Jump to content

bebrynas

Nariai
  • Pranešimai

    373
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Atsakymai kurių autorius bebrynas

  1. Prieš 8 valandas, PArty pranešimas:

    Galvoju varyti su mašina o traktorių  modeliuka paimti.. 

    Ai, dar maišą šieno paimčiau dovanų...

    Su keliais kabėjom kad lepioškų iš po kertukojų reiktų  atsivežti ir flagmaninį laužą iš jų sukurti ..tik ar nesusems už žolės skleidimą visuomenei visapusiškai apimančiu būdu.

  2. Prieš 5 valandas, Ozas pranešimas:

    ieškau ne kvailių, o skaičiusių paramos sąlygas ir norinčių ją gauti

    jeigu valda nėra ekologinė, mišrios specializacijos ar be partnerių, tai jai nėra šansų gauti paramą

    ieškau tokių, kurie supranta, nori ir ruošiasi teikti savo paraišką paramai

    kol pasidarysite valdą tinkamą paramai (ekologinę ar mišrios specializacijos), galite susirasti partnerį kuris jūsų paraiškai pridės ir balų ir paramos pinigų.

    Jei sutinki pasirašyti vekselį 12500 eur su sąlyga ,kad juos turėsi išmokėti jei neprisidėsi, ar prisidėjimas nepadės gauti paramos dėl tavo kaltės sekančiame šaukime - tada galima kalbėti.. su užstatu dar lengviau...

  3. prieš 9 minutes , sole pranešimas:

    Parašymas kad planuoja iki kažkokios datos išmokėti nieko nereiškia, lengvai pakeičia datą. Kai atsiranda paskaičiuotos konkrečios sumos lentelėje tada jau galima tikėtis neužilgo pinigėlių į sąskaitą😀

    Būna ir ten reikalų. Kai matai, kad užsakyta, tada, tfu tfu tfu, kolkas viskas ok būdavo.. o ramiausia kai supypsi bankas 

  4. Prieš 6 valandas, AG Paulius pranešimas:

    Aš visada sakiau kad tai turi būti solidarus paskirstymas, nes tai yra valstybės įsipareigojimas žemės ūkio sektoriuje. Negali būti varžoma vieno ūkininko laisvė prieš kitą ūkininką, nes taip yra pažeidžiama ir konkurencinė pusiausvyra. Jei tai nebus solidarus sprendimas, tada galime drąsiai teigti kad tai bus dar vienas ūkininkų naikinimo mechanizmas. 

    Solidarumas tai koks tamstos suvokimu,  be išvedžiojimų.

    1)) reikia atstatyti 5 proc. Visi ūkininkai atstato po 5 proc.

    2) reikia atstatyti 5 proc. Atstato proporcingai kiekvienas pagal savo deklaruotą ir suartą plotą.

    Kitų variantų nėra šiame klausimyne. Norim dalyvaujam, nenorim neatsakom ir neteršiam oro. Ir taip co2 emisija per didelė.

  5. Prieš 9 valandas, Dar vienas miestietis... pranešimas:

    Dauguma , sako -"nedeklaruoji ir viskas gerai“

    O ar  yra bandžiusių nedeklaruoti dalies savo valdoje esančio ploto???

    O tu viaus plotus nuosavybės teise priklausančius kurių nedeklaruoji esi įtraukęs į valda?😶‍🌫️

  6. Prieš 3 valandas, AG Paulius pranešimas:

    Sveiki, forumiečiai trumpas klausimas kek yra naudojančiu tiksliosios žemdirbystes sprendimus, trešimo, purškimo, sėjos žemelapiai kokia patirtis jais naudojantis, kokie pliusai - minusais. Taip pat klausimas kiek yra aktuali kokybiška aukštos raiškos palydovinė informacija ar dažnai ja naudojates? 

    ŠAUNUOLIS  KAD DIRBI..  bėda viena.. pats neatlieki analitikos savo atžvilgiu.žinai daugumos, bent atsiliepiančių, požiūrį į tamstos teikiamas idėjas, mintis ir pan. Idomu ar įvedi kokį nors kriterijų tau pateiktų atsakymų išgryninimui? Nes kartais tikrai sarkazmas artimas tiesai,., todėl tuo pačiu pamastyk apie savo galimų sprendimų vertę mūsų galimų atsakimų plotmėje ir prizmėje..

