Jump to content

galingaslt

Nariai
  • Pranešimai

    29
  • Prisijungė

  • Lankėsi

Apie galingaslt

  • Gimtadienis 07/28/1982

Vartotojo informacija

  • Pomėgiai
    Automobiliai, autosportas, IT.

Kontaktai

  • Interneto puslapis
    http://www.galingas.lt
  • Telefonas
    +37060814443
  • El. paštas
  • Skype
    galingas.lt

Miestas

  • Miestas
    Vilnius

Paskutiniai lankytojai

Naujausių lankytojų sąrašas išjungtas ir nerodomas kitiems nariams.

galingaslt pasiekimai

Naujokas

Naujokas (1/5)

0

Reputacija

  1. Iš esmės - taip. Pripažinsiu vieną dalyką: AdBlue sistemos išjungimo klausimu, visi resursai šiemet buvo pagrinde mesti į: 1. Mercedes-Benz sunkvežimius + autobusus (Euro4/Euro5) - labai svarbus produktas rinkai 2. Euro6 sunkvežimius - taip pat l.svarbu ir skubu, ypač Skandinavijos rinkoje. Užmeskite akį: Bevystant aukščiau išvardintus sprendimus, visi traktoriai (išskyrus New Holland su Iveco varikliais) liko antrame plane. Rezultate - krūva laukiančių sprendimų Valtra, Fendt, ir kt. traktoriams (Lietuvoje kol kas poreikis mažiausias). Kitąmet galiu pažadėti, jog padarysime viską, kad turėtume patikrintus sprendimus AdBlue išjungimui ž.ū. technikai, bent jau pagrindiniams gamintojams. Juk net Belarus'us, skirtus ES rinkai, pradėjo komplektuoti su AdBlue sistema... Va toks durnas klausimas ? Galios didinimas kaip ir tvarkoj , kas nori tegu kelia. O va adblue isjungimas ar nenesa atsakomybes kaip ES standartu ignoravimas ir ju nesilaikimas , juolab kas tai atlieka , netgi saskaitas uz tai israso uz panaikinima ka privalo idet gamintojas ir numato ES direktyvos??? Suprantu patiliukais , o cia tiesiog ant visos europos skelbiasi , chebra ziurekit , kad nesulaukus kokiu tikrintoju is aplinkosaugos ar pan. Į tokį pastebėjimą atsakysiu labai trumpai, nes tema kaip ir ne apie teisinę atsakomybę: kokie samdomi teisininkai, ir kaip paslauga teisiškai pateikiama -tokia ir atsakomybė.. Tikrintojai sugaištų daug brangaus laiko (mokesčių mokėtojų pinigų) bandydami įrodyti, jog teikiame paslaugas neteisėtai, arba pažeisdami kurią nors direktyvą. Reziumė - kaip pateikiama, taip teisiškai ir atrodo.
  2. Iš esmės - taip. Pripažinsiu vieną dalyką: AdBlue sistemos išjungimo klausimu, visi resursai šiemet buvo pagrinde mesti į: 1. Mercedes-Benz sunkvežimius + autobusus (Euro4/Euro5) - labai svarbus produktas rinkai 2. Euro6 sunkvežimius - taip pat l.svarbu ir skubu, ypač Skandinavijos rinkoje. Užmeskite akį: http://www.galingas.lt/adblue-isjungimas http://www.galingas.lt/adxblue-disable Bevystant aukščiau išvardintus sprendimus, visi traktoriai (išskyrus New Holland su Iveco varikliais) liko antrame plane. Rezultate - krūva laukiančių sprendimų Valtra, Fendt, ir kt. traktoriams (Lietuvoje kol kas poreikis mažiausias). Kitąmet galiu pažadėti, jog padarysime viską, kad turėtume patikrintus sprendimus AdBlue išjungimui ž.ū. technikai, bent jau pagrindiniams gamintojams. Juk net Belarus'us, skirtus ES rinkai, pradėjo komplektuoti su AdBlue sistema...
