Jump to content

Freonas

Nariai
  • Pranešimai

    76
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario Freonas paskelbtas turinys

  1. O kaip užsilipate prie viršutinio dangčio užsipildyti arba išsisiurbti?
  2. Freonas

    Dirvų kalkinimas !

    Magnio daug yra dolomitmilčiuose. Klintmilčiuose arba kitaip, kalcio karbonato miltuose jo yra minimaliai .
  3. Pasistatyti, tai turiu omenyje apie pamatus cisternai, arba jos užkasimą.
  4. Kaip papraščiausia ir patogiausia būtų pasistatyi traukinio cisterna KAS'ui? Gal kas esate užsikasę?
  5. Freonas

    Dirvų kalkinimas !

    Truputį suklydo Marijus, nes viena tona kainuoja su išbėrimu 75 eur/t. Reikia turėti omeny, kad beria džiovintas ir maltas kalkes, tai reiškia kad nėra kalkėse nei vandens, už kurį bereikalingai reikėtų mokėti pinigus, nei stambesnės frakcijos, kuri gali tirpti ir labai ilgai.
  6. Freonas

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Parduodu išvalytus ir sutaruotus žieminius kviečius Skagen, Ada bei Etana. Kaina 300 eur/t be PVM. Grūdai išvalyti ir sufasuoti po 700kg didmaišuose. Galime išbeicuoti. Šilalės rajonas, Šiauduvos kaimas.+370 622 48112
  7. Freonas

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Vis dar yra avižų, jei kam pritrūktų
  8. Freonas

    Dirvų kalkinimas !

    Idealus tavo pH Kalkinti reikia tik jei pH 5.5 arba mažesnis, o jei vistik atliekamų pinigų yra, kuriuos nori sudėti į žemę, tai pasidaryk fosforo ir kalio tyrimus ir atitinkamai tręšk. Naudos ir eurų atžvilgiu bus žymiai geriau nei kalkinti ~6 pH dirvožemį.
  9. Turiu projekte prisidavęs angaro konstrukcijas, skardą, vartus ir kitas medžiagas. Priduota tik medžiagos be statybos darbų. Gal kam teko susidurti, kada anksčiausiai galiu teikti mokėjimo prašymą? Ar kai sąskaita išrašyta ir medžiagos ant kiemo, bet nesurinktos, ar kai pastatas pastatytas, ar kai pastatytas ir priduotas?
  10. Freonas

    Dirvų kalkinimas !

    Miltinės frakcijos kalkakmenį. Jis ypatingai sausas, drėgmė <0,2% ir labai smulkiai sumaltas. Struktūra panaši, kaip cemento
  11. Freonas

    Dirvų kalkinimas !

    20210309_114721.mp4 20210309_114721.mp4 Kokias kalkes beriat? Pasidalinsiu aš irgi šiandienos darbais 20210309_114721.mp4
  12. Freonas

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Parduodu sertifikuotas avižų BINGO C2 sėklas. 100% švarumas. 94% daigumas. 1000 sėklų svoris 44.7g. C2 atsėlis. Deklaruojant gausite išmoką už sertifikuotą sėklą. 500kg didmaišiai. 280 eurų už toną + PVM. Šiauduva, Šilalės raj. +370 622 48112
  13. Freonas

    Sėklos - Perku / Parduodu

    Parduodu avižų vikių mišinį - 220 eur/t be PVM, Taip pat parduodu daugiametes žoles ir jų mišinius pievoms ir ganykloms. Lietuviškos veislės, patikrinti daigumai. mišiniai šienavimui - 2.4 eur/kg be PVM., mišiniai šienavimui ir ganymui - 2.5 eur/kg be PVM. Galima sumaišyti mišinius ir pagal poreikį. Viskas auginta savame ūkyje, išvalyta su Petkus valomosiomis, trijerių bloku bei gravitaciniu stalu, todėl yra labai geras daigumas ir švarumas. Šilalės rajonas, Šiauduvos kaimas. +370 622 48112
  14. Freonas

