Jump to content

Arunasmix

Nariai
  • Pranešimai

    115
  • Prisijungė

  • Lankėsi

  • Laimėta kartų

    2

Visas nario Arunasmix paskelbtas turinys

  1. Daugiau aiškumo. Atsiųskite į paštą fermos bei teleskopo nuotraukų. Manau sugalvosim šėrimo būdą ir be griovimų.
  2. Galima tokį sumeistraut... Koks traktorius Įvažiuoja ir kokia didžiausia grupė?
  3. Sveiki kolegos, Tikiuosi visi tikrai ęsate sveiki ir sėkmingai darbuojatės. Kartas nuo karto atsilaisvina keli, įvairaus kalibro demonstraciniai BVL maišytuvai. Jeigu kas nors, kol kas, neturi pašarų maišytuvo ir norėtų padirbėti bent porą savaičių, pagerinti primilžius bei pieno rodiklius bei įsitikinti, ar tikrai reikia ir kokio reikia – parašykit. Galbūt galėsiu padėt. Net jeigu turite maišytuvą, bet galvojate apie pakeitimą ateityje ir norite išbandyti „kitokį“ maišymą – taip pat parašykit. Ypač geras laikas bandymams tiems, kurie greitai išgins gyvulius į pievas. Būkit sveiki
  4. Arunasmix

