Jump to content

toredo

Nariai
  • Pranešimai

    494
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Visas nario toredo paskelbtas turinys

  1. Sveiki, gal kas keitėte galinio pusašio salnikus ar guolius? Mūsų traktorius Agroprima 4.56, 1995m 4cil. 90Ag, bet labai panašūs DX serijos senesni ir 5 ir 6 cilindrų, Agrostar... Problema ta, kad galinio pusašio korpusas (pavara) neatsiskiria nuo dėžės korpuso. Varžtai atsukti, bet kažkas iš vidaus laiko pusašį. Ar negali būti, kad reiks dėžę atidarinėti, kad pusašį atfiksuoti? Apsiėmė tėvas ardyti dėl menkniekio - riebokšlis leido tepalą. Dabar jau savaitė neintensyvaus knisimosi, o pavara nuo dėžės nė krust. Kažkas anksčiau šioje temoje yra rašęs apie galinio pusašio salniko tepaląvimąsi, bet dabar nebeatradau tos temos.
  2. toredo

    TAISYK PATS

    Kompresija. Mūsiškis taip pat elgėsi. Pergilzavom, pakeitėm vieną įtrūkusį stūmoklį, naujus žiedus, įdėklus. Kompresija 36, bet žiemą šaltas vis tiek sunkokai užsikliuksi. Juodais suodžiais verčiasi šaltas, kol pagauna. Viena iš sunkaus kūrimosi šaltyje priežasčių - negudriai pakaitinimo žvakes japonas suprojektavo - įsiurbimo kolektoriuje, prieš vožtuvus.
  3. toredo

    TAISYK PATS

    Išaiškėjo mūsiškio 2 cilindrų Mitsubishi nesikūrimo priežastis - trūkęs stūmoklis. Gal kas patars, kur ieškoti? O gal pas ką šrotinis yra? Varklis 0,669 l. Stūmoklio diametras 73mm.
  4. toredo

    Technikos pardavejai

    Nu tai, jei per laiko juostas atgal atvažiavo, tai ir atjaunėjo
  5. Baigėsi garantinis JD 5080M. Siurblys mechaninis, forsunkės paprastos (be elektros). Nežinau, ar yra kokia nors dujų recirkuliacija (EGR), ir ar ji gali turėti įtakos galios padidinimui. Yra minčių padaryti 5100M. Kaži ar kas užsiima tai padaryti nuo....iki. Nesinorėtų patiems siurblį lupt, vežiot, vėl dėt. Gal kas atsilieps su panašia praktika.
  6. Kaimynai visi su šlipsais, kaimynės su kostiumėliais... Negreit dar pas mus šitaip... negreit dar 1050 nodelio sulauksim.
  7. toredo

    Stihl ar husqvarna?

    Pilk zalia ar melyna ar raudona, nesvarbu, tik islaikyk tinkama tepalo normą... Pilti galima bet nerekomenduojama Zalias tepalas yra skistas o raudonas tirstas O juodas dar tirštesnis. Bet ne tirštume, o prieduose aš esmę matau. Pats anksčiau pildavau tik Husqvarnos arba Stihl tepalus, dabar pilu ir LOTOS ir Shell ir kitas alternatyvas. Dažniausiai naudoju Shell tepalą dvitakčiams, pilną sintetiką, kuris kainuoja panašiai, kaip Husqv ar stihl mineraliniai tepalai. Ties Shell apsistojau, nes daug geresnė kaina, aukštesnis kokybės standartas, o ir "karsonų" (ultralengvujų skraidyklių pilotų), bei motosporto entuziastų atsiliepimai sukelia pasitikėjimo. Atsimenu, kaip pardavėjai sakydavo "į varną pilk tik Varnos, į Stihl, tik Stihl tepalus, nes Varnoj vienas, o Stihliui du žiedai". Dabar tas kalbas jau išaugau, nebeveikia manęs. Šitoj vietoj tepalo spalvos pasirinkimas turi mažiau įtakos, bei benzino gamintojo pasirinkimas. Juk retas iš mūsų, turėdamas vakarietišką traktorių piltųsi GOST standarto rusišką salerką?.. O jei dar traktorius su CR sistema... Taip, kad ir dvitakčiams varikliams svarbiau nebe "žalias" ar "raudonas" tepalas, o kokybiškas benzinas.
  8. toredo

    forumieciu amzius

    Širdį persodino?
  9. toredo

    Anekdotai...

