Jump to content

JD_Giedrius

Nariai
  • Pranešimai

    14
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario JD_Giedrius paskelbtas turinys

  1. Sveikas. Galiu tik tiek pasakyti, kad M serija yra mazesnes spec traktorius nei R serija. Esu technikas tai galiu tik papasakoti is remonto puses. Jei turi maziau spec vadinasi tures maziau ir kompu, maziau bedu. Kuo traktorius mazesnes spec (pvz nera amartizuojancio kabinos) tuo turesi maziau ir problemu ateityje.
  2. Kal jau pasitaisiai? Apie koki saugikli ar rele sneki? jei dar turi bedu nufotkink saugikliu panale ir pazymek koki saugigli ar rele istraukti kad pradetu veikti. tada paziuresime uz ka jie atsakingi
  3. Ar pasitaisiai? BCU 302123.31 — Signal (forward - reverse) does not match the signal from the not-neutral switch Diagnostic trouble code BCU 302123.31 does not necessarily have any real meaning. Pay attention to this diagnostic trouble code only if operator error can be ruled out. It is saved if the basic control unit receives an erroneous switch signal combination from the reverse drive lever. In addition, it is often saved by chance when the main switch is turned (ignition ON and OFF). This diagnostic trouble code triggers the alarm level: ”Information”. A diagnosis only needs to be performed if one or more related faults occur in conjunction with this code.
  4. John Deere gavo gera varda del senu traktoriu. 20 - 50 serijos traktoriai yra geriausi. 10, 20, 30 serijos tractoriai neturi tiek daug kompiuteriu ir nera nesamoningu problemu. As esu nujas semia forume bet sneku is remonto puses. 10 serija yra viena is geriausiu neskaitant jei reikia daugiau konforto kabinoje. Jei pirksi 10 serijos traktoriu kviesi servica gal 1-3 kartus i metus; jei pirksi naujus traktorius (Pvz: R serija) kviesi 10-20 kartu per metus. Patikek dirbau 20 metu JD atstovybeje ir daug galiu apie naujus papasakoti. Klausimas ar verta dairytis 6810? taip verta jei kazkiek nusimanai apie technika ir kazkiek pats gali istestuoti, jei uz taisyma reikia moketi pinigus servisui atsakymas butu sunkesnis. O del bedu galima daug istestuoti nuvaziavus pirkti. Galima patikrinti del galvos tarpines ar istestuoti pavaru dezes slegius. Vienas geras testas: jei trakroriui nera pakeistas pavaru vezes tepalas reiktu isleisti ir paziureti ar nera matalo daleliu. Geriausiai uzkaitinti tepala iki 60-70 laipsniu ir su slegio davikliais patikrinti slegius. Svarbiausias dalykas perkant senus traktorius: ar turi koki vietini mechanika kas nusimano ir gali pataisyti traktoriu. Jei neturi ir reiktu kviesti JD atstovus tai del pirkimo pasakiciau Ne.
  5. Na ta tarpine kiek atsimenu kuri stovi prie galvos yra simetriska tai ja galima uzdeti ir tai ir taip. Skyles visada atitinka. Toliau tokiuose vietose uzverzimas vikasta su dinometriniu raktu. Isiurbimo kolektorius uzsiverzia apie 70 Nm. Tai nelabai ir tikeciaus kad ten galejo buti plysis. Na jei ir butu plysis tai isiurbimo kolektoriaus varztai butu buve palaidi ar nutraukti. O del antrosios tarpines kaip pats sakai "•Štai kaip nepataikė įdėt tarpinės, skylė kur netiko, tai gal su įla patvarkė kad varžtas lystų ir visks ok " Jeigu si tarpine butu buvusi ideta nepataikius i sklyles tai jos isore butu neapvali. Kazkoks kampas butu nuspaustas. O tas nuplisimas atsitiko vien del ausinimo skyscio. Taigi ta tarpine pagaminta is popieriaus. Parasyks kada apytiksliai buvo taisytas ir traktoriaus serijos numeri tai daugiau galesiu papasakoti