  3. Absoliučiai sutinku: labai realus požiūris į dabartinę situaciją. Pradedant metalų lydinių kokybe, baigiant surinkimo bei gamybos priežiūros trūkumu - situacija iš tiesų liūdnoka daugeliu atvejų. Ir mums netrūksta skambučių iš atitinkamomis "žiniomis" pasikausčiusių klientų, kurie sumąsto, jog, tarkim, prieš trejetą metų "čipuotos" mašinos susidėvėjusi sankaba arba turbina - mūsų rūpestis. Kitaip sakant, yra žmonių, įsivaizduojančių, jog nuo galingumo korekcijos momento suteikiame tariamą garantiją visiems transp.priemonės mazgams: sankabai, varikliui, dėžei, padangoms, elektronikai, ir t.t. Taip nėra, tačiau dažniausiai situacijas pavyksta išsiaiškinti konstruktyviai ir mandagiai. Pasitaiko ir atvejų, kai pasitelkiame nepriklausomus ekspertus. Kol kas - visi ginčai mūsų naudai. Aš savo patirties manau, jog visas situacijos galutinis vaizdas priklauso nuo kliento bendro išsilavinimo ir mentaliteto. Bet kokiu atveju, galiu pasidžiaugti, jog jei prieš penkerius metus (pagrinde dėl savo ir pačių technologijų nežinomumo) turėjome gana daug darbo su lengvąja technika, tačiau traktorių suprogramuodavome po 3-5 per metus, tai paskutinius 3 metus vidutiniškai per metus vien Lietuvoje "sutvarkome" apie 20 traktorių. Tai neskaitant atstovų užsienio šalyse. Mūsų mažos šalies mastu manau jog tai nėra blogai, ir mano supratimu, tai vis gi patvirtina faktą, jog supratimas apie programinės dalies įtaką variklio naudingumo didinimui pas ūkininkus turi tendenciją augti ir plisti. Tai džiugina.
  4. Tiki netiki bet sanaudos hektarui apsdirbti gaunamos mazesnes su chipavimu... Tikiu ir netikiu turejau 4 chipuotas auto transporto priemones. ir tai darysiu dar. bet kuro sanaudu mazejimu netikiu. teorija viena praktika kitaip rodo. kuro sanaudu mazejimas vienas is Marketingo triuku. Čia atsiranda šiek tiek kintamųjų, kas neleidžia atsakyti į klausimą tiesiog TAIP arba NE: 1. Programuotojo kompetencija ir žinios: kiek jų bus panaudota, tokį rezultatą ir turėsime. Galima išgauti tą patį galingumą, nejausti jokių apčiuopiamų skirtumų vairuojant, tačiau turėti gerokai besiskiriančias kuro sąnaudas. 2. Naujos variklio valdymo programos stilius: jos agresyvumas, įvairūs nustatymai. 3. Vairuotojo vairavimo manieros: ar teisingai išnaudojamos variklio galimybės (kaip agresyviai vairuojama, kiek ilgai išlaikoma pavara, aplamai - kaip elgiamasi su mašina kelyje). 4. Techninė būklė ir priežiūra, savaime suprantama. Tokiu atveju kaip jūsiškis, manau išeitis būtų pabandyti keleto skirtingų įmonių paslaugas, prioritetu laikant ne kainas, o įvaizdį bei atsiliepimus apie darbą iš patikimo kontingento (atmetus neteisingo vairavimo bei priežiūros faktorius)
  5. Yra tų komentarų, nežiūrėkit toliau savo nosies Kvepia pigoku konkurenciniu šmeižtu: 1. Sunkiai atsimenu atvejį, kad tektų lituoti traktoriaus variklio vald. kompo mikroschemą(as) - absoliuti jų dauguma programuojama be jokios mechaninės intervencijos į kompiuterį. 2. Pirmokėliai lituoja mokyklose. Pas mus savo darbą atlieka kvalifikuotas personalas. 3. Nėra tokio atvejo istorijoje, kad skambintų traktoriaus savininkas ar jo atstovas, praneštų apie nesivedančią mašiną, o mes reaguotume neigiamai, atsikratydami bet kokios atsakomybės. Išvada ganėtinai paprasta: kažkas suinteresuotas mūsų vardo sumenkinimu. Kol kas tai sunkiai sekasi..