    Londone į tą patį barą vis mėgdavo užeiti vienas lietuvis ir du lenkai po darbo alaus pasiurbti. Taip ir murksodavo trijulė vos ne kiekviena vakarą su alaus kaušu. Po kurio laiko lietuvis išvyko gimtinėn. Lenkai, likę vieni, atėjo į tą patį barą liūdesio dėl draugo išvykimo aplaistyti. Staiga vienas jų sako kitam: - Klausyk, o ar tu žinojai, kad pas tą lietuvį šiknoje dvi skylės? - Ne! Kaip taip, negali būti!? - pradėjo stebėtis antrasis. - Taip taip, tikrai! Žinok, kiekvieną kartą, kai mes visi trys ateidavom į šitą barą, barmenas mus vis pasveikindavo tardamas "And here he comes - the brave Lithuanian with two assholes!"
  10. toredo

    Filmukai

    Dar prieš mėnesį būtų bajeris, dabar - pranašiška vizija.
  11. toredo

    Pasaulio įvykiai

    Paskutinį kartą virš Panevėžio naikintuvus labai gerai mačiau praėjusią vasarą (vyko kažkokios pratybos). Šiandien juos teko kurį laiką girdėti net kelis kartus (nors ir debesuota, bet kada skrenda naikintuvas, jo garsas abejonių nebekelia). Su vyrais pajuokavom, kad "zbiegali" amerikonai iki Belarusų ir atgal. Panašu, kad naujieji amerikonai gavo pirmąsias "susipažinimo" užduotis, pakaikino rusų pasienio tarnybas. Matosi, kad neesame ir neliksime vieni su "...senais amerikanskais šarvuočiais ar MG3 kulkosvaidžiais karo laiku, kus kasantras šovinys stringa..."
  12. Yra apsauginis vožtuvas. Schemoje jo nerodžiau. Jį dar daugiau atsukus, krautuvas nebevež svorio.Krautuvo cilindrai ploni, mano nuomone, tai reiškia, kad ir cilindrai tiksliai apskaičiuoti pagal traktoriuko siurblio pajėgumą - dirba prie maksimalaus ribinio slėgio, jei biškį ką, tai per apsauginį vožtuvą visą tepalą paleidžia. Juk dėl to ir laksto krautuvas - siurblys labai gerai aprūpina cilindrus, atidarius skirstytuvą, hidrocilindrai suveikia maksimaliu greičiu. Žodžiu, siurblio-cilindrų sistema suderinta gerai, lieka tai, nuoseklesnio reguliavimo klausimas, kurį tikiuosi išspręsti aptekindamas hidroskirtytuvo ašeles.
  13. Tai kad niekaip - pats skirstytuvo principas netinka - jungiant svirtį, yra toks momentas, kad jau uždaro "abratkę", bet darbinė sekcija dar neatidaryta, tada siurblys kaukia, japoniško traktoriuko variklis (16AG) dūsta, dūmais verčias. Nesveikas darbas ir varikliui ir siurbliui, ir operatoriui sunku pakrovėją valdyt. Atsirado mintis skirstytuvo ašelės ertmių pakraščius aptekinti, kad nebūtų kraštas statmenas, o būtų truputį nuožulnas, gal tada palengviau pradėtų tepalą praleidinėti, nedusintų siurblio?.. Niekad nedaręs tokios razbaikos, gal nebūtų perdaug švenvagiška skirstytuvą sugadint? Pridedu principinę schemą: P.S. jaučiu aš čia ne į temą, gal galima kažkur ją labiau į temą perkelti?
  14. Savadarbiam krautuvui uždėjau dviejų sekcijų rusišką hidropaskirstytoją (nežinau, ar MTZ, ar pupsiko, ar sorako, kokie ten būna), tai labai grubiai valdosi, laksto į visas puses strėlė. Gal žinote kas, kokio paskirstytojo ieškot iš dėvėtų, kad būtų bent dvi sekcijos švelniai reguliuojamos. Naujas dviejų arba trijų sekcijų paskirstytojas nuo 800lt prasideda, nepirksiu tokio. Gal yra kokio kombaino, ar kitokio ž.ū. aparato paskirstytojų, kurie leistų švelniau reguliuoti tepalo srautą?
  15. Labas vakaras, prie -12 (tada kai prasidėjo ir baigės žiema) neužkūriau mašinos. Davai, kastruojam Valdemarą!!! Vistiek jis man nepatinka, o dyzelį tai lenkai sodrina.
  16. Bet ratų svoriai tai guoliam papildomos apkrovos, galima sakyti, neduoda?.. Juk jie tik padangą su obodu spaudžia, ne ašį. Manau, daug blogesnis variantas galinius ar priekinius svorius naudoti, tada jau guoliai daugiau apkrovų gauna.
  17. Turbūt bus taip buvę, kad po viso šito dar ir jo atsivežtą litrą: ? Ras jau su zapčiastiami atostogaut važiuoja...
  18. toredo

