Jump to content

mwex

Nariai
  • Pranešimai

    816
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    10

Atsakymai kurių autorius mwex

  1. prieš 57 minutes , Gnytasis pranešimas:

    Jeigu ziurint kas parduota per javapjute grudu gan neblogom kainom ir pirkta trasu kiek veliau dar neauksciausiom kainom tai gal ir ner blogas balansas ir be jokiu atidejimu. Bet jeigu ukis balansuoja su visokiais atidejimais ir pardavimais kaip papuola tada neisivaizduoju kaip isgaudyt. Cia gali pasakyt tik tie kur idealiom kainom ukininkai sugeba grudus parduot ir idealiai zemom trasas nupirkt, bet turbut cia geras eurojackpot variantas. As dabar praktikuoju kad chemijas ir trasas be atidejimu jokiu tais paciais metais atsiskaityt tai jau vien nuo tu procentu kiek susitaupo o ypac nuo trasu pakilusiu kainu. Vistiek anksciau ar veliau pasivys tave tos skolos ju nukelimas neisgelbes

    tatidėjimas ne tik “širdies darbą įtakoja”, bet ir savo kainą turi :D  Deja, visiems papuola nenumatytų atvejų, kai reikia pinigų, o trąšos ir chemija “į skolą” - lengviausias būdas ūkininkui pasididinti apyvartines lėšas :) kaip bebūtų, panašias išlaidas turime visi, kas žieminių sėjai pilną trąšų ir cheminos kiekį atidavė, tie 7-8 % nedaug ką keičia…dalis trąšų jau “paimta į skolą” (žinoma, beveik aukščiausia kaina), o prognozės vis prasčiau dėliojasi…vakar 262 eur. uz II kl. kviečių siūlė sutartį, o tai jau labai arti tos ribos, kai pelno eilutės gali visai nelikti 

  2. prieš 58 minutes , Virgis. pranešimas:

    Dar toli iki pradžios praeitų metų, po 670 kai pasieks, tada galima bus jau sakyti kad pasiekė praeitų metų kainą. 

    labiausiai gaila,kad grudai jau pasieke praeitu metu kaina (iki karo). Paziurejus kiek jau investuota i busima derliu, siek tiek nejauku darosi :)

  3. prieš 27 minutes , agronoms pranešimas:

    Suprantu,tiesiog pajuokavau.Manau nesupykai🙂

    ne ne, visi juk tame pačiame katile :D atostogoms, trinkelėms kieme, televizoriui vaiku kambaryje… metais nėra pinigu…bet kai prireikia traktoriaus ;) :D kalbant į temą…variklis šios valtros su adblue ir visa kita ekologija…kadangi nesu susidures, kiek to adblue realiai jis gali sunaudoti? taip pat kiek dpf, adblue sistemos šalinimas gali kainuoti ateityje?

  4. Sveiki, gal kas turite Valtra T235 versu? arba kazka galetumete papasakoti ? vazinejau apziurinedamas senus JD panašios galios, bet nei vienas pasitikejimo nesukėle… :) o siek tiek pridejus prie seno JD kainos, galima isigyti sita…beda tik, kad nelabai ką apie juos žinau…labiausiai domina patvarumas ir atsiliepimai apie servisa… dirbs su 5 m. diskiniu skutiku, priekaba 22 tonu, ateity planai isigyti 3m. juostine sejama…taip pat 4 m. sejama du dirbimu ir trasomis…ne per mazai sis modelis svorio turi, kad normaliai isnaudoti po kapotu esancius arklius?

  5. Prieš 2 valandas, dzipas pranešimas:

    Toks skirtumas tai baika. Dar sita iskrovimo zvaigzdziu "degima" pasiziurek - daug kas neteisingai sustato sraigiu padeti del ko paskui apkrova pagrindinei, o vienam net buvo nusuke viena bunkerio sraige. 

    gal gali placiau, kaip ta degima patikrinti? :)  ankstesnis savininkas kazka buvo priveikes… matosi, kad virintas dangtelis prie isleidimo sraiges… 9/10 kartu sustojes iskeidziu grudus, ir dazniausiai nuimtu gazu…nes matosi, kad kazkas yra buve negero su isleidimu :)

  6. Prieš 1 valandų, dzipas pranešimas:

    Pas mane tas pats - kairys cilindras mazesnis, desinys storesnis. Pagal manuala pakeitus tepala ar cilindrus remontavus reikia nuorinti - sukeli pobugni ir laikai "minusa" paspaudes dar 15-20 sek. tada atleidi (ta prasme didini tarpa) ir laikai "pliusa" 15 -20 sek. Pakartoji kelis kartus - turi nusiorinti. Dar yra virsutinis reguliavimo varztas - kairej ilgasriegis, desinej varztas sukant pagal laipsnius. Pas mane buvo tas pats - nustatai kompu pvz 10mm ir kaire puse atsistoja i 10+-1mm, desine 14mm, pazaidziau su tais virsutiniais varztais - pradejo atsistoti i vienoda auksti. Traukutes turi buti tokio pat ilgio - 37 nuo cilindro , tolimesne (i kombaino prieki) 35 ( berods). Bet vis tiek atsiranda toks nesusipratimas - tarkim nuleidi pobudni iki pvz 30mm ir pritraukineji nustatydamas 10mm - tai kairys iskarto o desinys kaip ir nepritraukia. Sprendimas - susimazini tarpeli iki minimumo ir laika minusa tol kol visas desinys cilindras sueina - ir tada kiek reikia padidini - ta prasme istumimo metu jie pas mane veikia sinchroniskai tik sutraukimu desinys veluoja, todel reguliavimui darau taip. Nu tikiuosi kazka suprasi.

