Jump to content

Vanagas

Nariai
  • Pranešimai

    617
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    6

Reputation Activity

  1. Patinka
    Vanagas reacted to Valakinis in Krone vs fella (Šienapjoves ir vartytuvai)   
    Čia ir durniui aišku. Žinom kas būna senatvėje, kai jaunystė praleista trankiai ir siautulingai. Bet lenkiška šienapjovė niekaip nebūtų atlaikiusi, čia iš nežinojimo nusikalbėjote. Dirvos ne tik akmenuotos, pasitaikydavo ir betono, ir medžių rastai - todėl stebėjausi kaip dar nesulūžo. Lengva teigti apie kažkieno kaltes ir kliūčių ruožus, kai yra kraštai, kurie buvo dirbami, kurie prižiūrimi nuo nepriklausomybės, o kaip tie, kurie apleisti jau 30 metų ir kur gauni iš valstybės nuomotis po sklypelį vis kitam rajono gale ir dar kasmet - apeiti ir apžiūrėti viską, o dar viską pamatyti - neįmanoma, nebent išarti, bet pirma plūgą reikia turėti. Toks kategoriškas, kolega, suprantu, jog kiekvienas iš savos varpinės atšaukia, bet reikia turėti suvokimą apie skirtumus sąlygų ir ūkių, kurie pradėjo dar anam amžiuje ir geruose kraštuos, o kurie dar tik naujakuriai ir kažkur Lietuvėlės pašonėje - kelia žemės ūkį iš visiškos užmaršties.
  2. Patinka
    Vanagas got a reaction from Tryliktas13 in Viskas apie ėringas avis ir ėriavimasi   
    įrodymas, amerikonai vietname miškus pūtė nuo tankmės lapiją, kaip mes pučiam kviečius nuo žolių. ir jie ir mes pučiam dioksinu, defoliantu ir kitu š. tik mes mažesnėm normom, tai taip akivaizdžiai nesimato. 

    o į temą ir sakau, kad jei neaišku kuo šeriam avis , tai geriau kuo greičiau jas keisti, kad organizme neprikaupt daug š, kuris vėliau gali daryt pasėkmių ėriukam ar mūsų pilvui. 
  3. Patinka
    Vanagas got a reaction from 920.4 in šienapjoves   
    Sveiki, reikia skubiai šienapjovės. Noriu patarimų. Ką dėtis ant Johnio 115ag ? Dalis pievų normalios, dalis tikrai prastos su nelygumais ir nenaujintom pievom su įkalnėm ir t.t. todėl idealių laukų nėra. Šienaut apie 50ha metam, biudžetas 2-3k eurų. Šienas bus avims, galvojau apie plaušintuvą , nes presas be smulkintuvo, bet ar verta? Norėčiau pakabinamos 2,8-3,2 pločio. Gal kas ką patars, pasiūlys ? 
  4. Patinka
    Vanagas got a reaction from woldass in šienapjoves   
    Paimiau kuhn 2.8m. Nes prie pat pardavinėjo. Eina kaip bitė kol kas.
  5. Patinka
    Vanagas reacted to kestoxs in šienapjoves   
    Kažkaip už tokia kaina plausintuva reiketu pamiršti, ir aišku jei labai sena kokia jf su plausintuve, tai geriau irgi neimti, logiška butų imti be plausintuves naujasne, geriau gausis ir rizikos mažiau dėl gedimu, mažiau  dylančią dalių...
  6. Patinka
    Vanagas reacted to Juodas in šienapjoves   
    Aš kai visada, imk claas ir nesigailėsi, rėmas tvirtas, ne taip kai Krone. Per 4 metu naudojimą tik pavazas Persivirnau( pirma sezoną kai dirbti pradėjau) ir pernais vieno disko asele keičiau, nes į riebų akmenį įvažiavau. Pjaunu į sezoną apie 150 ha 
  7. Patinka
    Vanagas reacted to sau0le in Buhalterinės apskaitos pradžiamokslis   
    1001
  8. Patinka
    Vanagas got a reaction from M.B. in PARAMA: Tiesioginės išmokos už mėsines avis   
    paskutinis laikytojas einamaisiais metais nepertraukiamai išlaikęs 60d mėsinę avį gauna išmokas. tai yra, jei pats išlaikei tarkim nuo lapkričio1 iki gruodžio 31 dienos, gauni išmokas. Visi ėriukai vice turi būt registruoti iki spalio 31 dienos , jei nori gaut išmokas už juos. Jei ėriukų ženklinimo amžius, registravimo data pagal amžių ir dar galai kas neatitinka taisyklių, vėlgi tais metais negauni už juos išmokų. 
    Dar yra man buvę kuriozų su išmokom, kai uždeklaruoji avis, o ėriukus registruoji jau liepą ir rugpjūtį, tada irgi klausimas ar visad jie teisingai atnaujina. 