    Busto vidaus apdaila

    Tvirtam sukibimui tinkamiausi poliuretaniniai klijai. Būna vienkomponenčiai, būna ir dviejų komponentų. Klijuoja labai skirtingus paviršius. Siūlės lieka elastingos. O gamintojus jau galima rinktis pagal skonį.
  19. O ar tokiems krautuvams nebūna hidraulinių apsaugų, kad su svoriu nesisuktų, arba kad susisukus neleistų sunkiai kelti? Taip, kaip fiskaruose - sunkiai keli - nebeleidžia strėlės išilginti ir pan.
  20. toredo

    Kas vyksta Lietuvoje?

    Kokiais 1991m, kai pradėjo rodyti "Pyragų nebus be noragų" man buvo 10 metų. Su tėvais sėdėdavau prie TV. Kalbėdavome, kiek daug tas Pranas Šliužas žino, kiek daug matė (dyvų dyvai būdavo reportažai iš užsienio). Buvo autoritetas Nr.1. Dabar prieš keletą metų pamačiau laidą apie jį, tai pirmiausia pastebėjau, kad suseno diedukas ir pasiliko maždaug su tokiom pačiom technologijomis, kaip ir prieš 20m. Bet atidžiau jo kalbų įsiklausęs pradėjau suprasti, kad atrado Pranas gyvenimo prasmę ir laimę ne šimtuose dirbamų ha., ir ne madingiausiuose JD ar FENDT. Iš tokių žmonių vertėtų mums pasimokyti kitokio požiūrio į gyvenimą.
  21. toredo

    Filmukai

    Prisiminiau Lukašenko:
  22. Gal pasirodysiu nebetoks išmanus, kaip mano telefonas, bet kokia blokiruote? seku šį projektą ne todėl, kad pats kažką galvoju, bet kad įdomu, ką gali namudininkas geriau už fabričną sugalvot. Kad gali, tai jau faktas
  23. Jei parašei, kad 2,8, tai, vadinasi, variklis yra. Visa kita tai jau nebetrūkumai, dasidėsi.
  24. Gal tu čia apie mano mašiną, kolega?.. 1 prie 1 Čia man, kaip iš "Operacyja Y..." - "...мне кажется, что я здесь уже был..." Tiesa, pakeistas generatorius tarnauja treti metai, langų pakėlėjai veikia be trikdžių, visa kita jo... Va tai toks tas Galoperis. Man imant tiko, kad buvo INNOVATION komplektacija - čiorna koža-roža, kondišinas, el. langai ir veidrodžiai, na dar niekučiai dėl gražumo visokie - spoileris, arkų praplatinimai, slenksčiai, lankai. Trūksta tik Webasto ir šildomų sėdynių (čia pastarųjų dienų aktualijos )
  25. Auto po kaima važinet,nes fermos ant kiemo stovi,apie 1km,ypač tokie orai akip dabar,su lengvaja uzmiršk,nu tai ir iki miško palekt reikia,ganyklom tvert pats tas,žodžiu kaimo arklio su ratais reikia žiurinejau hyundai galloper,kaip jum šitas modelis? Galoperį vairuoju 4 metai. Pačioj pradžioj neatkreipiau dėmesio, kad nesuveikia priekinio tilto įjungimo dačikas. Kaip vėliau paaiškėjo, važinėjau su įjungtu priekiniu tiltu. Per keletą mėn. "suvazinėjau" razdatkę. Šiaip apleistą buvau nusipirkęs, tai keičiau priekinių ir galinių valytuvų mechanizmus, visą gal. durų spynos mechanizmą (su visu centriniu). Kasmet nustimpa po vieną kitą pakaitinimo žvakę, generatorius buvo sudegęs... Nu ir visos bėdos. Man tik užkliuvo, kad mašinos dugnas kiek per žemai (man jis užkliūdavo, žiemą dažnokai ant pilvo pakabindavau), tai vietoj savo orginalių tridurio kėbulo gal. tilto spyruoklių susidėjau penkiadurio kėbulo spyruokles, o priekyje bėdų nebuvo - reguliuojamo aukščio torsionai stovi. Galoperio kėbulas man patiko - aukštas, tai vairuotojo sėdynę pasikėliau papildomai ~7-8 cm. Sėdžiu aukštai, o nuo galvos iki lubų vistiek dar vietos yra. Nei Navaroje, nei Patrolyje, nei Land Cruiseryje nėra tiek vietos, kaip Galoperyje (Pajere dar nesėdėjau).
×
×
  • Create New...