Jump to content

D_agro

Nariai
  • Pranešimai

    19
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

D_agro paskutinį kartą gavo apdovanojimą Liepos 2 2021

D_agro paskelbtas turinys buvo labiausiai mėgstamas

Apie D_agro

  • Gimtadienis 02/08/1998

Vartotojo informacija

  • Lytis
    Moteris

Miestas

  • Miestas
    Kaunas

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

D_agro pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

12

Reputacija

  1. Kas domėjotės kainomis automatinio vairavimo, kad būtų su rtk, koks kainų skirtumas JD, trimble, Ag leader, topcon ir kitų. Ką rekomenduojate, kokie argumentai?
  2. D_agro

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Ar kažkas girdėjote apie naują sertifikavimo įmonę Ekoliuks (Ecolux), įdomų būtų sužinoti ar kas esate jų klientai? Mačiau jie lyg sertifikuoja NKP ūkius ir žada sertifikuoti ekologinius ūkius. Ar kas girdėjote kažką apie juos?
  3. D_agro

    No-till

    Sveiki, kokia jūsų nuomonė apie Bourgault sėjamasias?
  4. D_agro

    No-till

    21 metų ankstyvą pavasarį gavome Siva Nova, tačiau likome nusivylę. Idealių laukų reikia, visiškai nėra kopijavimo, atrodo nusireguliuoji gylį vienodą tačiau dėl skirtingo reljefo puse sėklų palaidotų kitos ant viršaus ir tik dalis normaliai sudygo. Kirvio darbas, kaip demonstruoja jog puikiai pasėja, tai tikrai ne, normaliai sėklos neprispaudžia, nekalbu apie mažą bunkerio talpą kai trąšas užsipylinėti dažnai reikia. Pavarų reguliavimas tragedija, reikia kalto ir plaktuko, instrukcijose pievos parašytą pagal jų nurodymus. Ukrainietiškose žemėse gal ir apsimoka kai sėkla ir trąšos pigios ir laukai milžiniški. Lietuvoje nematau ateities šiai sėjamajai, praščiausias mūsų ūkio pirkinys, nerekomenduoju.
  5. Jau veikia vaira pasukus šita funkcija, nebereikia paspaust mygtuko galulaukėse. Plius yra U turn nemokamas šiems metams, kas yra pliusas, tai net vairo gali nebesukinėti, užtenka tik padargą iš žemės išsitraukti. O dar ir ISOBUS patikrintas ir veikia ant Kverneland, Horsch ir Kubotos, o ant kitų testuojama.
  6. Lietuvoje RTK signalui kurį naudojame mes, geodezininkai ir kelininkai, signalas gaunamas iš kitų palydovų prie kurių jungiasi sim kortelė, tokiam signalui gauti ūkininkui užtenka susikurti paskyra ir gaves kodus galės prijungti iki 50 įrenginių, kadangi kiti yra įrenge Lietuvoje savo antenas, yra papraščiausias marketingas jiems pralobti. Kas dėl ISOBUS tam reikalingas laidas, kiekvienas tiekėjas siūlo savo kainą, o Jūs renkatės.
  7. Jeigu kažką domina ir būtų įdomu pamatyti gyvai, galime duoti arčiausiai Jūsų gyvenančio ūkininko adresą ir kontaktus.
  8. Visus klausimus atsako įmonės inžinierius.
  9. Lietuvoje yra nemokamas RTK signalas, nes jis reikalingas geodezininkams ir kelininkams, dėl tikslumo. Tačiau daugumai ūkininkų yra įprasta naudoti mokamą RTK signalą.
  10. Kaina turėtų pakilti 100-200 Eur. šiame tarpe.
  11. FJ Dynamics automatinio vairavimo sistemos kaina 5590 + PVM., gamina švedai. Į šią kainą įeina montavimas su kalibravimu, 24 mėn garantija, 2 cm tikslumas, nemokamas RTK signalas, jokio metinio mokesčio, tik pasipildyt sim kortelę kartą per mėnesį, kad internetas veiktų. Plius android sistema t.y. tau atsinaujinimai įsidiegs nereiks kvestis serviso, kad įdiegtu ir didelis ekranas, dar kameras gali susidėti. Liepos mėnesio viduryje jau atsiras U formos apsisukimas galulaukese ir ISOBUS jungtis. Šiuo metu Lietuvoje yra sumontuota automatinio vairavimo sistemų visuose rajonuose. Rudenį brangs, tai kam aktualu, ne trimble, JD ar kitos, galite kreiptis 865553755.
  12. Labai geras pasirinkimas, dauguma ūkininku ankščiau ar vėliau pasirinks šiuos problemos sprendimus.
  13. Tada dirvožemis blogai sukultūrintas, mažai faunos.
  14. Faktas kai drėgna žemė nesvarbu su kokiu ar vamzdiniu, guminiu, packer, U,V,T formos volu dirbsi tų grumstų bus, nekalbu net apie molį, niekas gi neduoda į kuprą ir nevaro tavęs į laukus, kai prūdai stovi, tam ir renkiesi optimalų dirvos ruošimo laikotarpį, o ne dirvožemio struktūros ardymą.
×
×
  • Create New...