    Papasakosiu , dar vieną girdėtą istoriją iš ūkininko: vis trūkdavo pusės išmokų už avis , ir niekaip nesuprato kame problemos. Avys vic'e visos , bet išmokos ne. Kol neįsijungė avių perkėlimo žurnalo ir nepastebėjo, kad link metų galų, pusė jo bandos kažkokiu stebuklingu būdu vis atsirasdavo pas kažkokią ponią , pabūdavo 60d, o po to vėl avys grįždavo atgal, bet jau išmokų krepšelio :). padėdavo kažkoks vetas.  taip buvo anksčiau, nežinau ar tai dar vyksta . 
  9. Patinka
    Vanagas reacted to Dar vienas miestietis... in PARAMA: Tiesioginės išmokos už mėsines avis   
    Išmokų už ėriavedes sulauks tie paramos gavėjai, kurie ne mažiau kaip 12 ėriavedžių valdoje išlaikė 100 dienų nuo  birželio 1 d. iki  rugsėjo 8 d., o deklaruodami žemės ūkio naudmenas ir pasėlius paraiškoje nurodė, jog prašo skirti išmoką už visas valdoje laikomas ėriavedes.
    o be to uz  viska ka pardaviai gyva  iki spalio 31 d ir negausi ismoku uz mesines avis
    eriukai ,jei nori ismoku uz juos, per 30 dienu  nuo gimimo turi buti suzenklinti ,visi ivykiai,gimimas skerdimas  viskas suvedama i sistema per 7 dienas,tos datos privalo atitikti jei nori gauti ismokas,nes pvz aviu prieauglis gali buti zenklinamas ir  iki 6 menesiu,bet kaip minejau ismokos bus mokamos tik uz tuos,kuries buvo suzenklinti per 30 dienu nuo gimimo.As kai pats zenklinu tai man dzin kas, kur,  ir kada faktiskai  gime ar mire nes sistemoje visada tvarka tokia kokia turi buti  ir  su aviu ismokom viskas ciki nes jie mato ta pati kaip ir as
    ar supratai geras uki?
     
     
  10. Patinka
    Vanagas got a reaction from Andriusfeat in Už kiek perkate žemę?   
    šiemet deklaravau, nedidelę pievą, žodine sutartimi išsinuomotą, nes savininkai jau 4 metus mirę, o paveldėtojai nesusitvarkę dokų. Paprašė pateikt visų plotų nuomos sutartis. Susitikom su paveldėtojais , surašėm nuomos sutartį 5 metų laikotarpiui , 4 metų atbuline data. nuomos sutartis ant buvusios savininkės, ale jos pasirašyta, nuoma dar galioja, viskas gerai praėjo, niekam jokių klausimų nekilo. su paveldėtojais buvo sutarta, kad jei nemokės išmokų, aš nemoku nuomos.
  11. Patinka
    Vanagas reacted to ricardaas in Išmokos 2014-2020   
    Dėkui,ir man pravertė.