  7. Prieš 6 valandas, Dar vienas miestietis... pranešimas:

    Inžinieriau,kur tinklus pirkai? Skaičiuoju kaip sutaupyti. 208cm elniam saugu? O kodėl betoniniai stulpai o ne metaliniai? Betoninius tik sukisi ,betonuoti nereikia?

    208 žiūrint nuo ko saugai.. :) nuo pačių sočiai. Nuo vilkų nepadės jei anie norės. Dvikojų nieks nesustabdys, kol anot kolegos, danieliai nurengtu nepasimaitins. :)

  8. Prieš 5 valandas, Robertas08 pranešimas:

    Tai aš buvau ir ten ir ten,sako per savaitę bus,bet praėjo beveik dvi:D

    P.s. beje ir pernai ir šiemet nustebino. Ar 2 ar 3 dieną jau buvo sistemoje.liepos.

    P.s.s. barkodas šiaip nesikeičia, bandyk seną lapą, gal tik nesimato bet veikia..

    P.s.s.s. čia Lietuva.. čia..ups. čia nebelyjal

  9. Prieš 5 valandas, Robertas08 pranešimas:

    Tai aš buvau ir ten ir ten,sako per savaitę bus,bet praėjo beveik dvi:D

    Chebra, nekvaili esate (ne pirmi metai bent jau čia bendraujate)- patys deklaruokite. Tikrai mažiau problemų turėsite.

    Kreipkis į vic.lt . Jie turi visus duomenis pateikti vmi, nma ir t.t..  o nuo to pradėsi atsekinėti kas kur ir prie ko.vmi kaip ir nma pati šių duomenų (pasėlių deklqracijų) nerenka ir neprižiūri. Jų sistemos piniginiams srautams irpan. Skirtos.

     

  10. prieš 13 minutes , dzipas pranešimas:

    Tamsta toks pats kaip ir Lietuvos zemes ukio priesas giedraitis - tauzyjat nesamones nuo kuriu naudos nulis, o darbo belenkiek. Babkes palydovams belenkokios tam kad stebetu ar tulas kaimietis are ar ne ar paliko likucius ar ne . Tai yra savo valstybes pilieciu nekentimas ar kazkas tokio kai prikuri reikalavimu, prizadi skatiku ir liepi laikyti zalia pudyma ar panasiai, a po to stebiesi - jo.... padidejo zenkliai.....matai kaip cia netiketa..... tai yra utopija mums zemdirbiams ir pasipinigavimas vertelgoms. Viskas buvo gerai kol i valdzia neatejo pelkinis ir giedraitis - nu i da agronomas koncerno. Ir nereikia pasaku sekti del reglamentiniu nuostatu - galima buvo moduliuoti labai daug ir svarbiausiai normalios salys tikrai pasirinko schemas kur zemdirbiams nekenkia (darbas del darbo) ir duoda didesnes kompensacines ismokas, o pas mus atvirksciai - kaip pavyzdys atsistoja pelkinis ir sako pas mus didesnes ismokos uz vaizdo gamtai elementus - visus krumus surinkau - pyst 1,7 ha, o tai ismoka afigirena gausiu :) .... Buriat, kad butinai zalia pudyma privalomai turim isivest kaip negamyba ir sakot mazinkim kuro suvartojima... Plet eiline nesamone kai nulis naudos is to zalio pudymo (yra daug geresniu zemes atstatymo sejomaininiu variantu) - o kuro isdeginam tiek pat ar net daugiau - emisiju mazinimas ar  anglies uzrakinimas? O kas liecia ketvirtadienio pasakas pries miega is agenturos - tai ne kuris  rajono zemes ukio specialistas yra zymiai geriau pasiruoses nei koks geografas pagal specialybe skaitantis teises akto teksta.

