Jump to content

Jonas1995

Nariai
  • Pranešimai

    768
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    1

Atsakymai kurių autorius Jonas1995

  1. prieš 5 minutes , manttys pranešimas:

    "

    Informuojame, kad, vadovaujantis Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo (toliau − AĮ) pakeitimu Nr. XIV-1933[1], nuo 2024 m. sausio 1 d. keičiasi AĮ 37 straipsnio 3 dalis, kurioje nustatoma akcizų lengvata gazoliams, skirtiems naudoti žemės ūkio veiklai ir akvakultūros ar verslinės žvejybos vidaus vandenyse veiklai (toliau – gazoliai). Įsigaliojus pakeitimui atsiras papildomas gazolių panaudojimo apribojimas: gazoliai turės būti naudojami žemės ūkio produktų gamybai naudojamoje žemės ūkio technikoje (įskaitant traktorius) arba atitinkamai žvejybos laivų varikliuose[2].

    Taigi, siekiant pasinaudoti akcizų lengvata, turės būti tenkinamos abi šios sąlygos:

    1. gazoliai turės būti naudojami žemės ūkio produktų gamybai[3] arba atitinkamai akvakultūros ar verslinės žvejybos vidaus vandenyse veiklai; ir
    2. šie gazoliai turės būti naudojami žemės ūkio technikoje (įskaitant traktorius) arba atitinkamai žvejybos laivų varikliuose.

    Pažymime, kad pagal žemės ūkio technikos apibrėžimą, žemės ūkio technika yra laikomi traktoriai, universalios traktorių priekabos (puspriekabės), žemės ūkio mašinos, įrenginiai (gyvulininkystės, gamybinių patalpų (sandėlių, saugyklų, daržinių), darbų mechanizavimo proceso įrenginiai, kurie dažnai yra ne savarankiški vienetai, o technologinės linijos ar gamybinio proceso įrenginių dalis), įranga ir įtaisai žemės ūkio darbams atlikti.

    Tačiau prie žemės ūkio technikos kategorijos nepriskiriama įvairi technika, kuri nors ir gali būti naudojama ir žemės ūkio produktų gamyboje, tačiau yra pagaminta įvairių ūkio šakų arba kitoms reikmėms: kelių transporto priemonės (krovininiai ir lengvieji automobiliai, autobusai, automobilių priekabos ir puspriekabės, motociklai), kitos transporto priemonės (laivai, orlaiviai ir kt.), kelių ir statybinės mašinos (kranai, keltuvai, greideriai), įvairūs ne žemės ūkio paskirties gamybinių patalpų įrenginiai (kompresoriai, autokrautuvai, plovimo, valymo mašinos ir kt.), komunalinė, buitinė, organizacinė ir kita technika.

    PRIDEDAMA. Žemės ūkio produktų gamybos pavyzdžių sąrašas, 1 lapas."

    Nu jo.

  2. prieš 31 minutes , M&M pranešimas:

    Man tai keista, kad patyliukais priimė įstatymą, jog nuo sausio 1d. nebus galima naudoti beakcizio kuro niekur kitur išskyrus ž.ū. techniką ir visos organizacijos tyli lyg niekur nieko... jau net grūdų iš laukų su fūra neis parsivežt,o apie važiavimus į uostą išvis pamiršt teks ☹️  keista, kad tarp reikalavimų nieko nėra iš šito reikalo....

    Gal galima nuoroda kokia? 

  3. prieš 18 minutes , kverneland83 pranešimas:

    Pirminis vaizdas gal ir ne koks buvo po keturračių fiestos pamačius, bet žalos minimaliai pavasarį pasirodė. Tad po sniego motociklų manau išvis žalos ne bus jei žemė pašalusi ir sniego bent 10 cm, apie rapsus kita kalba

    Sniego tai apie 15-20. Beda tame kad kai startuota iš vietos parauta iki žemes, o pats pasėlis kaip ir nenukirstas. O rapse kas butent, iššala?

  4. Prieš 2 valandas, dariius 30 pranešimas:

    pirmi metai su pronto, kaip nepricicirkint su ja ? 😁 susikalibruoju nustatau norma per kompa ir sejant noriu kad technologiniu veziu nedarytu kaip tai nustatyt ar tiesiog atjungt laidus nuo tu seklamamzdziu uzdarinejimo?

    Tiesiog, paspausk stop, ir jei vezes nedega juodai, arba pučia per visus seklavamzdzius, ju nedarys. Tik kaskart ijungus terminala, reiks paspaust stop.

    IMG_20230911_184052808.jpg

  5. prieš 26 minutes , vrimvydas pranešimas:

    Pakeista . Jei yra deklaruotos ekochemos reikia nuo pirmo ha . Tik zadejo siemet netaikyti sankciju o tik perspeti ir itraukti i pazeideju sarasa . Tas sarasas bjeurus reikalas . Tada tikrina trys metus iseiles ir kabinejasi prie sandelio, lipduku ir sorbentu . Zodziu cia info .

    Tai duok nuorodą į teisėa aktus

×
×
  • Create New...