  12. Patinka
    Vanagas got a reaction from mode26 in Už kiek perkate žemę?   
    pagaliau kaimo bobulkos gal išnuomos pievas, o ne pačios deklaruosis
  13. Patinka
    Vanagas got a reaction from Karve in Už kiek perkate žemę?   
    pagaliau kaimo bobulkos gal išnuomos pievas, o ne pačios deklaruosis
  14. Haha
    Vanagas reacted to azizas in Už kiek perkate žemę?   
    mums neina ekologiniu tapti
  15. Patinka
    Vanagas got a reaction from azizas in Už kiek perkate žemę?   
    pagaliau kaimo bobulkos gal išnuomos pievas, o ne pačios deklaruosis
  16. Patinka
    Vanagas got a reaction from ricardaas in Už kiek perkate žemę?   
    pagaliau kaimo bobulkos gal išnuomos pievas, o ne pačios deklaruosis
  17. Patinka
    Vanagas reacted to JCB in Išmokos 2014-2020   
    Kas neapsėjo pūdymų ar žalinimo laukų, atskirų pranešimų į nma siųsti nereikia. Reikės tokiu atveju, jei bus patikra, tada reikės siųsti dėl formalumo. 
    Žalinimo avansų nemokės kol nesueis įsipareigojimų terminas, t.y. iki gruodžio 15d. Avansus mokės tik tiems kas automatiškai atitinka žalinimus, t.y. deklaruojantieji iki 15ha.
  18. Patinka
    Vanagas got a reaction from Augunstas in aviu ukio pabaiga   
    neblogas pasiūlymas, susiskambinsim kolega    jei dar nepervėlu.
  19. Patinka
    Vanagas reacted to gerasukis in Avių realizacija   
    Va http://www.agrovet.lt/lt/ukininkams/ surinkinėja 10 000vnt. avių per mėn. gal padedam jiem? Tik va pirmenybę teikia 200-500+ avių parduodantiems. Dėl kelių vnt. nežaidžia. Nors jei atvežus pas juos paiimtų ir 30-50. Kiek supratau perka ir vyresnes avis, bet kaina kita.
    Reikalingas labai didelis kiekis avių!!!!!
    Ieškome labai didelio kiekio avių skerdimui. Mokame 1,80 eur/kg. Reikalinga registracija iš anksto. Skambinti numeriu 862890616. ( Atsiskaitome grynaisiais pinigais vietoje )
     
     
     
  20. Patinka
    Vanagas got a reaction from Augunstas in Avių liga   
    ivermectinas pavasarį, ivomec plus rudenį,  vasarą pasiteisino nuo kaspinuočių  panacur priklausomai nuo apvaliųjų gausos , gali tekt pora sykių. nereik dviračio išradinėt, jei yra bėda ieškai vaistų, jei bėdos nėra nereik ir vaistų ieškot naujų. o šiaip net jei ir bėdų nėra, visada šuduką išsitirt galima
  21. Patinka
    Vanagas got a reaction from Mazgė in Avių realizacija   
    turėčiau laiko šašlykiukus kept, daryt kumpiukus, tikriausiai valgyčiau. dabar ne aš avis valgau, o avys mano laiką suėda .
    teisybė, bet atsiverskit skelbiu.lt ir pažiūrėkit žmonės kokiom kainom bandas pardavinėja
  22. Patinka
    Vanagas reacted to Biesas in Ėriukų penėjimas avių šėrimas   
    Vaizdeliai











  23. Patinka
    Vanagas reacted to gerasukis in Pasidžiaukime   
    Tai jai jau kiši rankas į ššš tai kišk iki alkūnių arba visai nelysk, kitaip tik kvapas liks, o naudos nulis.
  24. Patinka
    Vanagas reacted to elaucevicius in Pasidžiaukime   
    Šiemet ir mes užderėjom Sufolkų 

  25. Patinka
    Vanagas reacted to Augunstas in Aviu auginimo pradzia.   
    Vienais metais buvo toks variantas,atvaziavo vienas nesuprantantis pirkt aviu ,is manes nusipirko avyte o is kazkur kita veisle avinuka -tai as ir sakau-kas ten bus ,,nei zuvis nei mesa,,
    bet jis buvo protingesnis uz mane: po menesio issrinkta avyte atsivede eriuka jam ,ot spjaudziaus :)) paskambines klause ka daryt :))
    tai va is mano menko stazo auginimo -reikia imti arba viena veisle arba misrunes ,nes sumaise veisles skirtingas nieko jus neislosit.cia tik seni patyre augintojai isrenka ir sukergia kazka tokio ,pradedanciajam is vis romanowu veisle patarciau
     
×
×
  • Create New...