  6. Galia iš niekur neatsiranda, žinoma. Tačiau be jokių stebuklų, remiantis tik žiniomis bei fizikos dėsniais, įmanoma: - iš to paties kuro kiekio išgauti daugiau šilumos (efektyviau jį sudeginti), jei tik tai įmanoma - koreguojant variklio vald. programą, sukimo momento kreivę padaryti kuo naudingesnę, tuo pačiu padidinant variklio naudingumo koeficientą (dažnai - apeinant ir tam tikrus ekologinius nustatymus) - paprasčiau kalbant: teisingai sudarius naują variklio valdymo programą, vien didesnio sukimo momento dėka jau įmanoma tą patį darbą atlikti mažesnėmis kuro sąnaudomis. Kas tam prieštarauja, statistiškai viso labo susiduria su elementariu žinių ir patirties trūkumu. Šioje situacijoje aš apsidžiaugčiau radęs objektyvių mūsų klientų atsiliepimų ir komentarų su faktais. Skeptikų mūsų srities adresu netrūksta, tačiau tokių per paskutinius 5 metus sumažėjo bent triskart, nes rasti mūsų (konkrečiai MŪSŲ, ne kokių nors pseudokonkurentų) darbu nepatenkintų klientų būtų gana sudėtinga. Tai jau neblogai, mano nuomone.
  7. Esmė ta, jog per paskutinius 10 metų šitaip pasikeitus technologijoms mūsų srityje, rinktis power box'ą, ir džiaugtis tuo, ką jis duoda, nežinant skirtumų lyginant su pilnu naujos variklio valdymo programos sudarymu, yra mažų mažiausiai nelogiška. p.s. - kas ras laisvas pusantros minutės - įvertinkite mūsų reklaminį video klipą - tikiuosi, patiks:
  8. Sveiki gyvi, forumiečiai. Turiu klausimą dėl Fendt 820: apie kokiu būdu "čipuotą" Fendt'ą kalbame - pajungtas "powerbox'as", ar sudaryta nauja variklio vald. programa?
  9. Box'ai visadai liks box'ais: 100% sutinku. Nepamenu, ar kartojuosi, taciau vakaru patirtimi jie naudojami tik kaip alternatyvus galios tvarkymo budas, kai neimanoma atlikti pilno programavimo (pilnos variklio valdymo programos korekcijos).
  10. Salyginai labai mazos perspektyvos su jusiskiu: saugiai - apie 16-18Ag ir 35-40Nm sukimo. Mano poziuriu, realaus skirtumo nebus.
  11. Diskusija vedam i aklaviete toliau? Zmogau, nesi vienintelis, kuris skambina, ir as ar kas nors kitas atsimins tave po metu ar praejus dar daugiau laiko. Nezinau kaip su tom arogancijom ir viskuo kitu, bet kol kas sekmingai dirbam su visais, kurie skambina turedami rimtu tikslu. Tu mane smeizi, todel nesiruosiu gintis i kiekviena tavo provokacija. Kompromisu cia tikrai nerasim, bet ir tusciai metytis sparnuotom frazem man atrodo betikslis uzsiemimas. - Del pajungiamu box'u: joks, nei geriausias, nei blogiausias pajungiamas daiktas nesugeba reguliuoti turbinos slegio tiesiogiai. - Tuo metu, kai buvo pradetas vystyti z.ukio projektas, iki daugelio nauju kompu programavimo buvo dar toli. Elgemes pagal situacija. Dabar - nauja technika leidzia programuoti bent 3x platesni z.ukio technikos kompu rata. - Variklio kompo issandarinimas baigiasi uzsandarinimu. - Mikroprocesoriaus niekas neperlituoja Jei tik imanoma, tokiu kompu programavimas vyksta be jokiu ardymu. Reikalinga atitinkama ir patikima iranga. - Skaityti reikia ne kodus, o paleisti visa gyva diagnostika, jei yra galimybe. Arba nedaryti nieko. - Nereikia daryti darbo taip, kad atlikus ji mirksetu "klaidu lemputes" Dabar viska reziumuojam. Konkurentas (tarkim), manantis kad procesoriaus programavimas vyksta litavimo budu, mane perspeja apie klaidu lemputes ir bando atkalbeti nuo pilnos programos korekcijos, ir gryzti prie to pacio, nuo ko visi irangu gamintojai stengiasi pabegti? Kazin kodel? Idomu. Kai kitos iseities nera - box'as padeda kaip alternatyva. Bet visa kita..