    Pridėsiu palaikydamas - lietuvoj juk lietus lyja..  visoj Lietuvoj paskelbta hidrologinė sausra- pelkinis ir palaikytojai su agentūra- ūkininkai visvien turės asmeniškai įrodyti , kad sausra yra.. 

  11. Prieš 6 valandas, Dar vienas miestietis... pranešimas:

    Perskaičiau sutartį,pasirodo apie sutarties nutraukimą nei vieno žodžio neparasyta.Kazkas ta sklypą tipo  už labai brangiai perka,ir naujas savininkas nuomotu man toliau už daug brangiau.Savininkas prašo kad tiesiog atsisakyciau pats visko,ir dar skubiai nes kitą savaitę parduotu sklypą( jei atsisakyciau pats).Mano nuostolius tipo padengtu išmokos,o jie atsisakytu nuomos pinigų.Rudeni tik isnuomavo ir zadėjo nepardavineti.Moralas-nesinuomuoti iš senų durnių ir  mažiau investuoti į svetimą žemę..

    Ikea šiuo metu labai aktyvi rinkoje. Pas mus 30 proc. Daugiau duoda už didelius sklypus nei įprastai. Čia tik eilinis pavyzdys kaip mūsų įstatymai veikia prastumtpti lobistų...

    P.s. rašyčiau laišką ’seniui’ raštu, kad patvirtintų įsipraeigojimus dengti nuostolius, bet net tik esamus bet ir būsimus jei naujas šeimininkas atsisakys nuomos ar kels kainą.

    P.s.s. sutartis registruota? Joje numatyta ,kad negali parduoti? Joje numayta, kad naujas savininkas perims įsipareigojimus? Ir t.t.  vienžo - sekmės. Geriausiai kompromisas. 

  12. Prieš 15 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis birželio pirmos dekados duomnenimis apie pusė lietuvos teritorijos buvo paveikta sausros. Jei savivaldybė paskelbė sausra, ši salyga jau galios be išimties. Jei  Hidrometeorologinė tarnybą nėra pažymėjusi savivaldybės dėl sausros, ir pati savivaldybė nepaiskelbė tada reikės įrodynėti NMA siunčiant nuotraukas. 

    Čia ir yra klaunada paties... nes darbais neįrodei savęs,tik kalbomis.. man geras dzipas pavyzdys..

  13. Prieš 15 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Čia klausimas toks painokas, ar tik neturėjai aumenyje ekstensyvų ganymą. Nes pagal rvz (rizikos vandenų būklės gerinimas) įsipareigojimai yra susieti su Šienavimo terminais ir trašų naudojimu. 

    Su gyvūnais irgi pridarėte.. pvz. Perleidžiu valdą. Turiu ept . Bet skaičiuojate atbuline data SGV. Bandos atbuline data neperleisi. Klounai.  Tik tiek , kad laikotarpius suvienodinote.

  14. Prieš 16 valandų, kestoxs pranešimas:

    Man tas vienas teiginys atrodo labai netikslus, tai ten kalbama apie sankcijų netaikymą tiems kurie pateiks duomenys į NMA, o NMA vertins pagal hidrologijos žemėlapį, kuriame puse Lietuvos nurodyta kaip sausros nėra… Man atrodo, kad čia belekokio lygio nesąmonė…

    Būtent.. būsim patys kalti ar pateiksim ar nepateiksim..  nes žemėlapis visagalis. 

    AG Paulus - ką šia kryptimi padarei? 

  15. Prieš 1 valandų, AG Paulius pranešimas:

    Keli pastebėjimai:

    1. ’’kuri, jeigu nesikeis oro sąlygos, gali virsti stichine sausra’’.   

    2. ’’Žemės ūkio ministerija informuoja, kad nuo sankcijų bus atleidžiami visi ūkininkai ir paramos gavėjai, kurie apie sausros padarinius pateiks informaciją individualiai.’’’

    Kaip Party sakė - ’’ valdžios stichinis idiotizmas ’’. Nieko naujo neįvyko - skaldyk ir valdyk, atsakomybės ir lyderystės ministras ir ministerija neprisiima, ūkininkai bus patys kalti , kad nepraneš ar netinkamai praneš. 

     

×
×
  • Create New...