    Šėrimo būdai

    Optimalus pašarų maišytuvo-dalytuvo dydis priklauso nuo: - Didžiausios gyvulių grupės - Pašarų sandėliavimo būdo / rulonai, tranšėjos, kaupai/ - Raciono / vienoks mėsiniams, kitoks - melžiamoms/ -Tvarto išmatavimų - Ir be abejo traktoriaus galimybių. Bet kuriuo atveju, jeigu traktorius įvažiuoja į tvartą ir turi darbinį veleną, įmanoma pritaikyti pašarų dalytuvą be problemų. Fotografijose tiek MTZ tiek ir JUMZ dirba su dviejų sraigtų 13,8m3 talpos maišytuvais. Rekomenduočiau išbandyti maišytuvą savo ūkyje ir nuspręsti koks tiktų geriausiai. Galiu užsukti pas jus ir aptarti galimus variantus. Rašykit ar skambinkit...
  5. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Turėjau omenyje 5-7 minutes iki pilno susmulkinimo
  6. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Atsiprašau už netikslų išsireiškimą. Jūsų patirtis šiek tiek didesnė nei mano. Tiesiog 4 ūkiuose teko pakeisti Keenan maišytuvus vertikaliaisiais, ir visi klientai skundėsi dėl to paties - rulonus smulkina labai ilgai. Vertikaliame maišytuve, ęsant tiksliam peilių nustatymui, tai trunka 5-7 minutes.
  7. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Jeigu pirkote naują, tuomet nesuprantu, kodėl pirma nepabandėte. Šiaip jau reikia nemažai laiko ir įdėti daug darbo, kol parenkamas optimaliausias maišytuvo variantas. Deja, praktika rodo, kad minėtas maišytuvas negali smulkinti rulonų. Belieka arba keisti maišytuvą arba pjaustyti rulonus.
  8. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Normalaus maišytuvo neįmanoma "užkimšti" vienu rulonu. Klausimas yra - ar pagal racioną jums reikia viso rulono kukurūzo??? Bet kurį ruloną geriausia perpjauti vertikaliai. Ir pelėsiukas pasimato, jeigu jis yra, ir ruloną galima stabilizuoti prispaudus prie ko nors. O pjauti geriausiai kokiais nors "agregatais" su judančiais peiliais.
  9. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Tuomet atsiųskit man pasiūlymo, pagal kurį buvo išrašyta sąskaita, kopiją. Manau, mano kontaktus turit. Neišspręndžiamų klausimų nebūna. Reikia tik noro.
  10. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Jeigu teisingai suprantu, po demonstracinio mašytuvo bandymo Jums buvo pasiūlyta mašina, kuri tuo metu buvo sandėlyje. Ji tikriausiai skyrėsi savo komplektacija. Bet Jūs ją priėmėt ir nusipirkot. Jeigu norėjote gauti trūkstamą Jūsų nuomone papildomą įrangą, tai nebuvo sunku padaryti. Tereikėjo pareikalauti iš pardavėjo trūkstamos įrangos, jeigu ji buvo numatyta pasiūlyme ir sutartyje bei įskaičiuota į kainą. Jeigu poreikis šiai įrangai atsirado vėliau, ir tai nėra pilna mašinos rekonstrukcija o tik kažkokie papildomi priedai, tai taip pat nėra problema. Tiesiog užsisakykit tuos priedus ir jie bus pristatyti ir sumontuoti. Jeigu dėl kažkokių priežasčių negalite susitarti su pardavėju, skambinkit arba rašykit man. Sunkiai tikėtina, kad iš tikrųjų buvo tepalo trūkūmas, jeigu jis niekur nevarva. Dažniausiai taip nutinka, kai ilgesniam laikui mašina paliekama ne horizontalioje padėtyje ir tepalas iš tepalo kolbos išteka į reduktorių. Tereikia nakčiai pastatyti į horizontalią padėtį ir manau problema išsispręs.
  11. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Pirmiausia, jau gerai vien tai, kad žinot ko norit ir renkatės pagal atliekamo darbo kokybę. Galėčiau pasiūlyti pabandyti dar vieną rimtą mašiną - BVL. Bet rimtiems bandymams, reikia daugiau informacijos. Jeigu domintų, norėčiau apsilankyti ūkyje arba bent atsiųsti keletą klausimų el.paštu.
  12. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    O pagal kokius kriterijus renkatės?
  13. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Tikrai geras maišytuvas. Bet su smulkinimo tempais ir ilgaamžiškumu(tai neliečia nedidelių ūkių), būna problemų. Keenan filosofija - išsaugoti pašarų struktūrą yra tikrai puiki. Tačiau intensyviai naudojant reikalauja žymiai daugiau investicijų, nei vertikalūs maišytuvai. Na o dėl darbo su rulonais, girdėjau visokiausių istorijų. Tačiau..."kiekvienas turi savo skonį, pasakė fakyras, prarijęs kardą"... Svarbiausia, kad pašarus maišote, duodate gyvuliams tai ko reikia, siekiate rezultato. O kuo tai darote - kiekvieno asmeninis reikalas.
  14. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Geriausiai pirkti originalius. Daugelis gamintojų testuoja peilius gana ilgą laiką, nors dažniausiai patys jų ir negamina. Aš pats Lietuvoje testavau 6 gamintojų peilius beveik metus laiko. Kai kurie deklaruoja labai didelį atsparumą, bet realiai skirtumas testų metu buvo 4-5procentai. Dažniausiai visi galvoja, kad kietesni peiliai yra geriau. Tačiau tuomet iškyla pavojus, kad peilis gali lūžti įkraunant sušalusį ruloną. Taip pat nėra gerai storo metalo peiliai arba apvirinti kietmetaliu. Labai stipriai padidėja pasipriešinimas ir tuomet pinigai išlekia "per kaminą", t.y. suvartojama daugiau kuro. O peilių dantys turėtų būti kuo stambesni. Kokius peilius bepasirinktumėte, nepatingėkit laiku pagaląsti (bukesnis peilis greičiau dyla), keiskit vietomis, raskit optimaliausią pašarų užkrovimo tvarką(sutrumpinsit maišymo laiką). Na o jeigu jau nebėra ką ir begaląsti, tiesiog pirkite naujus.