  12. Nu va jums ir argumentuotas pavyzdys, kodel informacija i kaire ir desine nedalinama: Ana savaite paskambina zmogus del John Deere vieno modelio. Isklausineja, issiaiskina - veliau kazkaip paslaptingai telefonu aiskinti dalykai atsispindi cia, forume, misinyje su idomaus pobudzio klausimais, linkstanciais i musu darbo nuvertinima. Po savaites, itares, kodel vieno vienintelio zmogaus esu taip atakuojamas betiksliais klausimais, paaukoju pora minuciu, atgaminu tel. numeri - ogi.. "Chipsai visu modeliu traktoriams. kainos nuo 1000 iki 3000 Lt. Issamesne info e-mail: [email protected], arba Tel......" ir t.t. arba.. "6620 nesunkiai traukia 3 m Kuhn sejamaja su freza, tai 6630 tikrai trauks. O jei trauks per sunkiai, paskambink - padesim. tel......." Nu, ir kur cia zmonem tu pasitikesi? Skambina telefonu, ijunge "durniu", veliau forumuose bando lietuviskais budais atsikovoti prarandama rinkos dali. As juk nelandzioju kiaura diena forumuose, kad susekciau, kas is jusu ka cia veikiat. Bet taip keistai slapukauti.. Nu negrazu Paskui manes klausia, kodel informacija taip lengvai neprieinama. Tam, kad nebutu pavogta Jums jos, jungiant prie traktoriu stebuklingas dezutes, nereikia. Tik del visa ko, nepainiokit chip tiuningo su box'ais. Tai ne chipai ir ne chipsai, kaip megstat vadinti
  13. del kuro normos kaip ir aisku. toliau keletas klausimeliu: kaip softo perputimas pakeicia traktoriaus turbinos slegi? ka turi minty sakydamas "ipurskimo kampai"? ka turi minty sakydamas padaromos kalibracijos? - Turbinos slegi keicia ne programos perrasymas, o programos koregavimas. Ji, kitaip nei box'ai, valdo kur kas daugiau procesu. Beje, cia niekas neperraso programos, skirtos galingesniam traktoriui. - Sakydamas "ipurskimo kampai" turiu minty kuro ipurskimo kampa. Kai tai reikalinga, jis koreguojamas. - Padaromos kalibracijos - esminiu parametru "sulyginimas". Visi mineti "reikalai" negalioja senesnio modelio elektroninems kuro ipurskimo sistemoms, kur, tarkim, turbinos slegis elektroniskai nekoreguojamas. Jei reikia daugiau informacijos - internetas puiki priemone ja susirinkti. Mano darbas - tvarkytis su technika, o ne iskloti visas darbo detales ant balto lapo Tai musu duona. Pabreziu dar viena dalyka: programos zemes ukio technikai daromos ne musu, o daug daugiau patyrusiu partneriu Vokietijoj ir dar keliose salyse. Nei Lietuvoje, nei kitose Pabaltijo salyse, nei kokioj Lenkijoj nera zmogaus, kuriam galeciau patiketi naujausios zemes ukio technikos ar sunkvezimiu programavima. Apie senesnius variklius nekalbu, su jais paprasciau.
  14. Saugiai rezultate galima padaryti ~443Ag ir 1540-1550Nm. Kitaip sakant, pokytis nuo standarto - apie 65Nm. Mano nuomone, nera daug.
×
×
  • Create New...