Jump to content

kaliausė

Nariai
  • Pranešimai

    114
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Miestas

  • Miestas
    jurbarkas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

kaliausė pasiekimai

Narys

Narys (2/5)

7

Reputacija

  1. Noriu padėkoti Pienmėgiui, kad savo žiniomis apie melžiamų karvių šėrimą pasidalino šiame forume. Dėka Pienmėgio patarimų ar pamokymų mano karvutės šiandien duoda po 40 litrų pienelio, nors ir menka supirkimo kaina, bet vistiek kažkas lieka ir man. Dar kartą AČIŪ!!!!!!!!!
  2. nesupratau, ką varo, kiaušinius deda, ar gerai lesa?
  3. Prašom plačiau parašyti apie OOO Sodrugestvo kontaktus bent, nerandu , kad būtų Lietuvoje, visi Rusijoje.
  4. kaliausė

    Geros Rusikos Dainos

    Mano megstamas atlikejas Jurijus Shatunovas, labai grazios melodijos, prasmingi zodziai, talentingas atlikejas, siulau paklausyti https://www.youtube.com/watch?v=c7iq6pPhYlQ&list=RDc7iq6pPhYlQ#t=105
  5. Sveiki, skelbime radau, kad parduoda dziovintas obuoliu isspaudas, ar butu naudinga melziamu serimui, gal kas bandete, kaina: didmaisis apie 700kg kainuotu apie 150. Laukiu komentaru.
  6. kaliausė

    Pieno kainos

    Kasryt apie 5 val ryto po penkis pienovežius iš Lenkijos iš Gižycko pravažiuoja pro mane į Vilkyškių pieninę, o kiti dar ir kitu laiku, per dieną apie 10, ko anksčiau nevažiuodavo. Tai reiškia, kad pienas reikalingas ir dar kaip, o saviems moka mizerį. Vyksta karas dėl Pieno lt., nori žūt būt pasmaugti, ir kuo artyn statybos pabaiga, tuo aršyn. Protinga būtų visems pieninikams susimesti kas kiek gali statybų pabaigai, nesvarbu, ar narys ar ne, per Lietuvą susidarytų sumelė visai nebloga ir greičiau pradėtų veikti gamykla. Tiesiog paaukotų kas kiek gali. Kaip jums, gerbiamieji tokia idėja?
  7. kaliausė

    Pieno kainos

    įdomu, kaip reikalai klostysis po baland. 1, dabar daug lenkų pienovežių matau važiuojančių pro mus (gyvenu prie kelio, link Lenkijos), anksčiau tai gal kokia pora , trejetą matydavau, o dabar tai daugiau, tik nežinia, ar į , ar iš veža. Gal kas žinote daugiau ką nors parašykite. Čia gal tą virškvotinį lenkai pas mus veža, o mūsiškiai radę gerą skylę, kur iškišt produkciją. Jei pieno daug bus, tai ir nauja gamykla ne ką gelbės.
  8. taigi kol kas neturiu traiškytuvo, o malti tai nelabai jie tinka, gali prastai įsisavinti, tai vis dar delsiu ir ieškau pirkti traiškytuvo. Bent jau pardavėjas mane tikino, kad galima dėti 30% nuo visų grūdų kiekio, bet ar nebus per didelė urėja. Dabar baltymingoji dalis rapsų rupiniai, jie truputį pigesni nei lubinai, todėl ir abejoju ir klausiu forume patarimo. Urėja dabar būna apie 22 ar 23.
  9. Visus su šventėmis praėjusiomis ir ateinančiomis. Turiu vieną klausimėlį dėl lubinų šėrimo. Turiu galimybę jų nusipirkti, žinau, kad tai labai geras baltymingas pašaras, bet ar prilygsta lubinai savo baltymais, jų įsisavinimu sojai, kas žinote, esate šėrę ar šeriate, būtų įdomu sužinoti. galvoju šerti komponuojant su miežiais, kukurūzais, kvietrugiais, dedant lygiomis dalimis, papildant dar melasa. Melasa laistoma ant šieno.
  10. O aš šeriu taip. Vasarą žolė, žiemą šienas, o papildomai dar duodu tokį mišinį: 1 dalis miežiai, 1 dalis kvietrugiai, 1 dalis kukurūzai, truputį mažiau nei 1 dalis rapso rupiniai, dedu šiektiek druskos ir pašarinės kreidos į tokį miltų mišinį ir duodu karvei vienam kartui apie 1 kg, per dieną maždaug 2 kg.Visos pas mane pirmavešės, duoda daugiau nei 20 litrų pieno, kai kurios ir 26-28, rujoja vidutiniškai praėjus 3 ar 4 savaitėm. Visos susisėklino beveik iš pirmo karto. Tiesa, dar duodu raudonos druskos nuolat, būna padėta. Viską perku atskirai.Miežius, kvietrugius iš žmonių, kukurūzus, rapso išspaudas iš "Joniškio grūdų". Toks mišinys dabar tona man kainavo apie 700 litų. Tai daug pigiau nei kombikorma pirkti, o pieno karvės daugiau duoda, nei duodant kombikormą. Daugiau duoti tokio mišinio finansiškai neverta prie tokių supirkimo kainų. Pamiršau, kad žiemai ruošiuosi pirkti melasos iš Kėdainių.Laistysiu šiektiek atskiestą ant šieno.Išbandyta, labai geras ėdamumas ir pakyla pieno baltymai , būna gera urėja.Palyginus nebrangu, o nauda didelė.
  11. pabandykite paskambinti siuo nr., jie prekiauja Kaune 865647505
  12. kaliausė

    Melžimo aparatai

    Ieškau pirkti melžimo bidonėlį, talpa turi būti 25 litrai. Pasiūlymus prašome į PM.
  13. Tikrai įdomu, kodėl melžiate tik viena ranka, ar bijote, kad spirs, jei taip, turite sugalvoti, kaip fiksuoti karvę, kad negalėtų spirti, ir būtų priversta ramiai stovėti, paskui pripranta ramiai stovėti ir melžti galima ramiai.Tai vadinu aš "karvės mokymas ramiai stovėti", trunka toks vargas apie 10 dienų. Bet jūs jau pavėlavote, nes geriausia mokyti tik apsiveršiavusią.Mano visos jau tokio amžiaus išmokintos ir nei viena nespiria. Karvė turi suprasti, kad jūs čia šeimininkas, ir ji PRIVALO klausyti, o dabar atrodo, kad yra atvirkščiai. Kai karvė blogai atleidžia pieną, galima suleisti oksitocino. O antra, melžimas ilgiausiai gali trukti penkiolika minučių, antraip pienas yra užlaikomas, pasibaigus natūraliam oksitocino veikimui. Taigi, fiksuokite karvę, ir melžkite abiem rankomis, turėtų būti gerai. Eikite drąsiai. Sėkmės.
×
×
  • Create New...