  6. Sveikas, Kada tiksliai tau buvo taisytas?
  7. Traktoriaus apacioje yra priekinio tilto sankaba, kuri kardanu sujungta su priekiniu tiltu, tenai nera jokios movos. Priekinio tilto sankaba yra atbulo veikimo, tai reiskia, kad tiltas pastoviai yra ijungtyas. Priekinis tiltas yra atjungiamas, kaip pasiduoda slegis i sankaba. Pabandyk atjungti laida nuo priekinio tilto selenoido, ir tada paziurek ar priekinis tiltas yra ijungtas pastoviai (ar neprabuksuoja). Jei ratai nesisuka (priverstinai) tai bus mechaninis gedimas. Bet jei traktorius yra garantinis tai skambini atstovams ir tau jie taiso nemokamai
  8. Keisdamas tepala issiimk filtriuka (screna), nei nera siusksliu tai viskas normalu.
  9. Voztuvas (Priority valve) yra skirstytuvo vidurineje dalyje. Sis voztuvas yra susijes su vairu. A tai vairas apsuksta susylus tepalui ar ir saltam jis apsunkes? aiskiausiai butu jei issimatuotum vairo slegius. Vairas sunkiai sukinejasi, kaip vairo slegis yra mazesnis nei turetu buti.
  10. Kalba eina apie transmisijos siurbly
  11. Na siaip jei cia man buvo taikyta tai nesu nei as pasiputes nei labai jau mandras. Tu paklausiau, kaip transmisijos siurblys susijas su vairo kolonele, tai savo nuomone kaip jie susieja as parasiaiu anksciau. Nesakau gal as glystu? Jei klystu tai prasau pataisyti, nes man patinka padiskutuoti su zmonemis kurie ismano savo darba.
  12. Gerai galim padiskutuoti  Traktoriaus transmisijos siurblys stovi transmisijos dezes viduje. Transmisijos siurblys uzmaitina hidraulikos siurbli. Hidraulikos siurblys uzmaitina vairo kolonele, taigi transmisijos siurblys netiesiogiai, bet susiejas su vairo kolonele. Siuo atveju jis nera nieko detas, nes jei jis butu pagyvenes tai neveiktu kur kas daugiau funkciju: darbinis, priekinis tiltas, hidraulikos siurblys imtu “dzergzti“ nes jo niekas neuzmaitintu ir suktusi ant laisvu, neveiktu pagreitintojas-paletintojas. Jeigu beda butu tik su vairu tai galetum kaltinti vairo kolonele ar su vairu susijusius voztuvus, taciau siuo atveju yra kur kas daugiau bedu ir mano nuomone, kad yra pavarges hidraulikos siurblys. Hidraulikos siurblys uzmaitina: vairo kolonele, slaunis, SCV, stabdziai (per vairo kolonele) ir t.t. Hidraulikos siurblys tiekia tepala i ausintuva, o is ausintuvo eina i tepimo linijas ir i tepalo rezervuara. Jei kaista tepalas vadinasi per ausintuva neprateka tepalas o tuo paciu nieks netepa velenu. Cia dar viena galimas tolimesnis gedimas. Arimo komentaras: “mieli kolegos, jei nesate susidure su jonio ligoms, tai nepatarinekit i pievas,problema zymiai rimtesne,reikia ardyt deze,aisku pries tai pamatavus slegi transmisinio siurbliuko,jis uzmaitina auksto slegio siurbli. Vairo kolonele cia nieko deta paprasciausia jin pirmiausia reaguoja i tepalo slegio stygiu.“ – na siaip jei butu kaltas transmisijos siurbliukas tai butu kur kas daugiau problemu. Nesutinki?? Nebent kazka cia jau pats maisaisi. Na nezinau tiksliai su siuo modeli, bet kituose senuose joniose tai transmisijos siurbly gali isimti neisardzius dezes. Tai pat nesutinki?? Taigi tavo komenara pritaikyciau tau patciam: “ paprasciausia pasiulyciau pirmiausia issiaiskint jonio hidro sistemos veikomo principa“. Ir pabaigai, jei nesutinki su mano issakyta nuomone pranesk, butinai padiskutuosime 
