Jump to content

Aviukai50

Nariai
  • Pranešimai

    40
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Reputation Activity

  1. Patinka
    Aviukai50 reacted to vaidas.p in Pieno kainos   
    Labai rūpinuosi vaikų ateitimi - intensyviai ruošiu emigracijai ..... Žemė pigi buvo , kai pirkau nuomuojamą valstybine po 1 500 Lt . Tikrai galėjau paskolą pasiėmęs daugiau prisipirkt , bet reikėjo namą nupirkt ir įruošt ..... Dabar galvoju , kad be reikalo - nebūtų "inkaro" laikančio čia .....Kažkada pats turėjau karvių ir pieną gaminau , dabar skaudu žiūrėt , kaip kaimynai ašarą braugdami krauna karves į furgoną , galiu tik užjaust turinčius įsipareigojimų su EU paramom , eilinį kartą sąjunga per gerklę išlindo ...... O ir bėda viena nevaikšto - pabandyk gyvulius išsipardavęs pievas susiart ..... 
  2. Patinka
    Aviukai50 reacted to gediminaske in Triušių auginimas   
    tikrai taip, o avi su karve sukergus gausis vilnone karve kur ziema ir ant lauko gyvent gales.sukergus putpele su vista iseis strutis.
    BLIN atsirado selekcininkai. mokslininkai dirba metu metus kol veisle isveda o ce tik smaukst ir yra veisle.... Hiplus tai gal ir gausi, bet TIKRAI NE HYLA.
  3. Patinka
    Aviukai50 reacted to Jaunasis in Valtra T234 Versu ar John Deere 6155R Direct kas geriau?   
    tai su frontaliniu mandriau atrodys jei vistiek uz paminkla namie laikys
  4. Patinka
    Aviukai50 reacted to grazbek in Pieno kainos   
    palaukim gal ir su grūdais tas pats nutiks tadu galėsim pajuokauti kartu.
    Situacija tikrai ne lengva produkcijos perteklius plius visus kažkas tai mokina tapti žaliavalgiais ir jiems tai sekasi europoje raudonos mėsos valgytojai nusprendė nedavalgyti aštuonis proc. per paskutinius du metus.
    Gera žinia šiandien tik viena pas mus kad šalyje realiai nėra perteklinės produkcijos. Pieninikai tuom pasigirti šiandien negali.
  5. Patinka
    Aviukai50 reacted to ricardaas in Mėsinė galvininkystė   
    Trumpos NAUJIENOS.Šiemet už telyčių svėrimo paslaugą nereiks mokėti,ji bus atliekama nemokamai.
    Buliuko svėrimas augintojui kainuos 5,33 €.
  6. Patinka
    Aviukai50 reacted to Ekoukis in Kokius gyvulius labiausiai apsimoka auginti?   
    as del saves turiu karve,telycia seklinau belgu ir angusu,trizdesimt vistu vienuolika aviu avinus parduodu 9-10 menesiu nes gerai perka geri avys veda pi 2-3 piena sury sviesta parduodu,kiausinius nuolat isperka po 1,20,koki baronioka paspjaunu tad i menesi uzsidirbu po 230euru,ir man gerai,nusiperku avizu,miltu,kvieciu,visokiu gyvuliams papildu,ir liuks tik kaime gyventi tokiais laikais,
  7. Patinka
    Aviukai50 reacted to Egida in Pieno kainos   
    Sako iš kur tautoj anekdotai gimsta.Tai ir parašysiu.Sausio mėn.nuvažiavau kaimyna iš sesers jubiliejau parvežt.Kitas rajonas,ana to kaimo punkto vedėja-laborantė.Įkalus truputi tai man ir sako,,Žinai bl..t sapnavau kad vasara sėdžiu ir į pieno knygutes rašau kaina 6 cnt.Kažin ar taip bus,,Dabar pats galvoju kad reik imt buteli  ir varyt į svečius.Prašyt gal pasapnuos kokiam čia kiekiui to pieno,ir ar ilgai
  8. Patinka
    Aviukai50 reacted to Ramza in Pieno kainos   
    11,5 euro cento mokes,nu tikrai jusu geros matematikos zinios,tyliu jau as
  9. Patinka
    Aviukai50 got a reaction from Linelis982 in Mūsų laikomų galvijų nuotraukos   
    Dar truputį







