtai, išmokos iki ES vidurkio bus didinamos vos po 2 proc. kasmet, ir tik 2027 m. Lietuvos tiesioginių išmokų vidurkis turėtų pasiekti 204 Eur už ha lygį, arba tik 79 proc. ES vidurkio.

    ES tiesioginių išmokų vidurkis siekai apie 266 Eur. Pusė šalių yra žemiau šio vidurkio. Lietuva yra trečia nuo galo – po Estijos ir Latvijos, o Belgija, Olandija, Graikija – viršūnėje.

    Pagal tai kas čia išdėstyta mes pasieksime 2027 metais 204 eur/ha. ir tai bus ką šiandien gauna lenkijos ūkininkai. 

     

    O taip otaip buvo laikai kai blevyzgojom kartu ir apie viska ir apie nieka....... sunku pasidalinti EU  ūkininkams pinigu paklode ...

  11. Prieš 2 valandas, AG Paulius pranešimas:

    Kaupiasi debesys, bus lietaus 😇🍾, o iki lietaus pasidalinsiu deklaravimo ispūdžiais. Kaip ŽŪM kolegos teigia deklaravimas eina pagal planą, ir dar niekad nebuvo toks "paprastas" kaip šiemet. Deje patirtis sako visai ką kita. Neužtenka sudėti kultūrų požymių ant laukų ir džiaugtis rezultatu, dabar reikia pasitelkti ir aukštąją matematika, tinkamai susidelioti kultūras pagal atsėliavimo galimybes,nusimatyti posėlinius, tarpinius augalus, (deliojant posėlinius augalus jau pravartu ir kitu metu vasarojaus planą pasiruošti), ivertinti laukų grupavimą pagal geografinę ūkio padėtį. Nusimatyti 5 procentus negamybinių plotų. Susižiūrėti kraštovaizdžio elementus, nuoširdžiai pasižadėti nebearti laukų (nes NMA alsis akis atydžiai kiekviena lauką), prisiimti "Biblijinį" augalų kaitos pažadą. Pavargti su naujai atsiradusios valstybine žemės lopineliais palaukese ir lauko pakraščiuose kurie ribojasi su keliais, ir dėje krastovaizdžio elementų pažymeti nėra galimybes tose vietose. Dar erroru kalnas dėl nuolatos besikeičiančių kžs ribu. Ir saldus pasiekto finišo jausmas. 

    Bet moralas tame, kad deklaravimo sistema padaryta per sunki ir visiškai eilini karta neatsižvelgta i žemės ūkio verslo logiką. 

    Ką tai duos, dėl augalų kaitos, gamybinių ir negamybinių veiklų sumažės prekinių augalų plotai, atsiras daugiau alternatyvių augalų kurių niekam nereikes, bus sunku parduoti, o didesni vasarojaus plotai padidins ūkininkų gamybinę rizika, šalnos, sausros, drėgmės trūkumas, ir galausiai prarastos pajamos ir prastėjanti finansinė padėtis. 

    Pinigai kuria, pinigai griauna. 

     o tai pamatyti anoje barikadu pusėje buvo sunku. p.s. susi braižėm dar kovo mėnesi kraštovaizdžio elementus reikia deklaruoti daugiau kaip puse nesuvesti. patiems įbraižyti neleidžia.Toliau pagal mane miškelis pagal sistema augalu juosta. Šienauji griovius  iš ankstesnės programos dar vienus metus neleidžia deklaruoti negamybinius plotus pakrantės nors jie palikti yra. Nes dvigubinasi. Deklaravimas toks briedovas kokio dar tikrai nebuvo.

  12. On 2023-05-19 at 21:47, dariius 30 pranešimas:

    nzn ar verta investuot, kai kaina tokia, plius su purskimu kiek ismindziosi, jei pirmi metai augini tai ir sijos purkstuvo turbut 12 m 🙂

    O kas tai kainai nutiko....  keliata metu atgal netgi labai patraukli tokia kaina buvo..

  13. Kunigas veža namo vienuole prieš šviesoforą sustojus ranka jojo  netyčia nuslysta vienuolei ant kelio. Ta atsisuka ir sako - gerbiamasis ar prisimenate biblija 14 skyrius 10 pastraipa...

    Kunigas kaip elektros nutrenktas patraukia ranka ir vairuoja toliau.Prie sekančio šviesoforo situacija kartojasi tik ranka jau aukščiau kelio.Vienuole išmuša raudonis bet ji ir vėl savo gieda : Kunige kas parašyta biblijoje 14 skyrius 10 pastraipa...

    Kunigas : atleisk sese siela silpna...Ir parveža vienuole namo. Grįžes namie susiranda biblija atsiverčia 14 skyrių susiranda 10 pastraipa skaito : DRAUGE SLINKIS ARČIAU IR BUSI SVEČIAS

     

  14. prieš 12 minutes , manttys pranešimas:

    o užsikišimo davikliai nieko?

    Nieko; nei kad užsikišo nei kad dozatorius neveikia, nei kad grūdų neduoda. Sėjo įprastai be jokių alermu. Skaitliukas sukosi skaičiuodamas apsukas tik bunkeryje matėsi kad neišsėta norma. Galvojome kad ne su duozuoja nustatyta norma bet pasirodo nori sėja nori ne. Du laukai po 10ha zebru pasėti.

  15. Prieš 7 valandas, Danielius160 pranešimas:

    O svarstyklės tikrai kilogramus rodo kai sveri maišą kalibruodamas? Nes iš tavo aprašymo grinai tokia pat problema turėjau, o pasirodo svarstyklės buvo persijungusios ir svėrė svarais... 

    svarstyklės tik kg sveria. buvai strioko įvaręs bliamba žaibais visiems nuo rito kliuvo kol svarstyklių nepažiūrėjau ..pastebėjimą užskaitau.

×
×
  • Create New...