    Dėkui ;) pavargau siandien, bet lyg jau i geraja puse viskas ;) vieno cilindro ilgi teko keist, kad pradetu iki galo pritraukineti, o tada su tuo ekscentriku ir traukele daug maz sulyginau…liko skirtumas 1 -2 mm. tarp sonu, bet manau sueis taip kaip yra, svarbu pagaliau veikia :) 

    beje, is siandienos patirties patarimas, gal kam pavyks gedimo isvengti - prie butinu atlikti paruosimo darbu iki sezono, visada pasitikrinkit lenktuvu greicio reguliavimo variatoriu, ar lengvai vaiksto :) pasileidau kombaina, tikrinu ar viskas veikia….bandau greitinti lenktuvus, neveikia, dar spaudziu…. puse skyvo nukrenta ant zemes :D “prikepes” is po ziemos buvo, tai truko itempejo asele…gerai, kad dar keletas dienu iki starto :)

  7. sveiki, gal kas kokiu protingu minciu mestelsit… lexion 460 nesukelia iki galo pobugnio, iki 14 mm. max, ir abi puses skiriasi, desine (kurioje potenciometras, kyla auksciau, o kaireje didesnis tarpas… )pagal manuala sureguliavau abu cilindru ir traukiu ilgius,  hansaflexe restauravo abu cilindrus, taciau beda nedingo…idomiausia, kad vienas cilindras storesnis, o kitas plonesnis, ar gali jie skirtis ar cia kazkas priburta ankstesnio savininko?? elektromagnetiniai voztuvai is garso bent,  suveikia (neardziau giliau). Keliant atrodo, kad pati pobugni skypuoja, arba vienas cilindras veikia silpniau (logiska, nes vienas cilindras mazesnis). Dar idomiau tie cilindrai sujungti, vienam is galo iseinantis vamzdelis jungiasi su kito priekiu…bet vamzdeliai atrodo originalus. Be to, dazniausiai “atsiliekanciam” cilindrui atsukus galini isejima, pobugnis pakyla :) rytoj bandysiu, ilgint cilindro stoka kuris traukiasi greiciau…tada gal nebeskypuos ir kelsis vienodziau, taciau tokiu atveju reguliavimas pagal manuala netiks…

    apibendrinant: ar gali buti, kad pobugnio cilindrai yra skirtingo turio?  ar pagal simptomus dar kazkur ieskoti gedimo? hidraulika ne mano stiprioji sritis, tai nesuprantu kas cia per pajungimas, kai is vieno cilindro galo vamzdelis eina i kito cilindro prieki is jo i el. voztuva ir toliau vel i pirmojo cilindro prieki :)

    beje, kombainas pas mane jau 4 metai, visada viskas puikiai veike, tik praeito sezono metu pradejo strigti… tiesa, pobugnio tarpo nematavau, tik vizualii patikrindavau…atrode vienodas abejose pusese

  8. Prieš 13 valandų, jaunasis21 pranešimas:

    Nebus kviečių javapjutes už kelių savaičių. Nebent smeliukuose kur jau visiškai nugeltę sudžiūvę. Kviečiam dar viso mėnesio reikės. 

    smeliukuose bei ten kur fungicidas nenaudotas tikrai bus :) labai akivaizdus skirtumas….keiciasi atspalvis kiekviena diena… manau 3 savaites iki prasides kvieciu dorojimas pilnu tempu, ne daugiau… inebent pils kiekviena diena :) per 20 metu prisimenu tik vienus metus, kada rugpjucio 8 startavome kvieciuose…

  9. Prieš 1 valandų, Dainius48 pranešimas:

    Kur nuo dregmes pertekliaus nugelto lopais, po viena anksti su 1-2 zirniais arba nei vienos anksties :icon-smile: 

    kur nugelto ar uzplake tai nieko gero :D kur normali dirva, potencialo deja neisnaudojau :) reikejo siek tiek azoto pries zydejima uzmesti :D

  10. On 2022-06-28 at 15:43, gediminaske pranešimas:

    Daug kas jau teigia kad rečiau geriau nei per tankiai

    jei palankios salygos augti - taip. Jei seji i moli, ar linkusia uzmirkti zeme - tikrai ne :)  asmeniskai paseta ukine linijine veisle - 4,5 kg/ha ir hibridas pirktinis 2,6 kg/ha….nera net ko lyginti…seta panasiu laiku, hibridas 1-2 dienomis veliau….

  11. prieš 17 minutes , voras pranešimas:

    Ne aš sugalvojau šitą teoriją.

    Tiesiog ekonominis efektas skaičiuojamas nuo 100 kg/ha vm

    asmeniskai startui bandau siek tiek didesne norma paduoti, o visa kita, pagal aplinkybes :) kadangi taupymo rezimas,  siais metais 200 kg. salietros, uz keleto dienu 150 sulfato. uz poros savaiciu (lietinga diena) vel salietra 150 kg. Ta pacia savaite gavau karbamido (pigiau, skaiciuojant pagal veiklia), ispurskem 25 kg. Praeita savaite palijo, tai apsiniaukusia diena iskart po trumpo lietaus,  isbarsteme likuti karbamido, kad nebezaisti, gavosi dar po 80 kg/ ha :) Praktiskai per 30 min, karbamidas istirpo… manau, visam augimo ciklui tolygiai pasiskirste azotas…  (nebent vienam purkismui reikejo papildomai pasilikti :) laukai tolygiai tamsios spalvos siai dienai…. visgi, jei buciau zinojes, kad lietaus teks laukti menesi, buciau viska vienu kartu isbarstes

×
×
  • Create New...