  10. Patinka
    Aviukai50 got a reaction from Vanagas in Mūsų laikomų galvijų nuotraukos   
    Dar truputį







  11. Patinka
    Aviukai50 got a reaction from noriusuzinoti in Mėsinių galvijų ir jų skerdenų kainos   
    Ieškome pirkti grynaveisliu aubrakų telycikiu 1-7men amžiaus gal žinote kas pardavinėja ir kokia orantacine kaina?
  12. Patinka
    Aviukai50 reacted to Loreta in Avininkystė.   
    1. Šaltienos iš galvos ir kojų skanesnės nerasite - valgo net tie, kruie aveinos nemėgsta. Mėsytės galite pridėti kiaulienos arba vištienos, nes avienos galvoje jos nebus.
    2. Kaimiškas paštetas, irgi - nepabandę nesuprasite kas tai per skanumynas. Kai parduodu savo pažįstamiems ėrieną, pridedu dar ir šį receptą.
    Tradicinis kaimiškas paštetas
    Su prieskoniais gerai išvirti kepenis, inkstus, širdį, plaučius, plėnis (plona mėsytė po šonkauliukais) ir t.t. Kepenis išimti anksčiau.
    Kadangi paštetą reikia greitai suvalgyti, jei šeimyna nedidelė ar verdate pirmą kartą, virkite visko pu pusę, kas liko – į šaldiklį kitam kartui.
    Prieskoniai: pipirai, lauro lapas, ėrienai labai rekomenduojama petražolių.
    Viską sumalti vidutinio smulkumo tinkleliu, galima ir smulkiu.
    Svieste pakepinti svogūną, sudėti į sumaltą masę, įberti maltų juodųjų pipirų, galima įdėti kapoto česnako.
    Viską labai gerai sumaišyti, išmaigyti šaukštu, jei reikia, įpilti sultinuko, sudėti į dubenėlį ir atšaldyti šaldytuve. Arba masę sukrėsti į polietileno ar drobinį maišelį (galima paslėgti) ir taip pat - į šaldytuvą.
    Kaime šią masę vynioja ir į lietinius.
    3. Žinau, kad vienas mėsos cechelis perka žarnas iš vieno stambaus avininko, jas kemša ir Vilniuje parduoda ekologiškas avienos dešreles.
  13. Patinka
    Aviukai50 reacted to rimukas40 in Aviu auginimo pradzia.   
    buvau nusipirkes kelius oziukus su ozka del grozio,bet buvo taip oziukas uzlipdavo ant masinos stogo ir cuozdavo per priekini stikla ,muzdavo triusi,sutvarkidavo gelynus,nubekdavo pas avis i aptvara ir pridirbdavo bardaka.Ozka pardaviau oziuku pora atidaviau draugui ,paauges ozys uzbade pas drauga avina ir patvarke suni tai va tokie ispudziai liko po oziu. Kas del krumu tai jie viska gali sugraust,gali isigyt kelias romanavo avis nues krumus neblogiau negu ozkos .
  14. Patinka
    Aviukai50 reacted to EKOTomass in Aviu auginimo pradzia.   
    na manau kad jai laikysi ozy su avytem gali turet aveoziu
  15. Patinka
    Aviukai50 reacted to Miguelis in Avių realizacija   
    Nori tikėk, nori - ne, bet aš tikrai po 30 lt/kg parduodu. Ir kai pritrūksta savo augintinių, parduodu iš gretimų eko ūkių. Ir nemanau, kad tai perlenkta kaina. Vieni perka pieniškas dešreles po 3 lt/kg, kiti dešrą už 10 lt/100g.
    Manau, kad visiems avių augintojams reikėtų kooperuotis (ta prasme susitarti) ir avių pigiai neparduoti, nes kenkiate ne tik kitiems, bet ir sau. Klientas, jei produkcija gera, ir jis patenkintas aptarnavimu, visada grįš pirkti dar. Buvo ir pas mane klientų (ne vienas ir ne du, ir net ne trys) , kurie dingo, nes pigiau rado, bet po pusmečio vėl grįžo, nes suprato, kad mokėjo pigiau, bet pirko senos avies mėsą. Na tiesiog manau, kad neverta nusipiginti ir "paleisti" avieną/ėrieną už ačiū.
    Beja kieme stovi VW Passat (ta pati audi, tik ženkliukas kitas priklijuotas).
  16. Patinka
    Aviukai50 reacted to Lambyland in Avių realizacija   
    Nepamirsk kad Audi gamina Bugatti,
    Tobulėjimui ribu nera
  17. Patinka
    Aviukai50 reacted to EKOTomass in Avių realizacija   
    va vyrai cia yra konkurencija jum negali , man gali. jum reik namuose islaikyt mb man uztenka audi.
  18. Patinka
    Aviukai50 reacted to Lambyland in Avių realizacija   
    sutinku kad misruno ar romanovo kaina turetu buti adekvati rinkai,bet grynakraujo mesinio eriuko mesa negali kainuoti 6-8 litu
    cia kaip Opel ir MB,

  19. Patinka
    Aviukai50 reacted to Loreta in Viskas apie ėringas avis ir ėriavimasi   
    Cinkore, man labai padeda kitų žmonių nuorodos ir būsiu dėkinga už bet kokią naują nuorodą. Nereikia taip jautriai reaguoti ir perlenkti lazdos. Man pvz. labai reikia, ypač pradžioje reikėjo, kol susigaudžiau kas prie ko. Pvz. visi kalba apie tinklus, o tu nė nenutuoki, apie kas jie čia plepa, kas ta avena ar juo labiau galageris.
    Žinoma, firmoms tokia reklama iš lūpų į lūpas yra aukso vertės, bet tos, kurios gerai dirba, šito užsitarnavo.
  20. Patinka
    Aviukai50 reacted to EKOTomass in Viskas apie ėringas avis ir ėriavimasi   
    kur tu cia matai reklama? kaip tik yra saunu kai vieni kitiem padeda ir nukreipia kur galima rasti vienokiu ar kitokiu reikalingu priemoniu.
×
×
  • Create New...