Jump to content

SOS karvei mastitas


maja

Recommended Posts

prašau patarkit ką daryti. Užtraukinau karvę su vaistais, kad nebūtų jokių mastitų, ir še tau boba, apsiveršiavo karvė, melžiu , o piene krešuliai, Nors nebuvo jokio tešmens pakitimo, nei karštas, nei patinęs nebuvo. dabar prie karvės veršelis žinda, patarkit, gal išžys ,o jei ne, kaip pagydyti, jei nepraeis savaime, kaip leisti vaistus , jei veršelis žinda?????o reikia greitai, nes reikia  daryti pieno  bakteriologinius tyrimus kitaip negaliu realizuoti pieno, padėkit kas galit.....

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

versis per keleta dienu turetu pravalyti viska tai karvei, jei ne tada reiktu sunerimt, ne karta yra buve net su kraujais krekena ir tai gan daznas reiskinys, ir nieko dingsta ir susitvarko, o mastitas jei buvo pries tai bus ir po cia jau nuo gimimo kitom buna iauges tas mastitas, kitom tarkime galima probiotikais sumazinti mastito kieki piene.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Jei karve tik ka atsivedusi ner ce ko taip pergyvent reikia bent keletos dienu kol viskas pradeda normalizuotis. Asmeniskai niekada nepuolu tikrinti tik vedusios karves pieno tai darau po 3-5 dienu

 Be to BUTINAI reikia tikrinti piena del antibijotiku ,po uztrukininmo vaistais. Pirmas 3 dienas beveik visom randa inchibitoriu. Vienai karvei buvotaip ,jog visa menesi piena verseliam girdem.

 Jei is tokio pieno pdarysit bakterini tyrima tai turesit kur kas rimtesniu problemu nei bakterijos

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

Tai čia vėl aš su savo mastitu.... Padariau testą, pirmą kartą gyvenime....ir nesuprantu....Reagentas morkinės spalvos, kai įpili pieno- pašviesėja, bet lyg ne geltona spalva kaip rašo instrukcijoj ir ne raudona. Jokio sutirštėjimo ir kristalų neiškrenta, atrodo kad lyg ir viskas gerai, bet pamelžus pieną ant koštuvo lieka krešuliukai maži. Nieko nesuprantu, ar aš  negerai darau testą ar dar kas yra????? o gal sveiko pieno spalva turi likti balta ,nors reagentas ir oranžinis?

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

O ten tikrai kresuliai? Gal tu vaistu, kur leidot uztrukinant, likuciai? Ka leidot? Kodel leidot? Gal buna ivairiu reagentu, bet as i spalva  neziuriu. To pieno reikia labai mazai ir  siek tiek testo. tada sukamaisiais judesiais maisant turi  pasidaryt klampesnis, jei labai daug SL bus kaip gleives.

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

man rodosi kazka netaip darai, teste nesu mates dar kresuliu ant tiek kad sureaguotu, visko po truputi reikia pilt, sutirstes max iki gleiciu pavidalo bet tikrai ne kresuliai,keleta dienu galejo ju buti bet visad issimelzia jie su krekena ir pirmu pienu apskui normalizuojasi. o del tyrimo reiktu manau pamatyti karta gyvenime paciam kai pdaroma tada suvoktum kur klaida darai

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 6 mėnesių...

Patikrink lėkštele jei netraukia ir nebuvo mastito bent 4 mėnesius, somatai per kontrolinį nėra aukštesni nei 200, tai pamelžk, nuvalyk spenių galiukus spirutine servėtėle ir suleisk kamščius į spenius (Orbesyl, intrasyl ar kažką panaašaus) ir pamirkyk spenius speniu uždarymo priemone, Jei buvo mastitas ar aukšti somatai suleisk užtrūkinimui skirtus antibiotikus ir tuos pačius kamščius. mes savo bendrovėj tarūkinam su 30 litrų taip. Tik netrūkink su mastitu, nes gaunasi uždegimas tuomet sutinsta ketvirtis ir užpūliuoja, tada reik pragydyti nuo mastito ir tuomet trūkinti. Sėkmes darbuose!!!

Nuoroda į komentarą
Dalintis kituose puslapiuose

  • po 1 metų...
  • po 1 metų...

Sukurkite paskyrą arba prisijunkite

Rašyti gali tik prisijungę nariai

Sukurti paskyrą

Užsiregistruokite, tai užtruks tik akimirką!

Registruotis

Prisijungti

Jau turi paskyrą? Prisijunk!

Prisijungti


×
×
  • Create New...