    dirvožemio tyrimai

    Gal geriau už tuos pinigus didesnę normą kalkių arba DAPo
  15. Freonas

    dirvožemio tyrimai

    Dėl fosforo nebūčiau toks kategoriškas. Pas mane, žemės 5- 5.5 ph. Fosforo kiekiai irgi panašūs, kaip pas Andrew. Tai tręšiant MAP arba DAP efektas labai geras ir aiškiai matomas. Manau, kad taip yra dėl to, kad fosforo taip greitai nesurakina į neprieinamas formas, kaip augalai jį pasisavina. Aišku, jo pasisavinimo efektyvumas gal ir nėra toks geras ir kad kalkinti reikia tai nekyla klausimų, bet kad fosforų trašų efektas yra, tai vienareikšmiškai. Kaip tik ūkyje perėjau labiau ant fosforinių trąšų, nes labiausiai tokiose žemėse augalui jų ir trūksta. Dėl normų, tai kad aiškiau vaizdui susidaryti yra nebloga lentelė ir paaiškinimas kaip skaičiuoti. http://www.agroakademija.lt/Straipsniai/StraipPerziura?StraipsnisID=1359&TemaID=1 Straipsnis, panašu, kad užsakytas naujojo kalcito, tai ir normos greičiausiai paskaičiuotos pagal jų klintmilčius.
  16. Freonas

    dirvožemio tyrimai

    Ar dolomitmilčiai ir klinties kalkės tikrai tos pačios kilmės?
  17. Freonas

    dirvožemio tyrimai

    Dolomitas turi mažiausia reaktyvumą iš visų rūšių kalkių. Jo efektyvumas dirvožemio nurūgštinime yra arti nulio. Dolomitas naudojamas pagrinde rytų europos šalyse iš po komunistinių laikų. Vakaruose ūkininkai tokio dalyko nurūgštinimui nenaudoja. Tiek yra mokslinių straipsnių apie dolomito ypatingai mažą efektyvumą nurūgštinant dirvas, tiek ir pats aš asmeniškai išbandžiau 15t/ha berti viename lauke. Dariau tyrimus prieš beriant, tiek po 5 metų - efekto buvo visiškai nulis. Negana to, dolomite yra nemažai magnio, todėl į dirvą galimą įsivežti per daug magnio. Kai magnis viršija rekomenduojamas normas, tai efektas augalams panašus kaip ir dirvose su žemu ph. Augalai dusinami, geltonuoja ir nieko nebeina padaryti. Magnio nebeišneši iš dirvos. Čia irgi iš asmeninės patirties
  18. Freonas

    dirvožemio tyrimai

    Kiek berti kalkių labai priklauso koks dirvožemis. Jeigu smėliai, lengvos žemės, tuomet su 5-6 tonomis kokybiškų kalkių turėtum pasiekti 6- 6.5. Jeigu moliai, normos praktiškai dvigubėja. Kai tokios didelės normos, geriau jas dalinti per kelis metus. Dolomitmilčiai neįeina prie kokybiškų kalkių. Juos naudoti kalkinimui išvis abejotinas dalykas.
  19. Freonas

    Dirvų kalkinimas !

    Su oksidinėmis negesintomis CaO>90% kalkėmis reikia būti labai atsargiai. Jos suveikia labai gerai ir greitai, bet ir humusą gerai degina, ypač lengvose žemėse. Galima turėti daugiau žalos nei naudos.
  20. Freonas

    avizu auginimas

    Šilalė. Poros savaičių bėgyje bus aiški ir kaina
  21. Kokias įmones galėtumėt rekomenduoti stačiasienio angaro statybai? Borga, Ltkonstrukta žinau, kas daugiau ką galėtumėt rekomenduoti?
  22. Kuriame statybų etape betonavo betoninę sienelę? Ar tuomet kai buvo surinktos tik konstrukcijos, be skardos? Ar tuomet kai buvo jau skarda? Jei tokiu atveju, tuomet kaip klojinius statė iš laukinės pusės? Viena skarda, greičiausiai turėtų neatlaikyti betono skleidimo vibruojant.
  23. o kaip monolitą apačioj sutvirtinate, kad nei grūdai nei teleskopas neišstumtų? ar poliukus gręžiat panašiai, kaip kolonom kas kažkiek metrų, ar gilesnį rostverką?
  24. o kokio tipo kolonos pas tave? Kas kiek metrų jos? Ar su teleskopiniu pili/semi? Osb plokščių konstrukcija mane dėl to atbaido. Gali nepajusti, kaip kolonas pradedi su teleskopu stumdyti. Nors osb greičiausiai, kad gaunasi pigiausiai.
×
×
  • Create New...