  15. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    MTZ juostas dažnai papjauna kai kuriuose maišytuvuose esantys viršutiniai vertikalūs peiliai. Kadangi jėgos alkūnė yra maža(atstumas tarp sraigto centro ir peilio galo), smūgis įkrovus ruloną būna žvėriškas. Todėl šitas peilis turi būti labai aštrus. Kol peiliai dar pusėtini, geriausiai galąsti su švitrinio popieriaus disku o ne su flexu. Švelniai, tik pašiaušti. Nepatingėkit kartą per mėnesį sukeisti vietomis viršutinius su apatiniais peiliais. Ilgiau tarnaus. Skaičiuojame, kad jeigu peilis nudilo apie 40-50 procentų, maišymo laikas tam pačiam rezultatui pasiekti pailgėja iki 20-25 proc. Taigi per metus prisideda beveik 30 valandų nepertraukiamo darbo, pilnu traktoriaus apkrovimu (2 užmaišymai per dieną. Standartinis maišymo laikas 20 minučių. 365 dienos). Kiek papildomai sudegs degalų, galit primesti patys. Be to visi kiti kąštai sudėlioja dideles sumas. Pagal vokiškus įkainius tokie dalykėliai kainuoja apie 1800 EUR. Peilių komplektas tikrai pigiau. Bent tris kartus.
  16. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Pirkit tik normalius peilius. Duonos antra peilio puse tikrai neatsipjausit... Presas geras o ir 9-10 peilių turėtų užtekti. Jeigu neauginat žolės iki kaklo... Tereikia suprasti, kad pašarų maišytuvas yra brangiausia SMULKINIMO mašina. Žymiai pigiau šią operaciją atlikti iki rulonavimo. Dirbant su gyvuliais mokymosi procesas niekada nesibaigia. O ruošiant ir maišant pašarus ypač. Kartais užtenka pakeisti pašarų užkrovimo eiliškumą (nekeičiant raciono) ir pokyčiai būna akivaizdūs. Skirtingai nuo mokytojų mokykloje, gyvuliai šeimininką visada vertina teisingai.
  17. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Kaip matau maišytuvas jau padirbėjęs. Strautmann sraigtai neturi Hardox priekinės briaunos. Briaunai ir dugnui padilus, pašaras stringa po briauna ir stabdo labai stipriai. Tai matosi iš "rievių" and dugno. Esu matęs kaip panašus maišytuvas užgesina variklį gana rimtam traktoriui. Visų pirma išsivalykite likučius iš po sraigto ir privirinkite metalinę plokštę, kad sumažintumėte atstumą tarp dugno ir briaunos. Tam kad išmatuoti reikiamą atstumą, būtų gerai tai daryti pilnai užkrovus maišytuvą. Apkrova sraigto vijoms gana nemaža, ir apatinė vija kažkiek išlinksta. Jeigu tarpas tokiu atveju(pilnai užkrovus) yra didesnis nei 0,5cm ir pastoviai nevalant, galios poreikis labai išauga. Priešpeilius naudokite tik tada, kai rulonai jau "ištaršyti". Visada ištraukite juos, prieš kraunant rulonus. Jie reikalingi smulkinant pašarą apatiniame trečdalyje. Taip pat gerai juos ištraukti prieš dalinant. Tuomet tolygiau išsidalina pašaras. Antrą ir trečią rulonus krauti, tik kai prieš tai įkrautas pilnai "ištaršytas" Peilius būtų laikas ir pasikeisti. Ir prižūrėti, kad būtų pastoviai aštrūs. Jeigu jau sudilo ir keisti nenorite ar negalite, tiesiog padarykite flexu užkarpas. Lengviau pjaus - mažiau reikės galios. Šiaip tai aš bent porą peilių visai nuimčiau.. Tačiau tai galima nuspręsti tik pamačius ir pačiupinėjus pašarus, pamačius presą ir tt ir tt. Pilnas maišytuvo suderinimas užtrunka netrumpai. Jeigu kažkas tiks - bandykite. Gal padės.
  18. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Šiek tiek nesupratot. Man reikia jūsų maišytuvo sraigto fotografijos.
  19. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Skirtingų gamintojų skirtingas galios poreikis. Taip pat svarbu darbo procesas. Atsiųskit tuščio maišytuvo foto iš viršaus(kad matytusi sraigtas ir peiliai) bei trumpą darbo proceso aprašymą. Pabandysiu rasti sprendimą jeigu įdomu.
  20. Labai vienodai sumaisytas pasaras (ypac koncentratai)ir daznesnis pristumimas ilgainiui padeda sumazinti hierarchijos problemas. Jeigu melzimas ne robotizuotas, pasara reikia isdalinti melzimo metu. Tai irgi truputi suvienodina karviu galimybes gauti visaverti pasara.
  21. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Būtent šono įpjovimas duoda rezultatą. Perpjovus apačią rulonas "neatsidaro". O su kuo taip kraunama, kad būtent vertikaliai? Ar taip reikia dėl maišytuvo įpatumų?
  22. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Nėra jokio skirtumo.
  23. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Bet kuriuo atveju, įpjaudami ruloną, pagreitinat susmulkinimo procesą. Ar sušalęs ar ne - tai nėra svarbu. Tinklelį geriau nuimti prieš tai, bet jeigu jau norisi tai daryti būtent tuo peiliu, galima prie rulonų griebtuvo rėmo privirinti keletą nedidelių (5-10cm)žeberkliukų, kurių dėka tinklelis ir pasiliks prie griebtuvo.
  24. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Pirmasis Silostar buvo pagamintas pries 44 metus. Kai tik ukininkai pradejo silosuoti zole. Tokiu jau be abejo nebegamina, bet dar daug ju dirba visam pasaulyje.
  25. Arunasmix

    Pašarų dalytuvai

    Taip, butent ten. Ir gaila, bet...kito maisytuvo jiems nereikes dar tiek pat, kiek ir dirbo-10 metu....peilius gal keite karta...prastas klientas
×
×
  • Create New...