  13. Na del vairo tai as kaltinciau vairo kolonele ar vairo koloneles slegio voztuva. Pats sakiai, kad kazkas ziurejo vairo kolonele. A tai ja buvo isarde ir viskas?? O gal pajutai, kad tavo traktoriukas eme padarga sunkiau kelti ar priekaba eme sunkiau isversti? Gal pakelti padarga reikia daugiau apsuku duoti nei anksciau. Nes jei taip tai neatmestinas dalykas, kad hydraulikos siurblys yra pagivenes. O del tepalo kaitimo yra sunkesnis klausimas Savaitgali bus laiko tai galesiu biski pasiskaityneti ir pasiidomauti. Na is tavo pasakymo tai lengviausias atsakymas butu, kad uzskises radijatorius Dar norejau paklausti ar abu vazdziau einantys i radijatoriu vienodai susyle? ar vazdis einantis i deze yra siltas? Kitas labiau man tiketinas dalykas yra tas, kad per mazas debitas pratekantis pro radiatoriu. Na kaip sakiau jai dar idomu tai galesiu savaitgali pasmalsauti. Siaip pats sunkiausias darbas yra gera diagnostika, o dar sunkiau diagnazuoti nematant technikos. P.S. Na jeigu buciau kaip tu sakai specas tai jau buciau tiksliai pasakes kas yra blogai Na nebent tu kitaip isivaizduoji to zodzio reiksme. O siaip patinka sita technika ir ja taisau. A tai "dyras" gal pats busi prie JD specu ar fanu?
  14. Sveiki, norejau pareiksti ir savo nuomone. Ciame forume esu naujokas, taciau technikos taisyme ne toks jau zalias. Taip sutinku su nuomone, kad reiktu atlikti gera diagnostika o tik paskutiniu metu kazka ardyti. Pirmiausiai reiktu issimatuosi slegius. Norejau paklausti "Soja" kas taise vairo kolonele . Nes is savo praktikos jau zinau, kad neuztenka vien isardyti kolonele, apziureti ar nera akivaizdziu itrukimu ir sudeti. Reiktu issimatuoti vairo koloneles slegi. O del dezes ardymo tai dar palaukciau. Noreciau paklausti "Aurimo", kodel jis mano kad reiktu ardyti pavaru deze? Kiek atsimenu tai transmisini siurbli, sies modeliams, galima isimti neisardzius dezes (sutikciau su ardymu jaigu yra ganetinai stambiu metalo drozliu). Noreciau dar "Soja" paklausti tokiu dalyku: 1. Ar vairas sukasi sunkiai tik susilus tepalui? Kas darosi su saltu tepalu? 2. Ar gerai veikia sekcijos, slaunys (ar yra skirtumas su saltu ir siltu tepalu)? 3. Ar nera bedu su stabdziais? O dabar del tepalo kaitimo. Is kur "Soja" zinai kad kaista tepalas? Ar uzsidega tepalo temperaturine lemputi. Yra pasitaikes atvejis, kad uzsidegdavo pavaru dezes tepalo temperaturine lempute, taciau pridejus rankas prie dezes galedavai jas islaikyti. Tai mano atveju buvo subludijas temperaturinis daviklis. Tai siulyciau ir tau del viso pikto uzsidegus lemputei pabandyti paliesti dezes korpusa. Na ir paskutinis dalykas norejau dar paklausti ar abi sios bedos islindo tuo paciu metu, ar kuri nors is ju pirmesne?
×
×
  • Create New...